Til hovedinnhold

Slik har jeg hatt det hos Hardware.no

Mine tre uker i redaksjonen.

Man lærer fort å gjøre det sjefen ber om. I reneste Navy Seals-stil – JUMP OUT OF THE F****** HELICOPTER! – godtar man det uansett hvor skremmende det virker. Kun tanken på å skrive et blogginnlegg gir meg gåsehud ned ryggen. For å dra en kjapp oppsummering på hva bloggen i det hele tatt skal handle om så velger jeg å skrive ned mine inntrykk, opplevelser og minner fra redaksjonen. Kanskje du til og med lærer noe nytt om gjengen bak Hardware.no?

Kun Apple-elskere her ja..
Byggeplassen
Littegrann av nerdehimmelen på HW

Litt kjapp informasjon om meg er kanskje på sin plass. Jeg er 18 år gammel, går andre året ved Tangen Videregående skole i Kristiansand på Medier og Kommunikasjonslinja. Jeg er tidligere skribent for den norske gamingportalen Catch-Gamer. Der fikk jeg en kjærlighet for journalistikk og ønsker å utdanne meg som journalist i fremtiden. Rett over nyttår fikk jeg grønt lys om å finne meg en arbeidsplass i den årlige perioden som kalles for "Prosjekt til fordypning" – eller bare PTF. PTF baserer seg på at enkeltelever fordyper seg i et mediefag – lyd, bilde eller tekst – og bruker tre uker på en arbeidsplass, eller jobber med prosjekter fra reelle oppdragsgivere.

Etter å ha sendt epost til Nettavisen, TV2, Aftenposten, Mediehuset Tek, VG og Dagbladet fikk jeg napp hos Mediehuset Tek. Redaksjonssjef Øystein W. Høie ønsket å vite litt mer om min journalistiske bakgrunn, og etter et par e-poster frem og tilbake endte jeg opp med tre uker hos Hardware. Umiddelbart ble jeg veldig opprømt over å få muligheten til å jobbe hos Norges kanskje mest moderne nettaviser, og få et innblikk i hvordan profesjonelle journalister jobber. En vårdag i mars tok jeg flyet til Oslo, og mitt lille eventyr begynte.

Hei Vegar! Nå er du min fotomodell!
Jørgen hvor han presterer best. Testbenken!
The desk!

Etter å ha flyttet inn hos en kompis fra Catch-Gamer-perioden min, kom jeg spent på jobb mandag morgen. Hvordan var folkene? Hvordan var stedet? Hva ville de at jeg skulle gjøre? Hva forventet de av meg? Sånne tanker surret rundt i hodet på meg mens jeg gikk mot kontoret. I heisen ble jeg ekstra spent, for da var det like før jeg skulle møte disse menneskene jeg skulle lære av, omgås med og jobbe for de neste tre ukene.

En høy, slank og utrolig blid kar ved navn Rolf møtte meg i døren. Etter et av de bedre håndtrykkene jeg har fått opp igjennom tidene ble jeg geleidet inn i kontorlokalet. Det virket som en normal mandags morgen, ergo veldig få folk på jobb. Jeg så nysgjerrig rundt meg, og spottet to personer som jeg skulle få mye kjennskap til senere.

– Hallais! Jeg heter Jørgen, og – Hei, jeg heter Niklas. Det tok meg rundt 20 sekund fra jeg entret døren til jeg opplevde å føle meg velkommen. Å føle meg godt tatt i mot. Det ble ikke mye tid til pinlig stillhet siden alle virket litt nysgjerrige på hvem jeg var og hvorfor jeg var her. Ikke nok med det, jeg ble tildelt en oppgave med en gang. To identiske tastatur med forskjellig pris måtte testes, og jeg fikk utfordringen.

Hvordan tester vi spillutstyr? Jo på den mest relevante måten; Vi spiller. Jeg fikk kose meg med en solid spillmaskin, hvor jeg fikk lov til å boltre meg i spill som Battlefield 3, Call of Duty, StarCraft, Skyrim med flere. For en fantastisk jobb tenkte jeg. Et par timer spilling, et par timer skriving. Nå ble gutta i Kristiansand misunnelige tenkte jeg. Og ja, gjett om de ble.

Når man publiserer sin første artikkel for et nasjonalt nettsted for datainteresserte, er det med en stor blanding av stolthet og frykt. Det er ingen hemmelighet at brukermassen til Hardware.no er entusiaster med mange gode kunnskaper om så og si alt. Jeg var fullt klar over at hvis det fantes åpenbare faktafeil, skrivefeil eller rare formuleringer, så ville det bli lagt merke til. Selv om alt korrekturleses her på Hardware er vi jo mennesker vi også. Det er på ingen måte en negativ ting, kommentarene som kritiserte feil lærte jeg mye av, og jeg satt heller pris på litt ris enn ufortjent ros.

Mediehuset Tek, Hardware.no og redaksjonen har gitt meg så utrolig mye de siste tre ukene. I snippsekken tar jeg med meg erfaringer, venner, gode minner, mye mer kunnskap og en forsterket glød for journalistikken. De tok inn en "noob" og kastet han til løvene med ett enkelt råd; Dette klarer du. Det har for meg vært en stor fornøyelse å få lov til å være her blant disse utrolig flinke journalistene. Som en nyfødt unge har jeg prøvd å ta til meg alt kollegene, sjefene og brukerne har gitt meg av respons. På den måten vil jeg kanskje stå enda sterkere den dagen jeg skal ut i arbeidslivet på ordentlig.

Fordi jeg kun sitter igjen med gode erfaringer og minner ville jeg satt utrolig pris på å en dag returnere til Mediehuset Tek og Hardware.no, enten som fulltids journalist eller frilanser. Tre uker har gått utrolig fort, og det er som de sier – tiden går fortere når du har det gøy.

Mer om
annonse