Til hovedinnhold

Her er 10 triks i Google+

Få mer ut av det sosiale nettverket.

Tips nr. 1-5

Nå som Googles Facebookkonkurrent har fått vært ute en liten stund, er det på tide å se litt nærmere på hva tjenesten faktisk har å by på. Vi tar en nærmere titt, og gir deg ti tips til nyttige funksjoner som lar deg bruke Google+ på en enda bedre måte.

Dette er Google+:
Google lanserer Facebook-konkurrent
– En avgjørende brikke for Google

Tips # 1: Scroll uten musen

Først på listen vår begynner vi med et lite hendig triks for å gjøre det lettere å navigere nedover nyhetsstrømmen i Google+. Hvis du er som meg unngår du helst musen så ofte som mulig, selv om scrolling ofte kan være en nyttig funksjon å ha. Google+ lar deg imidlertid scrolle ned til neste post ved å trykke på J og oppover ved å trykke på K.

Tips # 2: Stopp videredeling

En av de fine tingene med Goolge+ er at du kan bestemme akkurat hvem du vil dele informasjonen du publiserer med. Hver gang du publiserer noe velger du hvilke kretser du vil dele det med, og kun de vil kunne se det. Problemet er imidlertid at alle dine venner kan republisere innholdet på sin egen strøm, og dermed dele det med alle vennene sine igjen. Dermed kan posten du trodde bare vennene dine ville se, være tilgjengelig for en langt større gruppe mennesker.

Løsningen finner du ved å trykke på den lille pilen, øverst i høyre hjørne i posten din. Trykk på den, og du vil få opp en meny hvor du kan trykke på «deaktiver videresending». Skulle du ønske det kan du også trykke på «deaktiver kommentarer», hvis du ikke vil at noen skal kommentere på saken.

Tips # 3: Bli kvitt e-post-varslene

Hver gang du blir nevnt, tagget, skrevet til eller egentlig hva som helst så lenge det involverer deg selv, får du en e-post-varsling fra Google+. Dette kan være irriterende, men heldigvis er det ikke så vanskelig å bestemme hva som faktisk skal til før en e-post-varsling sendes.

Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne, for å få opp innstillingene til Google+, og du vil raskt se en lang liste over ulike ting som vil trigge at en e-post sendes. Her kan du huke av for akkurat det du vil, og slippe altfor mye ubrukelige e-poster i innboksen din.

Tips # 4: Profilbilde-karusell

Ikke det mest avanserte tipset, men likevel en morsom oppdagelse: Trykk på profilbildet til en venn med flere profilbilder på profilen sin, og du vil kunne bla gjennom alle de ved å bare trykke. Fiffig.

Tips # 5: Rediger bildene dine rett i Google+

Google+ lar deg redigere bildene dine etter at du har lastet de opp. Alt du trenger å gjøre er å trykke på bilde-fanen på profilen din, og trykke deg inn på hvilket som helst bilde i albumet ditt. Herfra trykker du deg inn på handlinger, og så «rediger bilde», for å få tilgang til et ganske enkelt redigeringsverktøy, som lar deg fikse litt på bildet ditt.

Følg med til neste side for enda flere tips.

Tips nr. 6-10

Tips # 6: Fyll opp «+1»-fanen din

Når du trykker på en «+1»-knapp på nettet vil det dukke under «+1»-fanen på Google+-profilen din. På denne måten kan du enkelt lagre favorittartiklene dine, og bruke det som en fin huskeliste for artikler du ikke har lest enda.

Hvis du i tillegg bruker Google Chrome kan du laste ned «+1»-utvidelsen, som setter en «+1»-knapp oppe i URL-feltet, slik at du alltid har enkel tilgang til knappen.

Tips # 7: Gjør teksten finere

Google+ lar deg endre teksttyper i postene dine. For å få kursiv, bruk understreker _som dette_; for å få fete typer, bruk stjerner *som dette*; og for å lage gjennomstreking, bruk bindestreker -som dette-.

Tips # 8: Tag vennene dine

For å tagge vennene dine i en post, kan du skrive «@» før navnet, slik som i Facebook. I tillegg kan du også bruke «+»-tegnet, og den samme listen vil komme opp. Av og til kan det hende at noe rart skjer når du gjør dette, men det hjelper å skrive navnet sakte, og hvis du i tillegg skriver navnet med anførselstegn bør det gå som smurt.

Tips # 9: Lag en privat gruppesamtale

Du kan bruke tips nummer 8 til å lage din egen private gruppesamtale. For å gjøre dette må du først dele noe på vanlig vis, men vær nøye når du velger hvem du skal dele med. Vær sikker på å fjerne alle kretser og ikke la den være offentlig, og heller tag vennene dine, slik som beskrevet i forrige tips.

Vennene dine vil få varsling om beskjeden din, og dere kan ha en gruppesamtale i kommentarfeltet under. For å være ekstra sikker på at ingen andre vil få tilgang til samtalen kan du også skru av videredeling, slik det ble forklart i tips 2.

Tips # 10:

Ettersom Google+ fortsatt ikke lar deg velge et gjenkjennelig navn du kan bruke som URL, slik som Facebook har latt det gjøre, finnes det tjenester som lar deg gjøre det. Prøv for eksempel Gplus.to, som lar deg velge et kallenavn eller et ord, slik at du har en litt finere link direkte til profilen din. I vårt tilfelle var "Niklas" tatt, så da fikk vi heller nøye oss med adressen gplus.to/plikk.

Har du allerede glemt de fem første tipsene? Hopp tilbake til den første siden.

Er fremdeles bare på Facebook?
Se 10 grunner til at du bør bytte til Google+.

annonse