Nettmøte

– Unngå ringblits som pesten!

Thomas Shahan svarte på lesernes makrospørsmål.

Du har kanskje ikke merket deg navnet, men det er meget mulig du har sett bildene hans. Thomas Shahan er lidenskaplig opptatt av alt som kryper og gir de fleste av oss frysninger, og takket være denne lidenskapen har han også blitt en av verdens beste makrofotografer.

Mannen og bildene hans er tidligere publisert og fremhevet i et utall publikasjoner, blant annet National Geographic, og han har også vært gjest i flere TV-programmer i USA.

Foto: Thomas Shahan

Bildene hans av insekter og edderkopper er ikke bare fascinerende, de er også utrolig vakre, og nå kan du finne ut hva hemmeligheten hans er.

Se flere bilder på Thomas Shahns hjemmeside

Apropos hemmeligheten, så er det neppe dyrt utstyr som er det avgjørende. Shahan benytter seg nemlig av svært så rimelig utstyr: Et Pentax K200D med et par halvgamle objektiver og en svært så billig blits.

Thomas viser frem sitt bidrag til National Geographic.
Foto: Thomas Shahn

På onsdag ettermiddag norsk tid stiller han altså opp i nettmøte med Akams lesere. Han snakker naturlig nok ikke norsk, så spørsmålene må sendes inn på engelsk.

Nøyaktig tidspunkt er ennå ikke helt låst på grunn av de åtte timene i tidsforskjell, men vi satser på å gjennomføre nettmøtet klokken 17:00 - 19:00. Eventuelle endringer i tidspunkt vil publiseres her så raskt som overhodet mulig.

OPPDATERING: Tidspunktet er nå bekreftet. Nettmøtet blir dermed avholdt klokken 17:00 - 19:00 onsdag ettermiddag/kveld, som annonsert.

Vil du ha noe makrolesestoff frem til den tid, som en slags forberedelse, foreslår vi Carsten Arnholms populære makroguider:

Thomas Shahan i full vigør.
Foto: Sam Martin

Husk, allerede nå kan du sende inn spørsmål til Thomas Shahan, ved hjelp av skjemaet nedenfor:

annonse