Tek.no

Nyhet

Slipper raskere lading for mobiltelefonen enn for laptoper

Bilde fra Oppos teaser-video.
Oppo/Skjermdump
Torstein Norum Bugge
13 Juli 2020 09:01

Det er mange ulike ladehastigheter for ulike mobiltelefoner der ute, men de aller fleste lader med en effekt på et sted mellom 10 og 30 watt. Nå melder imidlertid GSMArena at det for alvor begynner å røre seg i denne delen av spesifikasjonskartet, for Oppo har annonsert at de 15. juli vil lansere en teknologi som tillater opptil 125 watt lading.

Dette kommer etter at det før helgen begynte å svirre rykter om at Realme, som er tett knyttet til Oppo, var i gang med ladeteknologi som ville nå hastigheter oppimot 120 watt eller så. Sannsynligvis er dette del av samme prosjekt, selv om det nå er Oppo som «lanserer» teknologien.

Men altså: 125 watt. På en mobiltelefon. Om dette ikke sier deg så mye, så kan vi samtidig opplyse om at det meste Apple tillater sine MacBooker å lade med er 96 watt. Dette er hastigheten du får om du kjøper en MacBook Pro 16-tommer, så kjøper du mindre modeller er laderne også mindre kraftige.

Telefonbatterier er selvsagt også mye mindre enn batteriene i bærbare datamaskiner, så 125 watt høres unektelig ut som en helt hinsides høy effekt for en mobiltelefon. Under kan du se Oppos teaser-video, den hittil eneste informasjonen vi har om lanseringen:

Hvordan vil varmen håndteres?

Det er et par spørsmål som springer frem i forbindelse med så grassat høye ladeeffekter. For eksempel er ekstremt rask lading ofte også forbundet med høy varmeutvikling, så er det er legitimt spørsmål om Oppo vil kunne holde denne hastigheten oppe over tid. Et annet spørsmål er selvsagt slitasjen på batteriet, ettersom batterier er kjent for å slites mer om de hurtiglades.

Til sist er det også verdt å nevne at det nok ganske sikkert må en veldig spesiell (og potensielt stor) lader til for å oppnå denne hastigheten, og en slik lader vil nok også koste veldig mye å erstatte. Sannsynligvis må den også skaffes direkte fra Oppo.

Dette er for øvrig ikke første gangen Oppo har lansert ladeteknologi som er langt raskere enn alle andre på markedet. De var tidlig ute med 30 watt lading for flere år siden, og har siden lansert både 50 og 65 watts lading til enkelte modeller.

Les også
«Rainbow» kan bli verdens første rullbare telefon
annonse

Les også