Til hovedinnhold

Årets oktober blir slett ikke kjedelig

Denne måneden lander flere toppmodeller i butikkhyllene.

Nikn, Panasonic, Olympus / montasje akam.no

Selv om det er lenge siden sommerferien og nesten like lenge til jul, kommer det likevel flere spennende produktnyheter i butikkhyllene denne måneden.

Her er en kjapp oversikt over fotonyhetene som ventes i butikkene i oktober.

System og kompakt fra Panasonic

Panasonic GX7 - et kamera vi anbefaler. Foto: Panasonic

Panasonic har to kameraer på beddingen i oktober. Systemkameraet Panasonic Lumix DMC-GX7 ble lansert første august, og vi testet det for ikke så lenge siden. I testen konkluderte vi blant annet med følgende:

GX7 har alt av funksjoner som vi forventer av et systemkamera i dag med både JPG og RAW filformat, mulighet for justering av alle bildeparametere, manuell eksponeringskontroll og selvsagt en rekke automatiske moduser.

Kamerahuset er Panasonics første Micros Four Thirds med innebygd bildestabilisator, selv om den skrur seg av når vi tar opp video. Ellers var hastigheten og innebygd Wi-Fi egenskaper vi satte spesielt pris på.

Finn beste pris på dette kameraet i prisguiden.

Panasonic Lumix DMC-XS3 er et nytt kompaktkamera fra Panasonic. Foto: Panasonic

I tillegg kommer kompaktkameraet Panasonic Lumix DMC-XS3 i butikken i oktober. Dette er en oppgradering av modellen DMC-XS1, som vi omtalte såvidt i januar.

Det nye modellen er også slank og spedbygd, og har nå en oppløsning på 14 megapiksler, 5 ganger optisk zoom, optisk bildestabilisering, full HD-video og innebygd xenonblits.

Finn beste pris på dette kameraet her.

Flaggskip fra Olympus

Olympus kommer med en toppmodell i butikkene i oktober. Foto: Olympus

Olympus lanserte O-MD E-M1 den 10. september, et kamera som vi omtalte som et «flaggskip» da nyheten kom. En uke seinere fikk vi sjansen til en liten sniktitt på kameraet, og inntrykket av et speilløst kamera for proffer og avanserte amatører forsterket seg.

For dette kameraet er altså et speilløst microFourThirds systemkamera med 16 megapikslers oppløsning. Huset har en femaksers bildestabilisator og dobbelt autofokussystem, både fasedetekterende og kontrastbasert.

Inntrykket vi fikk var et dønn solid kamerahus som likevel oppleves som nett, til tross for at det gir en skikkelig speilrefleksfølelse. I tillegg inviterer kameraet til kreativ lek, med alle sine innebygde funksjoner og muligheter.

Finn beste pris på Olympus E-M1 i prisguiden.

Vann-, støt- og kuldesikkert fra Nikon

Nikon 1 AW1 tåler mer juling enn de fleste. Foto: Nikon

Nikons siste tilskudd i blant de speilløse systemkameraene i Nikon 1-familien, Nikon 1 AW1, ble lansert så seint som 19. september. Det er ikke lenge siden, men Nikon planlegger likevel at kameraet skal finnes i butikkene allerede nå i oktober.

Telegramversjonen om dette kameraet er at det er vanntett ned til 15 meters dyp, tåler fall fra 2 meter og er kuldesikkert ned til minus 10. Dette betyr at det er et robust og solid kamera, noe vi også med selvsyn kunne erfare da vi hadde det inne til en sniktitt.

Naturligvis er det O-ringer og pakninger overalt, i tillegg til at knapper er låsbare for de som skal bruke kameraet under vann med hansker på. Det er også generelt svært enkelt å betjene, formodentlig av samme grunn.

To nye forsterkete objektiver kommer samtidig, dette er 10mm F/2.8. Foto: Nikon

Sammen med dette kameraet kommer også to nye objektiver. Ett fast 10mm F/2.8 og ett zoomobjektiv 11-27,5 med mer F/3.5-5.6, begge med samme beskyttelsesgrad som huset. Zoomobjektivet følger med som kitobjektiv, mens det fast objektivet selges separat.

Finn beste pris på Nikon 1 AW1 i prisguiden.

Nye blekkskrivere fra Canon

Canon Pixma 6450 - en av to nye skrivere i butikken. Foto: Canon

Det kommer to nye fotoskrivere fra Canon denne måneden. Disse heter MG5550 og MG6450, og er svært like i funksjonaliteten. Begge skriverne er kombiprodukter med innebygd skanner, så dette er i tillegg til blekkutskrift også kopiering og skanning i opptil A4 format.

Begge skriverne bruker fem separate fargepatroner, og slik kan vi fortsette å liste opp likheter – de eneste forskjellene vi finner ved å vri opp spesifikasjonene, er størrelsen på displayet og utskriftshastigheten.

Her er MG6450 marginalt raskere enn lillebroren, med sin oppgitte 15 sider per minutt i sort, og 9,7 sider per minutt i farger. De tilsvarende tallene for MG5550 er 12,2 og 8,7 sider per minutt.

I tillegg har altså MG6450 en skjerm på 7,5 cm, mens lillebrorens skjerm er på 6,2 cm.

Finn beste pris på Canon Pixma MG6450 i prisguiden.

Finn beste pris på Canon Pixma MG5550 i prisguiden.

annonse