Guide

Redd for å miste numrene dine?

SyncML

Har du noen gang mistet eller ødelagt mobiltelefonen din? Mistet du kanskje alle telefonnumrene du har lagret opp igjennom årene i samme slengen?

Da kunne det, i etterpåklokskapens tegn, vært lurt å ha en sikkerhetskopi av telefonlisten din.

Svært mange av oss mobilbrukere har nemlig bare én kopi av telefonlisten. Og den befinner seg som regel på telefonen din eller i SIM-kortet. Skulle du være uheldig og miste telefonen din, må du belage deg på å tilbringe noen timer med telefonkatalogen, og knatte inn nummer etter nummer.

Heldigvis trenger det ikke å være slik. Det finnes løsninger som både er svært enkle, smarte og ikke minst gratis. Du kan nemlig lagre både telefonliste, kalender og annen informasjon over internett. Og det uten å være i nærheten av en PC.

Det finnes en løsning

Svært mange mobiltelefoner har de siste årene blitt utstyrt med en teknologi som kalles SyncML.

Men hva er egentlig SyncML? Enkelt forklart er dette en måte å ta sikkerhetskopi av telefonlisten din ved hjelp av telefonens internettilkobling. Du sender rett og slett telefonliste, kalender og oppgaveliste til en tjener ute på nettet.

Det betyr at du alltid vil ha en sikkerhetskopi av det du har lagret på mobilen, som du kan hente frem når som helst. Alt som kreves for å oppdatere sikkerhetskopien er et par tastetrykk i menyene til telefonen.

Det beste av alt er at du kan gjøre dette fullstendig gratis. Det eneste du behøver å betale for er datatrafikken du genererer, siden synkoriseringen foregår over mobiltelefonens internettilkobling.

På neste side viser vi deg hvordan du kommer i gang med fjernsynkronisering.