Til hovedinnhold

Electrolux tilbakekaller utvalgte støvsugere: – Kan ta fyr

Det er visse enheter av støvsugeren Electrolux Pure F9 som kan ta fyr under bruk.
Electrolux

Electrolux melder at utvalgte håndholdte støvsugere kan inneholde et sikkerhetsproblem og ber nå kundene sine om å «slutte å bruke apparatet umiddelbart.»

Sikkerhetsproblemet gjelder spesifikt en komponent i apparatet som kan forårsake overoppheting, med det resultat at batteriet begynner å brenne, skriver Electrolux i et presseskriv.

Ifølge Electrolux oppstår overopphetingen kun under bruk, ikke når den lades eller står i hvilemodus.

Sjekk serienummeret

Ifølge Electrolux gjelder det kun utvalgte serienumre fra modellen Electrolux Pure F9-trådløse støvsugere. Dette skal ikke gjelde for produkter med andre serienumre i AEG FX9/Electrolux Pure F9-serien.

Sjekk derfor serienummeret på støvsugeren nøye. Hvis du er så uheldig å ha en støvsuger med et produktnummer (PNC) og serienummer (SN) som er listet her, ber Electrolux deg om å slutte å bruke produktet med en gang, holde støvsugeren adskilt fra selve ladestasjonen og trekke ut støpselet til ladestasjonen fra stikkontakten.

Modell, produktnummer og serienummer finner du på etiketten bak «syklonenheten» til støvsugeren (se bildet over for forklaring).

Eier du en defekt enhet, kan du registrere dette på Electrolux’ egne nettsider.

– Det er ikke rapportert om personskade eller skade på bolig som følge av dette, og det er kun rapportert om et tilfelle hvor dette har skjedd i Norden. Sikkerheten til kundene våre er alltid første prioritet, og vi ser alvorlig på at denne saken. Derfor har vi besluttet å umiddelbart tilbakekalle alle berørte produkter i denne serien, skriver Alexander Pierrou, daglig leder i Electrolux Nordics, i pressemeldingen.

annonse