Tek.no

Nyhet

Google sier gladnyhet for iPhone-eiere var en feil

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
22 Okt 2019 08:41

Da Google lanserte Pixel 4 forrige uke, ble det et visst oppstyr rundt det faktum at Google-eiere ikke lenger fikk ubegrenset bildelagring i full oppløsning på tjenesten Google Photos, slik tidligere Pixel-kunder hadde fått.

Saken ble deretter enda vondere for Pixel-kundene da det kom for en dag at iPhone-brukere fikk lagre bilder i ukomprimert tilstand på Photos. Dette fordi de som standard bruker det såkalte HEIC-formatet (High Efficiency Image Coding), som produserer bilder med mindre filstørrelse enn det tradisjonelle JPEG-formatet.

Når disse bildene ble lastet opp til Google Photos, ble det ikke iverksatt noen komprimering fordi de allerede var mindre i størrelse enn «High Quality JPEG»-varianten Google Photos lager, forklarte Reddit-brukeren stephenvsawyer.

– En feil

Til Android Police sier Google at de er klare over feilen og at de jobber med en fiks, men det er foreløpig uklart hva de kommer til å foreta seg.

Det vil for eksempel fremstå som noe ulogisk om Google velger å konvertere HEIC-bildene til komprimert JPEG, med tanke på at sistnevnte høyst sannsynlig vil ta opp mer plass enn førstnevnte. Et annet alternativ kan være å komprimere HEIC-bildene ytterligere.

Google Photos er uansett en flott tjeneste for brukere, enten de bruker iOS eller Android. Tjenesten lar deg gratis lagre bilder i opptil 16 megapiksler og video inntil 1080p-oppløsning.

Vil du lagre bilder i original kvalitet bruker det av lagringsplassen på Google-kontoen din, som for de aller fleste er 15 GB i gratisversjonen.

annonse

Les også