Nyhet

Surface Duo slippes i USA

Får en startpris på 1400 dollar.

I årevis har vi levd med rykter om en brettbar mobiltelefon fra Microsoft, og i fjor ble Surface Duo bekreftet. Nå kommer den også i handelen – i det minste på det amerikanske markedet, hvor den kan forhåndsbestilles.

Prisen begynner på 1399 dollar, og slippdatoen er satt til den 10. september.

Sammenlignet med brettemobilene til Samsung og Huawei høres jo ikke denne prisen så gal ut, men så skal vi ikke glemme at Surface Duo faktisk heller ikke er noen brettemobil. Det er snarere en mobiltelefon med to tynne skjermer og et spesielt 360-graders hengsel i midten.

Mobiltelefonen er heller ikke siste skrik når det kommer til ytelse eller spesifikasjoner. Operativsystemet er Android, og motoren er en Qualcomm Snapdragon 855, altså den samme prosessoren som satt prototypene som ble vist fram i fjor høst.

Ellers har den 6 GB systemminne og kommer med 128 GB eller 256 GB lagringsplass innabords.

Mye skjermareal

Den mest spennende delen med Surface Duo er de to skjermene – den skal jo tross alt leve opp til Surface-navnet. Hver av de to 4:3-skjermene på 5,6 tommer har en oppløsning på 1800 x 1350 piksler, men disse kan også fungere sammen som en 8,1-tommers «PixelSense Fusion»-skjerm med 2700 x 1800 piksler.

Microsofts Surface-penner skal også kunne brukes på disse skjermene.

Som mobiltelefoner flest har Surface Duo et kamera, men 11 megapiksler og blender på f/2.0 kommer neppe til å imponere noen, selv om den ifølge Microsoft også skal ha funksjoner som portrettmodus og høyoppløst zoom.

Av andre spesifikasjoner kan vi liste 4,8 millimeters tykkelse som åpen, en vekt på 250 gram og batterikapasitet på relativt beskjedne 3577 mAh.

Med Android som operativsystem og ringemuligheter er Surface Duo uten tvil en mobiltelefon på papiret, men fysisk sett ligger den der et sted mellom stor smartmobil, nettbrett og Surface Go.

Det blir uten tvil spennende å se hvordan en dings som dette vil oppføre seg under faktisk bruk, men det må vi tydeligvis vente en stund til med å finne ut av.

Les også
Google jobber med brettbar telefon
annonse