Til hovedinnhold

Komplett og NetOnNet slår seg sammen

Men begge merkevarenavnene skal beholdes.

Komplett og eieren av svenske NetOnNet slår sammen selskapene, kommer det frem i en pressemelding onsdag morgen.

Her i Norge er det nok Komplett som er mest kjent med fartstid tilbake til 90-tallet, mens NetOnNet har en større tilstedeværelse i Sverige. Også svenske Webhallen er en del av dealen.

Alle tre merkevarene skal imidlertid fortsatt eksistere.

– God match

– Komplett og NetOnNet er en god match. Sammen får vi enda flere kunder. Da får vi også muligheter til å gjøre enda bedre innkjøp på populære produkter, slik at vi kan fortsette å tilby gode, konkurransedyktige priser, sier sier Lars Olav Olaussen, administrerende direktør i Komplett om oppkjøpet.

Det skal være lite overlapp mellom kundene hos de to selskapene, og begge satser tungt på digital vekst de neste årene:

– Begge selskapene har vokst kraftig de siste årene ettersom stadig flere velger netthandel fremfor fysiske besøk. Vi er begge digitale aktører som har lykkes godt i markedet. Stadig flere kunder handler hos oss. Timingen er god for å kombinere våre styrker for fremtiden, sier Susanne Holmström, administrerende direktør i NetOnNet.

Samlet markedsandel på 10 prosent i Norden

Med sammenslåingen vil NetOnNet i praksis bli en del av Komplett-konsernet, som allerede før sammenslåingen var Nordens største netthandelsaktør med totalt 14 nettbutikker. Det inkluderer blant annet Komplett.no, Komplett.se, Komplett.dk, Komplettbedrift (tidligere MPX) og Itegra.

Selskapenes samlede markedsandel vil være cirka 10 prosent i Norden, står det i pressemeldingen.

Gjennomføring av avtalen er betinget av godkjenninger fra generalforsamlingen i Komplett og konkurransemyndighetene i Norge og Sverige, samt oppfyllelse eller fravikelse av visse andre betingelser i avtalen.

Rettet 10:00 10/2: Det sto opprinnelig at Webhallen var eid av NetOnNet. Det er Komplett som eier Webhallen.

annonse