Til hovedinnhold

En skribents beste venn

Robin Heggelund Hansen på The Gathering 08

Om to uker kan undertegnede feire sitt første år som skribent for Hardware.no. Hvordan har egentlig det første året vært? La oss tenke litt tilbake.

På denne tiden i fjor var jeg lite annet enn en skoleelev på Lillestrøm VGS som leste Hardware.no fast hver dag og surfet litt på GNU/Linux-forumet. Det skal nevnes at jeg var ganske interessert i Linux, og var ivrig på å hjelpe andre brukere med overgangen fra Windows eller Mac.

Et godt eksempel på dette var et sju siders innlegg om hvordan du kunne installere og konfigurere Fedora 6. Før det igjen skrev jeg også et fem siders innlegg angående Linux generelt, og dets fordeler i forhold til Windows.

Jobb i Hardware

På den tiden jobbet jeg også på Rema 1000, noe jeg hadde gjort de fire siste årene og gått mer eller mindre lei. Så når Hardware.no søkte etter en karriereskribent, nølte jeg ikke lenge med å svare.

Tanken var å slå to fluer i en smekk, siden jeg uansett tenkte på en IT-relatert karriere etter utdanningen, kunne jeg finne mer ut om IT-markedet og samtidig få betalt for det. Under jobb-intervjuet ble det imidlertidig kjent at jeg hadde noe erfaring med Linux, og jeg fikk tilbud om å heller fokusere artiklene mine på dette temaet. Og hvem kan vel si nei til et slikt tilbud?

Undertegnedes første artikkel

To uker senere publiserte jeg min første artikkel, Spill dine spill i linux - del 1. Til å være en første artikkel synes jeg at jeg gjorde en god jobb, men det var noen der ute som fortsatt mente jeg hadde en del å gjøre. Dere!

Konstruktiv kritikk fulgte etter de fleste artiklene jeg skrev den gangen, og jeg tror det kanskje har gjort meg til en bedre skribent, ettersom jeg ikke får fullt så mange kritiske tilbakemeldinger lenger. Jeg håper ihvertfall at det er jeg som er blitt bedre, og ikke dere som slapper av.

Hvorfor jeg fortsatt skriver for Hardware

Penger har aldri vært særlig viktig for meg. Selvfølgelig er det greit å ha fra tid til annen, og jeg hadde nok skrevet mindre om jeg ikke hadde fått en slant i kassa for det. Men når alt kommer til alt, er det mye viktigere for meg at det jeg gjør faktisk betyr noe for noen. Og heldigvis finnes det mennesker der ute som hele tiden forteller meg det.

På årets The Gathering holdt jeg et Linux-foredrag for brukere med lite kunnskap om operativsystemet. Overraskende nok ble jeg møtt av en fast leser - Andreas - etter foredraget. Andreas ga meg både konstruktiv kritikk og lovord, noe som igjen løftet motivasjonen et par hakk til del 2 av foredraget. Tusen takk Andreas!

Linux-foredraget er altså nå lagt ut på nett og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. Til min store glede er de fleste tilbakemeldingene veldig positive. Spesielt overasket ble jeg over utsagnet til forumbruker Del (sitert i boks til høyre).

På en årstid hvor noen av oss er såpass heldige å være russ, samtidig som jobb og eksamensforberedelser skal flettes inn i livet så er slike tilbakemeldinger ekstremt viktige, og jeg kan trygt si at jeg ikke hadde overlevd lenge i dette yrket uten disse tilbakemeldingene.

Det jeg vil si er at...

Derfor vil jeg avse litt tid på å takke dere, leserne. Det hersker nemlig liten tvil om at det er nettopp dere som er kjernen i Hardware-nettverket.

Uten deres kritiske tilbakemeldinger ville nok artiklene her holdt en lavere standard, og uten deres positive tilbakemeldinger hadde dette vært et mindre hyggelig miljø å jobbe i. Jeg skulle gjerne tatt hver og en av dere i hånden og takket dere personlig, men med tanke på antallet av dere, og hvor lite tid jeg har, så må vi nok prøve å få dette til en annen gang.

Så takk, tusen hjertelig takk! Jeg ser frem å fortsette å skrive for dere et helt år til.

Les også
Når Ipod får stor I
Les også
The Experience på is
Les også
Det grønne AMD?
Les også
Storebror ser deg
Les også
Forumet runder 10 millioner
Les også
Snadder fra forumet
Mer om
annonse