Tek.no

Guide

Guide: Elektronikkens verden - del 2

30 Aug 2006 15:15

Innledning

Etter å ha lest den første delen av denne guiden, vil du forhåpentligvis ha opparbeidet deg en generell kompetanse for hvordan de mest vanlige komponenter innenfor elektronikkens verden fungerer. En motstand betegnet i Ohm kan brukes for å begrense strømmen i en krets, mens en diode kan brukes for å veilede spenningene i de retningene vi vil ha dem. Mens kondensatorer kan lagre store mengder med elektrisk strøm, samtidig som den vil sperre for likespenning.

Med denne lærdommen friskt i minne er det på tide å ta den i bruk. Vi veileder dere gjennom oppbygningen av ofte brukte og funksjonelle kretser som ikke er spesielt krevende.

Først ut skal vi forklare dere litt om hvordan vekselspenning oppfører seg, og hvordan man kan gjøre vekselspenning om til likespenning. Deretter følger en enkel krets som viser deg hvordan vi kan bruke ulineære motstander i kretser, før vi helt til slutt bygger en strømforsyning!

Vi gjør oppmerksom på at i denne guiden vil vi ta opp emner som kan føre til personskader, eventuelt med døden til følge, hvis man ikke er forsiktig og gjør ting rett. Hardware.no tar ikke ansvar for skader som følge av denne artikkelen eller andre artikler publisert på dette nettstedet. Vær alltid varsom, og bruk sunn fornuft.

Les også