Tek.no

Kommentar

10 ideer til nye avgifter

Hurra for bredbåndsavgift! Her er flere gode idéer!

Foto: Alex E. Proimos, Flickr. (CC BY 2.0)

Aslak Borgersrud

Aslak Borgersrud er webredaktør i Computerworld. Tidligere pleide han å være rapper i Gatas Parlament, men konsentrerer seg nå mest om teknologi og journalistikk. Pluss litt barneplate-snekring innimellom. Han har tidligere jobbet litt for Klassekampen, Dagbladet og Dagsavisen, og så driver han dataspill-radioprogrammet Spillmatic på fritida.

Arbeiderpartiet har bedt om det. Flere i kulturlivet. Journalistenes egen fagforening, likeså. Og i dag kan vi jaggu lese at også kulturminister Thorhild Widvey åpner døra for å legge avgift på bredbåndet hjemme hos folk. Til inntekt for filmbransjen.

Ideen: Siden internett ødelegger (!) for filmbransjen, og DVD-salget stadig faller, må filmfolk kompenseres. Løsningen blir å legge avgift på folks nettilkobling, og gi penga til filmbransjen.

(For eksempel holder folk på med strømming! Arg! Sammen med hele familien! Kjempeproblem!)

Som teknologi-entusiaster er vi selvsagt tilhengere av ethvert godt forslag som kan avgiftsbelegge moderne ting vi trenger, fordi utdaterte ting vi ikke trenger er blitt upopulære.
Så her er den, kjære politikere! Vår 10-punkts utmerkede liste over …

Forslag til nye bredbåndsavgift-aktige avgifter

1. Legg avgift på nye E6 langs Mjøsa for å kompensere for fallet i bollesalget på Espa.

2. Legg avgift på hiphop for å kompensere for inntektsfallet til Paul Anka.

3. Legg avgift på Magic The Gathering og Pokémon-kort, for å kompensere for savnet etter Garbage Pail Kids.

4. Nespresso-avgiften! Den må ilegges alle hjemmekaffemaskiner som ødelegger sunn kafédrift!

5. Moderniseringsavgift for jernbanen! Når togene blir for bra, og det blir for lite forsinkelser, opplever vi en kraftig dupp i bruken av buss for tog. Derfor må modernisering av jernbane avgiftsbelegges, og inntektene må gå til de selskapene som til vanlig leverer erstatningsbusser.

6. Varmepumpeavgift! Den skal brukes for å gi nye inntekter til de stakkars, stakkars, skogeierne våre, som ikke tjener nok på vedsalg om dagen.

7. Medisinavgift! Skal kompensere for bortfall av tilbakefall.

8. Kondomavgift! Etter at piratkopieringen har bredt om seg i møbelindustrien har møbelprodusenten Stokke opplevd et vondt fall i salget av sånne Tripp-trapp-stoler. Ved å gjøre kondomene dyrere slår man to fluer i en smekk, vi får inn penger, og får flere barn.

9. Steriliseringsavgift! Den skal kompensere kondomprodusentene for bortfall av kondombruk når folk steriliserer seg, sjølsagt.

10. ... Og så må selvsagt Tripp-trapp-stoler avgiftsbelegges, for å gjøre steriliseringsoperasjoner billigere. Så allting går sånn nogen lunde opp i opp.

Til sammen håper vi at disse avgiftene effektivt vil kunne sørge for et moderne samfunn som kompenserer for alt.

Takk for oppmerksomheten.

--

PS: Hvis vi ikke går for disse avgiftene får vi et håpløst samfunn, hvor for eksempel tv-seriene kommer mye seinere, hvor Uber utkonkurrerer drosjene og hvor vi må bruke hjernen til å styre datamaskinene. Æsj!)

Bredbåndsavgift er én ting, men disse kommunene mener Telenor hindrer utbygging av fiber:
Sjekk om det er kommunen din »» (Computerworld.no)

Du kan få mer ut av Netflix, Spotify og Itunes:
Her er fire tips til en mindre frustrerende digital hverdag for familien »» (Computerworld.no)

annonse

Les også