GuideBildespesial – hva er på innsiden?

Vi plukker fra hverandre en bærbar datamaskin

Har du noen gang lurt på hvordan innsiden ser ut?

HP Compaq 6510b skal plukkes sønder og sammen.

Introduksjon

I forrige uke viste vi hvordan du ganske enkelt kan lage en digital bilderamme av en gammel bærbar datamaskin. Dette var første akt i en større plan om å plukke fra hverandre en bærbar datamaskin fullstendig, komponent for komponent.

I dag skal vi nemlig se hva mer som skjuler seg under panseret på en bærbar. I likhet med guiden vi hadde for lagringsenheter, vil vi finne ut hva som får en bærbar datamaskin til å tikke og gå.

Maskinen vi skal operere på er en seks år gammel HP Compaq 6510b. Den har en Intel Core 2 Duo-prosessor, 2 GB RAM, DVD-brenner, 160 GB harddisk med hastighet på 5200 RPM, fingeravtrykkleser og bluetooth. Skjermen er på 14,1 tommer, med 1280 x 800-piksler oppløsning og matt overflate.

Siden denne maskinen har vist seg å fungere helt ypperlig, har vi ingen planer om å ødelegge de interne komponentene. På den måten kan vi sette den sammen igjen når vi er ferdige, eller finne på noe annet morsomt med hver av komponentene.

Med denne guiden følger vi vår egen oppfordring fra guiden vår om å ikke kaste gammel maskinvare. Mer spesifikt følger vi råd nummer 3 i denne guiden – å plukke maskinvaren fra hverandre til minste skrue.

Vi har demontert store deler av en bærbar maskin før, blant annet da vi skulle redde en gammel bærbar fra skrothaugen, og oppgraderte alt som oppgraderes kunne. Men denne gangen skal vi gå enda litt lengre, og ta ut alle komponenter.

Bli med på neste side, hvor vi starter med å demontere skjermen.