Guide

Her er 10 triks i Google+

Få mer ut av det sosiale nettverket.

Tips nr. 1-5

Nå som Googles Facebookkonkurrent har fått vært ute en liten stund, er det på tide å se litt nærmere på hva tjenesten faktisk har å by på. Vi tar en nærmere titt, og gir deg ti tips til nyttige funksjoner som lar deg bruke Google+ på en enda bedre måte.

Dette er Google+:
Google lanserer Facebook-konkurrent
– En avgjørende brikke for Google

Tips # 1: Scroll uten musen

Først på listen vår begynner vi med et lite hendig triks for å gjøre det lettere å navigere nedover nyhetsstrømmen i Google+. Hvis du er som meg unngår du helst musen så ofte som mulig, selv om scrolling ofte kan være en nyttig funksjon å ha. Google+ lar deg imidlertid scrolle ned til neste post ved å trykke på J og oppover ved å trykke på K.

Tips # 2: Stopp videredeling

En av de fine tingene med Goolge+ er at du kan bestemme akkurat hvem du vil dele informasjonen du publiserer med. Hver gang du publiserer noe velger du hvilke kretser du vil dele det med, og kun de vil kunne se det. Problemet er imidlertid at alle dine venner kan republisere innholdet på sin egen strøm, og dermed dele det med alle vennene sine igjen. Dermed kan posten du trodde bare vennene dine ville se, være tilgjengelig for en langt større gruppe mennesker.

Løsningen finner du ved å trykke på den lille pilen, øverst i høyre hjørne i posten din. Trykk på den, og du vil få opp en meny hvor du kan trykke på «deaktiver videresending». Skulle du ønske det kan du også trykke på «deaktiver kommentarer», hvis du ikke vil at noen skal kommentere på saken.

Tips # 3: Bli kvitt e-post-varslene

Hver gang du blir nevnt, tagget, skrevet til eller egentlig hva som helst så lenge det involverer deg selv, får du en e-post-varsling fra Google+. Dette kan være irriterende, men heldigvis er det ikke så vanskelig å bestemme hva som faktisk skal til før en e-post-varsling sendes.

Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne, for å få opp innstillingene til Google+, og du vil raskt se en lang liste over ulike ting som vil trigge at en e-post sendes. Her kan du huke av for akkurat det du vil, og slippe altfor mye ubrukelige e-poster i innboksen din.

Tips # 4: Profilbilde-karusell

Ikke det mest avanserte tipset, men likevel en morsom oppdagelse: Trykk på profilbildet til en venn med flere profilbilder på profilen sin, og du vil kunne bla gjennom alle de ved å bare trykke. Fiffig.

Tips # 5: Rediger bildene dine rett i Google+

Google+ lar deg redigere bildene dine etter at du har lastet de opp. Alt du trenger å gjøre er å trykke på bilde-fanen på profilen din, og trykke deg inn på hvilket som helst bilde i albumet ditt. Herfra trykker du deg inn på handlinger, og så «rediger bilde», for å få tilgang til et ganske enkelt redigeringsverktøy, som lar deg fikse litt på bildet ditt.

Følg med til neste side for enda flere tips.