Til hovedinnhold

Få en super PC til under 6000 kroner

Dette er en anbefaling for deg som vil ha den best mulige datamaskinen til under 6000 kroner. Maskinen anbefales til deg som bruke den til det meste, inkludert spilling.

Selvfølgelig finnes det en rekke ferdigbygde maskiner på markedet, fra ulike aktører. I tillegg tilbyr de fleste nettbutikkene å bygge maskinen for deg. Men, hvorfor la noen andre få gjøre det, og ikke gjøre noe så spennende selv?

Slik bygger du din egen PC

Uavhengig av om du ønsker å spille spill, surfe på nettet eller gjøre seriøst arbeid, vil dette PC-forslaget passe utmerket.

Hovedkortet fra MSI gir mye for pengene, og har blant annet både USB 3.0 og SATA 6 Gbit/s. Hovedkortet er i tillegg relativt godt til overklokking, noe som passer bra for prosessoren vi har valgt.

Prosessoren vi har valgt, AMD Phenom II X4 955 Black Edition, er åpen som standard, og du skal lett kunne hente ut flere hundre Hz på dette oppsettet. Bruk gjerne den automatiske overklokkingsfunksjonaliteten. Om dette blir for skummelt kan du vurdere AMD Phenom II X4 965 som byr på 200 Hz høyere frekvens til en drøy hundrelapp mer. Vi har også satt opp en litt røffere kjøler, Corsair A50, enn det som følger med prosessoren.

På minnefronten fyller vi opp med 4 GB DDR3-minne fra Corsair.

Skjermkortet fra Gainward er basert på Nvidia Geforce GTX 560 og gir mye ytelse for pengene. Liker du å spille litt kommer det godt med, om du aldri spiller og ikke bryr deg om sånt er det bare å velge noe rimeligere.

Harddisken er på 1 TB, og er både støysvak og yter godt. Pris sett mot ytelse er helt rå på denne. Vi har også inkludert en kvalitets-DVD-brenner med SATA-grensesnitt fra Samsung.

Kabinettet fra Cooler Master er billig og bra til prisen, selv om det er sjelden vi anbefaler ting i denne prisklassen. Vi slenger også inn en TX-strømforsyning fra Corsair.

Når det gjelder skjerm, anbefaler vi at du selv velger skjerm ut i fra egen lommebok, ved å ta en titt på vår skjermanbefaling.

Legg også gjerne merke til at det ikke er noe operativssystem med her, det kan du også velge selv.

Vil du ha denne datamaskinen? I prisguiden finner du den til beste pris: Finn beste pris på "Hvermannsen"-maskinen

Klikk bildet for å komme til handlevognen
Les også
De beste PC-kabinettene
Les også
De beste bærbare spill-PC-ene
Les også
Mekk en PC som er billig, men god
Les også
5 triks for stillere bærbar
Les også
Femten myter om Mac
Les også
Velg riktig harddisk
Les også
Amentio begjært konkurs
Les også
Bygg en flott spill-PC
Les også
Nå kommer gigant-harddiskene
Les også
Få raskere PC med SSD
Les også
Her er MSIs spillmonster
Les også
Superlett bærbar maskin
Les også
Velg rett skjerm
Les også
Stillere PC får du ikke
Les også
En virkelig mini-PC
annonse