Tek.no

Guide Wolfenstein: The New Order

Slik får du best ytelse i Wolfenstein

Det blir neppe årets spill, men kan by på mange timer med latter.

24 Mai 2014 18:00

Innledning

Vi befinner oss i begynnelsen av sekstitallet, og om du trodde Hitler og resten av nazidisiplene hadde fått grundig bank 15 til 20 år tidligere tar du grundig feil. Nazistene vant krigen og har lagt verden under sine mørke føtter, og tredd den inn i et naziregime med zombier, høyteknologi og personligheter som burde vært sperret inne for lenge siden. Her har du utgangspunktet for Wolfenstein: The New Order.
Det mangler ikke på spill som på en eller annen måte handler om 2. verdenskrig, men Wolfenstein: The New Order tar det hele en del skritt lengre. For mens vanlige spill er mer eller mindre tro til historien, og i alle fall holder seg innenfor de årstallene og datoene som er historisk riktig, så kjører denne nytolkningen videre i mange år til.
Midt opp i det hele våkner spillets helt til live, og møter en helt annen verden enn den han forlot. Dermed er det bare å brette opp ermene, ta ladegrep og skride til verket for å redde verden. På veien møter vi en fantastisk hærskare av vannvittige personligheter, den ene er galere enn den neste, og midt i denne herlige suppa står du.

Han ser kanskje ut som en snill bestefar, men sannheten er at han er splitter pine gal.

Her er det timesvis med retromoro, og det er mange referanser til tidligere stortitler. Er du klar for litt god gammeldags shoot'em up med en artig historie er dette et spill å titte nærmere på.

– Høyoktan skyteaction med fantasifull historieforfalskning

Helten selv er kanskje ikke helt stabil han heller.

Kollega Tobias Strøm-Blakstad i Gamer.no har kjørt en omtale på spillet, men han er ikke helt overbevist om at dette blir en slager.

– Velg gjerne Wolfenstein: The New Order hvis du leter etter høyoktan skyteaction som får det til å smelle i høyttalerne. Hvis du ser etter høyoktans skyteteaction som virkelig utnytter potensialet i universet spillet pirker borti, gjør du lurt i å vente til en eventuell oppfølger.

God stemning og trange ganger.

– MachineGames har lagd rammene til et fascinerende univers, men har ikke klart å fylle det med galskapen en slik setting krever. Det lusker riktignok onde nazister rundt hvert hjørne her, med glefsende robothunder og massive maskinmenn på slep. Men de fantasifulle idéene er stort sett kun estetikk og overflate, og redusert til ren og skjær spillmekanikk er Wolfenstein like standardisert som hvilket som helst annet skytespill.

Hele omtalen kan du lese hos Gamer.no.

Wolfenstein: The New Order fikk seks av ti poeng, og ble bedømt som nokså godt.

Vi har nå testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen i akkurat dette spillet, og hvor god grafikk du kan få.

Les også