Tek.no

Nettmøte

– Vi har en rosa caps for dem som tabber seg ut

Drift- og utviklingsavdelingen til VG stilte til nettmøte.

Faksimile VG / Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
25 Mar 2014 12:03

VG er ikke bare Norges største nettavis, de er også Norges største nettsted, med rundt 1,4 millioner unike daglige brukere. På dager der det virkelig står på må nettsiden servere 60 millioner sidevisninger. Det er ekstreme mengder, og for å ta dette unna knirkefritt står et arsenal av servere klare døgnet rundt.

Gjengen som har ansvaret for at VG går rundt på nett hver eneste dag består av et 20-talls drift- og utviklere. Torsdag 27. mars stilte sjefen deres, IT-driftssjef Audun Ytterdal, og señor-utvikler Andre Roaldseth til nettmøte her på Hardware.no.

Ytterdal har selv laget trendanalyseverktøyet Munin, mens Roaldseth har vært med siden Nettby-tiden. VG drifter og utvikler nettsidene sine på egenhånd, og de har utviklet en rekke redaksjonelle produkter som har fått solid anerkjennelse rundt om i landet – for eksempel haikesentralen, VG Live og «brannbil-Norge».

Nettavisen har også vært sentral i utviklingen av Varnish, en helnorsk teknologi som i dag brukes av nettkjemper som Facebook og Twitter »

Nå kan du lese hva de svarte

Drift- og utviklingsavdelingen har nå svart på Hardware.no-lesernes spørsmål om alt fra serveroppsett til hvordan de jobber med de forskjellige prosjektene – til hvordan man sveiser en aluminiumsbåt.

Les svarene nedenfor:

annonse