Til hovedinnhold

Ikea lanserer egen gamingkolleksjon

Samarbeider med Asus for flere av produktene.

En Ikea-merket musebungee – nå har vi sett det også.
Ikea

Ikea er trolig ikke den første produsenten du tenker på når ordet «gaming» dukker opp, men møbelgiganten sikter seg stadig inn på nye nisjer. Spesielt brede nisjer, og la oss innse det – det er ganske mange som liker å koble av med et spill eller ti foran datamaskinen.

Andre igjen har god sans for den typiske «gamingstilen» med bevisst bruk av farger og lys.

Nei, det må ikke nødvendigvis være sort og rødt.
Ikea

Poenget er i hvert fall at møbler til kontoret eller jenterommet ikke nødvendigvis trenger å være kjedelige. Dette har Ikea tenk å bevise med sin kommende gamingkolleksjon, som inkluderer seks produktfamilier med umiskjennelige navn: Huvudspelare, Utespelare, Matchspel, Gruppspel, Uppspel og Lånespelare.

Til sammen er det snakk om mer enn tretti produkter, og dette spenner fra lampe, koppholder og nakkepute til spillpult med matchende stol og skuffeseksjon. Ja, selv en musebungee er der et sted.

Samarbeid med gaming-PC-produsent

Når det gjelder Uppspel-produktene, er disse lagd i samarbeid med taiwanske Asus’ ROG-divisjon (Republic of Gamers), et navn mange vil kjenne fra slikt som bærbare PC-er, hovedkort og grafikkort.

Fra Uppspel-familien får vi en heve-/senkepult.
Ikea

Målet skal da ha vært å skape produkter som kombinerte det beste fra gamingbransjen med Ikeas kunnskaper om smarte hjeminnredningsløsninger.

De andre produktfamiliene er reinspikka Ikea, men her nevner møbelkjempen at de har brukt av den innsikten og kunnskapen de fikk gjennom ROG-samarbeidet.

Til Norge i oktober

Ikea har allerede begynt å dytte noen av de første produktene ut til sine varehus, men enn så lenge er det kun det kinesiske markedet som har tilgang på gamingmøblene – disse ble lansert den 29. januar.

Deretter vil det nok spre seg rundt i Asia før det når oss her på berget. Dette skal etter planen skje i oktober i år, får vi vite fra Ikea. Dessverre kan vi ikke si noe om prisene ennå, men vi vil jo tippe det vil bli overkommelig sammenlignet med en del andre møbelprodusenter.

Bla deg gjennom bildegalleriet under for å se flere produkter.

annonse