Tek.no

Guide Batman: Arkham Origins

Bildeskjønn voldsorgie

Her er det du må huske på for å få mest ytelse ut av det nye Batman-spillet.

15 Nov 2013 07:30

Innledning

Batman: Arkham Origins er to ting på én gang. For det første er det etterfølgeren til to svært gode Batman-spill, samtidig er spillet satt til tiden før de to spillene, og er dermed på en måte også en forgjenger.

Til å skulle være det første Batman-spillet har helten et utrolig arsenal av kule dingser, våpen og ikke minst en utrolig Batcave. Det føles litt vanskelig å skulle svelge troverdigheten av dette, og på dette punktet føles spillet mer som en etterfølger som fortsetter der det forrige spillet slapp.

Helten vår er en real slåsskjempe, som deler ut stryk og deng i en slik mengde at du rent skulle tro han hadde et dusin svarte belter, i et tilsvarende antall orientalske kampsporter. Som om det ikke var nok har han en egen evne til å blokkere spark som kommer bakfra, og umiddelbart sette angriperen i en passende lås.

Det er nok av tvilsomme fyrer i Batman: Arkham Origins.

Det er med andre ord duket for en skikkelig knokefest i de skumle bakgatene i Arkham, det eneste som egentlig mangler i spillet er sivile. For mens du møter skurker og banditter i hvert eneste smug, så glimrer vanlige folk sitt fravær.

Batman denger skurker over en lav sko, og avslutter gjerne med et kraftfullt sidespark.

– Spillet er stort, innholdsrikt, eksplosivt og latterlig lite ambisiøst

Den store helten.

– Batman: Arkham Origins feiler som forløper, feiler som oppfølger og feiler som flerspiller. Den har ikke noe særlig å si om tiden før Asylum og den har lite å tilføre som et spill etter Arkham City. Det skriver kollega Tobias Strøm-Blakstad i Gamer.no.

Strøm-Blakstad synes spillet er stort, innholdsrikt, eksplosivt og latterlig lite ambisiøst. Det har alt som gjorde de forrige spillene gode, og ingenting av nytenkingen og kreativiteten som gjorde forgjengerne minneverdige. En rar kombinasjon av styrker og svakheter serien forhåpentligvis unngår i fremtiden.

– Batman er jo en helt. Gothams mørke gjeter, kan man si. Men hvorfor han egentlig vil beskytte denne urbane rennesteinen har ingen av spillene egentlig gitt noe svar på, skriver Strøm-Blakstad.

Gamer.no ga spillet seks av ti mulige poeng, og vurderte det som et nokså godt spill.

Hele anmeldelsen av Batman: Arkham Origins kan du lese hos Gamer.no

Vi har testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen.

Bli med til neste side, så titter vi på hvilke grafikkinnstillinger du kan endre i Batman: Arkham Origins »

Les også