Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

15 sommerdingser vi digger

Vi har funnet frem alternativer fra 200 kroner og oppover.

Sommeren er snart her, og det betyr at det er mange kule dingser som kan være aktuelle å ha med seg ut i det fine været.

Under har vi samlet en rekke ulike kategorier med produkter som vi har testet i det siste – som gjør seg når du skal ut på tur eller slappe av i skyggen med venner.

Spektret strekker seg fra sporingsbrikker til elsykler, så det skal være noe for enhver.

Prisene som er oppgitt er hentet inn 29. mai.

Bose Frames – solbrillene utenom det vanlige

Når sola varmer er solbriller et must. Og er du på jakt etter noe som skiller seg fra mengden, så er disse brillene fra amerikanske Bose noe å ta en nærmere kikk på.

Bose Frames kan minne litt om et par tradisjonelle Ray-Ban Wayfarer-solbriller. Men har i tillegg mulighet til å servere deg lyd på ørene mens du nyter en iskald drikke i varmen. Med fulle batterier har du omlag 3,5 timer med musikkavspilling foran deg.

Lyden er god, og du kan spille relativt høyt uten å forstyrre de som er rundt deg. Og selv om de har innebygget lyd, er de fortsatt ikke tunge å ha på seg.

Skeptisk? Det var vi også. Les testen av Bose Frames.

Bose Frames
Bose Frames

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Om du heller vil ha lyden servert på mer tradisjonelt vis via trådløse ørepropper, så er disse fra Sennheiser et av de beste alternativene du kan velge.

Dette er ørepropper som sitter godt, slik at du slipper å plages med det når du skal slappe av i solen, eller ta deg en joggetur langs kaikanten.

Proppene kommer med en aktiv støydemping som fungerer godt, slik at du kan filtrere ut støy til fordel for ro og mak mens du hører på favorittbandet ditt.

Momentum True Wireless 2 kommer et etui som lar deg lade proppene på farten, og du har god batteritid. Cirka 7 timer per opplading.

Og det siste, men viktigste, er lydkvaliteten du får – som er helt i toppklasse. Proppene låter veldig nøytralt og balansert, og takler det aller meste av musikksjangere med bravur.

Sjekk ut alle sammen i vår samletest av 17 trådløse ørepropper.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
Sennheiser Momentum True Wireless 2

Ultimate Ears Hyperboom – hendig partyhøyttaler

Selv om det er fint å ha en stille stund for seg selv med trådløse ørepropper, er det også mange som ønsker å dele musikken med andre.

Da er trådløse Bluetooth-høyttalere noe som passer fint å ha med seg i sekken på vei til stranda.

Denne modellen fra Ultimate Ears er en kraftig partyhøyttaler som ikke er blant de letteste modellene å bære med seg med sine 5,9 kilogram.

Men til gjengjeld får du bra med lydtrykk og god lyd som bør innby til mange timer med moro sammen med gode venner. Og det er i tillegg greit at den er sprutsikker når du skal ha den med i nærheten av det våte element.

Les om den her: Vi tester Ultimate Ears Hyperboom.

Ultimate Ears HyperBoom
Ultimate Ears HyperBoom

Liten kruttpakke fra Sony

Vil du ha noe mindre og nettere på stranden, er denne lille sjarmøren fra Sony noe du bør vurdere.

Dette er en liten og lett blåtann-høyttaler som tåler vann og er meget solid bygget til prisen du betaler. Som heller ikke er avskrekkende.

Sony byr deg på god lyd selv om enheten er liten, og du får imponerende mye bass med tanke på størrelsen på selve høyttaleren.

I tillegg har du mulighet til å bruke den som en nødlader, dersom du skulle ha behov for å lade opp mobilen litt.

Vi har testet mange slike høyttalere: Her finner du hele samletesten av små Bluetooth-høyttalere»

Sony SRS-XB32
Sony SRS-XB32

Soundboks 3 – For deg som vil høres

I andre enden av skalaen finner vi gigantiske, men fortsatt trådløse, høyttalere.

Soundboks 3 er en av disse, og de er alt annet enn hendige å ta med seg. De er såpass tunge, at du får med seler som lar deg henge produktet på ryggen som en slags ryggsekk.

Disse kan du i tillegg koble sammen dersom flere av dere har samme høyttaler, og kombinert vil du uten tvil bli hør der du befinner deg.

Disse spiller nemlig meget høyt, og tåler i tilegg mye bruk og vær uten at det er noe problem. Men det koster å være kar om du skal ha flere med deg.

Les hele testen av SoundBoks 3.

Soundboks 3
Soundboks 3

Ooni Koda - Den enkleste og beste pizzaovnen vi har testet

Nylig gjennomførte vi en stor test av pizzaovner, og helt øverst tronet Ooni Koda. Denne saken kan virkelig lage god pizza!

Med temperaturer opp mot 500 grader på innsiden blir pizzaen ferdig på under to minutter, og selv med de aller enkleste ingrediensene kan du få bedre pizza enn du noen gang trodde du kunne lage hjemme. Vi ble virkelig overrasket og imponert.

Vær obs på at det ikke følger med en gasslange, så dette må du kjøpe i tillegg. Vi brukte en Weber-slange som koster rundt 450 kroner, men det kan nok hende du finner noe enda billigere.

Uansett, vel verdt å investere i denne sommeren når du bruker mer tid hjemme enn du trolig hadde planlagt.

Les samletesten her: Den beste pizzaovnen

Weber Pulse 2000 – en meget god, elektrisk grill

Det er langt fra alle som kan ha en grill som bruker gass eller kull. Da er løsningen en elektrisk variant, men ofte er et problem med disse at de ikke blir så varme som de andre alternativene, og på den måten ikke griller maten like godt.

Weber Pulse 2000 er ikke billig, men tilgjengjeld får du en elektrisk grill som fint klarer over 300 grader, og er stor nok til at du fint kan ha flere på besøk uten at det blir for fullt på grillen.

Grillen er enkel å holde ren, og den har i tillegg iGrill integrert i enheten. Dette er en termometerløsning som lar deg bruke en app til å hjelpe deg med å få deg et perfekt resultat når du griller.

Her kan dulese hele testen av Weber Pusle 2000

Weber Pulse 2000
Weber Pulse 2000

Elsykler – en perfekt måte å komme seg raskt rundt på

Elsykler finnes i alle prisklasser, men det vi nordmenn kjøper mest er såkalte hybrid- / trekking-modeller mellom 25 og 40 000 kroner.

For pengene får du mange gode modeller å velge blant, og den som gjorde det aller best i vår samletest av denne kategorien var Haibike Sduro Trekking 4.0.

Her får du en meget behagelig modell med store hjul og trekkvillig motor som drar der opp alt av bakker uten problemer.

Elsykkel i denne prisklassen lar deg sykle mange mil mellom hver lading, og er et godt alternativ til bilen om du ikke har for langt å pendle til jobb.

Les hele testen: Samletesten av elsykler.

Haibike SDURO Trekking 4.0 2020 (Electric)
Haibike SDURO Trekking 4.0 2020 (Electric)

Rayvolt Clubman Black Shadow – retrostil til tusen

Når du hører ordet elsykkel så tenker man ofte på tradisjonelle sykler med en batteripakke som avslører at den er elektrisk.

Men du trenger ikke ha en sykkel som ser ut som alle andre sin av den grunn.
Rayvolt lager en rekke sykler med en retro-stil som er hentet fra eldre Indian- og Harley Davidson-motorsykler fra tiden hvor Rock & Roll var på sitt mest populære.

Og det er først og fremst utseende som skiller disse syklene fra resten. Med lekre detaljer i skinn og kobber, samtidig som batteriet er pakket inn i en spesiell løsning.

Sjekk ut hele testen av Rayvolt Clubman.

Rayvolt Clubman Black Shadow
Rayvolt Clubman Black Shadow

Xiaomi Smartmi Fan 2S

Når temperaturen stiger ute, blir det også varmt inne. Og mange liker dårlig at temperaturen overstiger 20 grader når man skal sove om natten.

Da er en enkel løsning en vifte. Da får du sirkulert luften, og du får en svalere opplevelse enn om luften blir stående stille og trykkende.

Denne viften fra Xiaomi er av den smarte varianten, altså kan du styre den med en app på telefonen din. Og den er dessuten trådløs slik at du kan ta den med steder du ikke har strøm for hånd.

En annen fordel denne viften har er at den er svært stillegående. Slik at du slipper å ha mye støy i rommet du vil ha litt luftstrøm i.

Du kan lese mer om viften i testen vår av Xiaomi Smartmi Fan 2S.

Chipolo One - hendig sporingbrikke

Vi har alle leitet etter nøkler, enten det er til bilen eller huset. Og hvor typisk er det ikke å måtte lete etter nøklene når har regnet meldt sin ankomst og alle vil komme seg inn under tak.

Da kommer sporingsbrikker til sin nytte, gitt at du er innenfor rekkevidde av den. Og denne brikken fra Chipolo lar deg finne nøklene innenfor en radius på cirka 70 meter.

Det følger med en enkel og ryddig programvare, og ikke minst blir du ikke loppet av å kjøpe deg en slik brikke. Til prisen er dette den beste vi har testet krone for krone.

Les alt her: Test av Chipolo One

Chipolo One
Chipolo One

Andersson PD/QC 3.0 – Grom nødlader til en billig pengene

Skal du ut på tur så er det alltid greit å ha med seg en nødlader. Mobilen blir ofte brukt til å strømme musikk, surfing og sosiale medier, og da kan batteriet fort gå tomt.

Denne nødladeren er den beste vi har testet til prisen, har en kapasistet på 20 000 mAh som gjør at du kan lade telefon, nettbrett eller andre produkter som bruker USB-C.

Den har også det som kalles passtrough-støtte for mindre dingser, altså kan du gi disse strøm som om det var en vanlig kablet lader samtidig som du lader selve nødladeren.

Les mer: Test av Andersson PD/QC 3.0

Andersson PD/QC 3.0
Andersson PD/QC 3.0

Thermacell Myggjager

Med varmere vært er det ikke bare solen som kan stikke deg. Varmen fremkaller også massivt med mygg enkelte steder, og da er det greit å være riktig utstyrt for å jage de unna.

Denne lille myggjageren er enkel i bruk, og ikke minst effektiv. Denne har vært undertegnedes faste turkamerat i over et år. Det eneste du må huske er å sjekke at den har nok gass, og at det er nok «giftmatter» til å lage røyken som holder myggen på avstand.

Et tips med denne jageren er at du må være litt bevist på hvordan du plasserer den i forhold til deg selv om det trekker litt i luften. Legg den litt unna deg, slik at røyken ikke blåser vekk fra deg. Da blir neppe myggen skremt.

Les mer her: Vi har testet Thermacell Myggjager.

Thermacell MR150
Thermacell MR150

Nintendo Switch Lite

Selv om det kanskje ikke frister å sitte inne og spille i sommersolen, så kan du fortsatt ha med deg favorittspillet med på tur også.

Nintendo har i flere tiår laget håndholdte spillmaskiner, og Nintendo Switch Lite er en av de bedre alternativene du kan velge.

Til prisen får du en håndholdt modell som har godt mer batteritid, og som virker robust laget og ligger godt i hånden.

I tillegg er den god å spille på med tanke på respons og tilbakemeldinger når du spiller.

Les hele testen av Nintendo Switch Lite.

Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite

AVA P55 - Lett og kraftig høytrykksspyler

Sommeren bringer også behovet for å vaske litt med seg. Enten det er båten som trenger en runde, bilen eller huset som bør få sin årlige utvendig vask, vil en høytrykksspyler komme godt med.

En av de modellene vi har fått sansen for er AVA P55. En liten og kompakt spyler som veier lite, og som du enkelt kan ta med deg uten for mye brydderi.

Det fine med denne modellen er at den bruker lite strøm, og kan suge vann selv uten behov for vanntrykk, slik at du fint kan bruke den på tur med et lite aggregat og en vannkilde i nærheten.

Trykket er dessuten overraskende kraftig til å være en såpass liten og hendig maskin.

Vi har også testet andre større høytrykksspylere tidligere, men det er såpass lenge siden at modellene ikke lenger er gjeldende. Derfor har vi ingen oppdaterte tips om dette ennå.

Les her: Test av Ava P55.

annonse