Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Homey Pro er lansert i ny versjon

Nye Homey Pro får slankere profil og kraftigere innmat, mens funksjonaliteten og prisen stort sett er den samme.
Athom

Smarthjem-huben Athom Homey har lenge vært en favoritt hos mange som er litt over gjennomsnittlig interesserte i smarte hjem og automatisering. Men ettersom verden har gått fremover, har det gamle flaggskipet Homey Pro nå blitt hengende litt bakpå i både design og teknologi.

Derfor kommer den nå snart i en mindre og oppgradert «nestegenerasjons» variant, samtidig som prisen holdes på det samme nivået som dagens Homey Pro – altså 4399 kroner veiledende.

Interessant nok beholdes også navnet, så i en overgangsfase blir det nok en del snakk om ny og gammel Pro, eventuelt med «(tidlig 2023)» som vedheng.

Uansett kan den nye utgaven forhåndsbestilles fra og med i dag. Athom regner med å sende ut de aller første enhetene i desember 2022.

Mer minne, mer plass, mer krefter

Athom

Det meste med nye Homey Pro er nytt. Motoren er nå en firekjernet ARMv8-prosessor som ifølge Athom byr på omtrent 3,5 ganger så mye krefter som den gamle. I tillegg har mengden RAM og rom for apper doblet seg til 2 GB minne og 8 GB lagringsplass.

Av trådløse muligheter lister vi Wi-Fi over 2,4 & 5 GHz, Bluetooth LE 5.0, Z-Wave Plus, Zigbee, Thread, RF 433 MHz og IR – infrarøde stråler.

Faktisk skal enheten være utstyrt med tre Z-Wave-antenner, og bruker den som passer best til regionen den befinner seg i.

Produsenten hevder at nye Homey Pro har opptil fire ganger så god rekkevidde som den gamle kula, selvfølgelig avhengig av trådløsteknologi.

Siden mange klarer seg fint med kun Wi-Fi hjemme, er kablet nettverk (Ethernet) blitt ekstrautstyr på den nye modellen. Prisen er oppgitt til 349 kroner, og adapteren kobles nå rett på strømforsyningen – som gjør det hele litt mer ryddig.

Matter og Thread til neste år

Athom

I smarthuskretser er Matter og Thread en av de tingene som har blitt ivrig diskutert det siste året, og denne nye standarden vil nok være et hett tema også den kommende tiden. Ikke minst fordi vi endelig vil kunne ta det i bruk, og den neste generasjonen av Homey Pro vil være med på moroa.

Støtte for Matter vil riktignok ikke være på plass før i Q2 2023 – altså en gang på vårparten eller tidlig sommer neste år – men da lover også Athom at den nye Homey Pro skal klare brasene med glans. Ikke bare skal den fungere med Matter-kompatible enheter via Wi-Fi, Ethernet og Thread, men den skal også kunne fungere som en bro mellom Matter-nettverk og enheter som ikke støtter dette.

Thread, som minner om Zigbee og fungerer som en alternativ kommunikasjonskanal for Matter-enheter, skal etter planen være på plass en gang i tredje kvartal 2023.

Advanced Flow inkludert

Athom

Den nye Pro-modellen kommer også med smarthjemsautomatiseringsverktøyet Advanced Flow inkludert. Dette er et engangskjøp på 250 kroner for den «gamle» Homey Pro, men dette følger nå med den nye utgaven.

En annen ting med nykommeren er at den vil kunne bruke en eller flere Homey Bridge til å utvide rekkevidden hvis du skulle ha en stor bolig. Denne funksjonaliteten skal være på plass i løpet av første kvartal 2023.

Ellers er nye Homey Pro – i likhet med forgjengeren – i hovedsak lagd for å gjøre ting lokalt, og i så liten grad som mulig være avhengig av nettskyen. Dette betyr stort sett en raskere og mer stabil smarthusløsning som også fungerer hvis internett går ned.

Vi vil selvsagt teste nykommeren grundig når vi får kloa i et eksemplar.

annonse