Til hovedinnhold
GuideAndroid, iOS, Windows Phone:

Her er sommerens app-høydepunkter

Kanskje du vil gi dem en sjanse?

Apphøydepunkter - side 1

Vi jakter stadig på "essensielle apper" til de tre største mobilplattformene, og heldigvis dukker det fortsatt opp flere som fortjener den bemerkelsen. Samtidig er det andre som ikke nødvendigvis får vår anbefaling, men som likevel kan være interessante for noen.

Her er noen av nykommerne vi fant til Android, iPhone og Windows Phone i løpet av sommermånedene:

Plants vs. Zombies 2

"It's about time" er en særdeles passende undertittel til dette spillet: Ikke bare har PvZ-fansen ventet lenge på en oppfølger, men Plants vs. Zombies 2 ble også utsatt gjentatte ganger i sommer. Konseptet er likt, men dette er mye mer omfattende. Denne gangen reiser du frem og tilbake i tid, for eksempel for å bekjempe mumie-zombier. I motsetning til eneren, er dette gratis å laste ned ("kjøp-i-app" for bla. bonusplanter). Foreløpig kun til iPhone, men forgjengeren kom også til Android og Windows Phone etter hvert, så vi satser på det samme her.

Spill med de nye plantene, mot de nye zombiene, i Plants vs. Zombies 2 (gratis/"kjøp-i-app").

Format: iOS

SnappOrder

Norske Snappit har i sommer testet ut løsningen som lar brukerne bestille og betalte for mat, øl og annen drikke på en mye enklere og mer effektiv måte på blant annet konserter og restauranter. På Telenor Arena kan du hente pilsen din foran nesa på de som står i kø. Konseptet er smart, men i skrivende stund er det svært få plasser som støtter SnappOrder, de aller fleste i Oslo.

Gjør unna selve bestillingen selv med appen SnappOrder (gratis).

Format: iOS / Android

Minion Rush

Spillet Minion Rush er på den ene siden skamløs promotering av filmen "Grusomme meg", tungt infisert med spekulative kjøp-i-app. På den andre siden er det et veldig morsomt mobilspill, som du kan spille lenge uten å bruke en eneste krone – hvis du har litt tålmodighet. Løp, hopp og rull som en "Minion," forbi hindre, mens du samler bananar og "power ups", konkurrer mot Facebook-vennene dine eller bare deg selv.

Ri enhjørninger og plukk bananer i Minion Rush (gratis/"kjøp-i-app").

Format: iOS / Android

wpTorrent Pro

Overvåkningen av Internett-vanene til norske brukere (DLD), har trolig ført til at færre bruker såkalte torrents til å laste ned filmer, musikk og spill ulovlig. Det finnes imidlertid en del innhold som ikke er rettighetsbelagt, og som også deles også via torrents.

Med wpTorrent Pro kan du på eget ansvar laste ned torrents direkte til mobilen din (28 kroner).

Format: Windows Phone

Audi eKurzinfo

Har du en Audi A1, A3 eller S3, 2012-modell eller nyere, bør eKurzinfo være appen for deg. Den bruker såkalt AR (augmented reality) til å vise deg bilens funksjoner og finesser. Gjennom mobilkameraet får du forklart hva de ulike bryterne gjør, eller hva du har under panseret. Appen gjenkjenner over 300 forskjellige komponenter, og forklarer hva deres funksjon er. Litt som en visuell brukermanual. Artig konsept, men synd den ikke fungerer på flere biler (og mobiler).

Blir lommekjent med Audien din med eKurzinfo (gratis).

Format: iOS

Brightest Flashlight

Lommelykt på mobilen er veldig nyttig. Brightest Flashlight til Windows Phone er både gratis og velfungerende. Men én stor knapp som indikerer hva du må trykke på for at det skal bli lys, blir det heller ikke stort enklere. Du får riktignok muligheten til å velge mellom ulike lysemønstre hvis du vil.

La det bli lys, med Brightest Flashlight (gratis).

Format: Windows Phone

1881 Gratis

Nummeropplysningstjenesten 1881 fikk mye pepper for å kreve 39 kroner per måned for "Mobilsøk" via den forrige 1881-appen. Nå har appen blitt helt gratis, og så vidt vi kan se har denne tilsvarende muligheter som den dyre appen.

Sjekk tapte anrop med nye 1881 Gratis (gratis)

Format: iOS / Android (Windows Phone har kun 39-kronersversjonen).

På neste side finner du ytterligere 6 apper »

Apphøydepunkter - side 2

Robot Unicorn Attack 2

Vi må innrømme at eneren i denne spillserien har gått oss hus forbi, men Robot Unicorn Attack er altså tilbake. Grafikken er faktisk lekker i dette spillet, og det virker faktisk ikke så ille som man kanskje skulle tro å spille det heller. Enhjørninger kan være ganske tøffe, viser det seg.

Hopp og byks med robotenhjørningen din i Robot Unicorn Attack 2 (gratis).

Format: iOS / Android

P4 Klokkeradio

Radiostasjonen P4 forsøker med denne appen å bringe tilbake vanen med å våkne til lyden av radio når alarmen går om morgenen. Appen har et et enkelt retro-look. Med over 5000 nedlastninger bare i Google Play på et par uker, tyder på at dette er populært blant det norske folk. Imidlertid rapporterer flere brukere også om ulike "bugs".

Sprett ut av senga så fort favorittradioreklamen røsker deg ut av drømmeland (gratis).

Format: Android / iOS

PACMAN HD

Klassikeren PACMAN har kommet ny utgave til Windows Phone, hvor du får både PACMAN og MS PACMAN i ett og samme retrospill. Det spørs om dette spillet egentlig er så spennende for Generasjon Y, men X-ere med en Windows-mobil vil kanskje få kjenne nostalgiens brus i årene på ny ved å laste ned PACMAN HD.

Spis frukten din og flykt fra spøkelser i PACMAN HD (gratis).

Format: Windows Phone

SATS Training

Treningskjeden SATS har hatt en app i et par år, men den har bare vært til booking på treningssentrene. Nå har de relansert appen med treningsdagbok, RunKeeper-sync, anbefalte treningsøkter, kostholdstips og mye mer. Vi synes opplegget og designen virker ganske bra, men flere brukere har allerede klage på at den er treg, samt noen små-bugs.

Få motivasjon til å nå treningsmålene dine med SATS Training (gratis).

Format: iOS / Android (Gammel versjon til Windows Phone)

Vixl

Med denne appen kan du ta videoopptak med forskjellige "vintage"-filtre. Det ser ganske stilig ut, faktisk. I Vixl er det også tilrettelagt for deling av videosnutter på sosiale medier. Hvis du derimot ikke har planer om å dele fimene på Facebook eller Flickr, holder det å laste ned prøveversjonen, som er gratis.

Lag retro-video med Vixl (9 kroner/gratis prøveversjon).

Format: Windows Phone

5:2 recept

Gjør deg klar for neste slankebølge: 5:2-dietten, som i korte trekk går ut på å sulte (eller "faste") to dager i uken, og ellers spise omtrent som vanlig. De to dagene du faster kan du imidlertid spise 1-2-17-142,5-, nei, hele 5-600 kalorier per dag, og i appen 5:2 recept får du oppskrifter som kan passe. På svensk.

Sult bort noen kilo med 5:2 recept (21 kroner).

Format: iOS

Øvrige:

Bogga Vacation - barneapp (21 kroner/gratisversjon) iOS / Android

Worms 3 - spill (35 kroner) iOS

Lightly - marker- og organiser tekst (25 kroner) iOS

Prince of Persia Shadow&Flame - spill (20-21 kroner) Android / iOS

Monsters University - barnespill (6 kroner) Android / iOS

Comoyo View - filmstreaming (99 kroner per måned) iPad / Windows Phone

Kick Off Premier League - sesongen 2013/14 (gratis) Windows Phone

Les også: Sjekk ut ukens mobilapper

Hvilke nye apper har du oppdaget i sommer? Kom med dine tips i forumet nederst på siden!

Mer om
annonse