Tre ting som irriterer i Gmail

– Vil ikke Google selv støtte Android 8?

Android 8 begynner endelig å få litt utbredelse, og med det begynner et par ting i Googles tjenesteunivers å bli mektig irriterende. Gmail-appen er antakeligvis den mest brukte enkeltappen for e-post på Android-telefoner, og når den kommer fra samme sted som operativsystemet på telefonen burde den jo funke?

Et par ting gjør det tilsynelatende åpenbart at Gmail-menneskene snakker lite med Android-menneskene. Den første og mest irriterende er at Gmail støtt og stadig klager over at den ikke får oppdatere seg i bakgrunnen.

På telefoner flest er jo bakgrunnsaktivitet noe du må manuelt tillate, fordi Google ikke vil at apper skal spise opp all strømmen din.

Gnagevarsling som kommer tilbake

Hvis du ikke gir Gmail denne tillatelsen får du en varsling med spørsmål om å tillate det øverst i e-postoversikten hver eneste gang du åpner appen. X-er du den bort og oppdaterer innholdet? Jepp, da kommer den tilbake selv om du fjernet den for to øyeblikk siden.

Det er, så langt jeg har funnet ut ingen måte å få Gmail til å akseptere Googles eget strengere regime på uten at den sutrer. Og den sutrer omtrent overalt, enten mobilen er laget av Huawei, Sony eller Samsung, for å nevne noen.

Ønsker ikke Google selv å fullt ut støtte sitt eget operativsystem?

De som slipper å se den konstante advarselen er de som tillater Gmail å holde på i bakgrunnen - da finnes det naturlig nok ikke så mye mer for appen å syte over.

Umulig å velge avsenderkonto

Et annet irritasjonsmoment vi i Tek-redaksjonen har lagt merke til i det siste, er at hvis du forsøker å dele noe med mobilens deleknapp og går via Gmail-appen - er det helt umulig å velge avsenderkonto. Så det kattebildet fra forleden, eller partybildet fra helgen, det er du nok pent nødt til å sende fra hovedkontoen din. Selv om det måtte være jobb-e-posten din.

Denne irritasjonen lar seg noenlunde enkelt løse ved å påbegynne e-posten i motsatt ende. Du må altså starte i Gmail-appen og påbegynne e-posten derfra. Da får du, som alltid, velge e-post du skal sende fra.

Men begge disse to tingene slår litt sprekker i både inntrykket av Gmail som tjenesten og appen over de fleste andre på mobilskjermen, og Googles evner til å holde styr på eget univers.

Og hvorfor varsler innboksen fortsatt, egentlig?

Google ønsker jo å hindre for mye bakgrunnsaktivitet på mobilene, og de må da være kjent med e-postvolumet mange av oss får. Varsling er jo en annen ting de fortsatt lar stå på som standard, fremfor å spørre om det.

For noen er varsling på innboksen greit, mens for andre igjen er det som å ha konstant telefonterror flere ganger i timen. Hverken Norge eller verden forøvrig behøver den psykiske belastningen det ville vært om alle telefoner på kloden tvangspeip for hver eneste nye e-post.

Og de av oss som ikke ønsker varlinger for e-post, kan like gjerne oppdatere innboksen sin når de likevel ser på skjermen?

Skjerpings, Google!

Les også
Googles nye Gmail-funksjon gjør e-postskrivingen nesten automatisk
annonse