En rekke spillselskaper stanser salg i Russland

Xbox, Epic, EA, Activision Blizzard og flere har sagt stopp.

EA er en av flere spillselskaper som stanser salget av spill i Russland. Her avbildet Star Wars: Battlefront 2.

En rekke spillselskaper har den siste uken kunngjort stopp av spillsalg i Russland. Det som følge av landets pågående krig mot Ukraina.

EACD Projekt RED og Activision Blizzard har alle stanset kjøp av spill og mikrotransaksjoner i spillene sine. EA og CD Projekt (som også omfavner nettbutikken GOG.com) stanser også spillhandel for kunder i Hviterussland, et land som har hjulpet russerne i invasjonen.

På sine nettsider forteller Microsoft at salg av både produkter og tjenester stanses. Tilsynelatende betyr det at man ikke lenger får kjøpt Xbox-konsoller, i tillegg til spill.

Sony har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse om saken. Eurogamer melder imidlertid at Gran Turismo 7 – selskapets nyeste storlansering – er fjernet fra PlayStation-butikken i Russland.

I Epic Games Store er det også full stans for salg av spill i Russland. Via Twitter påpeker selskapet imidlertid at russiske brukere fortsatt vil ha tilgang til plattformen, for å «holde alle mulige kommunikasjonsledd åpne».

annonse