Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Forventer ny iPhone SE og iPad Air om få måneder

Apple

Tiden er snart inne for både en ny iPhone og en ny iPad, melder nettstedet Mac Otakara (via MacRumors).

Det japanske nettstedet skal ha tette koblinger til en rekke kinesiske fabrikker, deriblant flere som jobber med Apple. Og beskjeden skal være klar: Apple planlegger både en ny og oppgradert iPad Air, samt en ny iPhone SE.

Begge skal komme «til våren», og fra tidligere år vet vi at dette pleier å dreie seg om en lansering rundt mars/april.

5G på plass

Dagens iPad Air ble lansert i oktober 2020 og kunne skilte med både et nytt design med tynnere rammer, USB-C-port og en rekke spenstige farger. Utseendemessig skal den nye modellen være helt lik, men 5G skal være på plass denne gangen.

Andre oppgraderinger vil skje på innsiden, og det er forventet at komponentene vil matche iPad Minien som ble sluppet i fjor høst. Det inkluderer en A15 Bionic-brikke, 12 megapiksels ultravidvinkel frontkamera med «Center Stage» (altså at kameraet kan følge deg i videosamtaler, og litt bedre blitslys på baksiden.

Mulig nytt iPhone-design neste år

Den nye iPhone SE vil neppe få noen enorme oppgraderinger heller. Hele poenget med SE-modellene er tross alt at prislappen skal være lav. Dermed kan vi fortsatt forvente det samme designet som tidligere med en 4,7 tommer stor skjerm, hvor hovednyheten er en raskere A15-brikke og støtte for 5G.

Ifølge MacRumors kan det hende iPhone SE får en mer betydelig oppdatering allerede neste år. Det inkluderer en større LCD-skjerm på 5,7 tommer.

Apple iPhone SE 64GB (2020)
Apple iPhone SE 64GB (2020)
Apple iPad Air 64GB (4th Generation)
Apple iPad Air 64GB (4th Generation)
annonse