Til hovedinnhold
GuideGalaxy S8-triks

Ser du hva vi har gjort med Galaxy S8-en vår?

Har du ikke gjort dette, burde du absolutt ta en titt!

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Etter omtrent tre måneder på markedet er det nok mang en nordmann som har stiftet bekjentskap med Samsungs nye toppmodell, Galaxy S8.

Mange har nok også falt for fristelsen til å faktisk kjøpe telefonen. Med sin nesten rammeløse design, lekre metall- og glasskropp, fantastiske AMOLED-skjerm og kraftige ytelse er den jo en aldri så liten gavepakke for den teknologifrelste.

Men avanserte telefoner har som regel også mange avanserte muligheter – og disse er det ikke alltid like lett å finne ut av. Graver man litt i menyene finner man dermed i mange tilfeller gull, og dagens artikkel handler om nettopp en slik skjult funksjon.

Slik ser standard låst skjerm ut på S8.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

For, Samsung har i flere år levert en funksjon de har kalt «Always On Display», som gjør akkurat det det høres ut som: den sørger for at skjermen alltid er på. Eller, deler av den da – AMOLED-teknologien lar nemlig kun enkeltpiksler lyse opp. Dermed kan telefonen som standard vise en kjekk klokkemodul i hvitt opp når skjermen er av og ikke i lomma, med minimalt strømforbruk.

Men visste du at du kan gjøre ganske omfattende tilpasninger på denne mobilen? Og, ikke minst, skifte den ut helt med andre ting? Hvis ikke, så viser vi deg hvordan her!

Ikke helt logisk plassering i innstillingene

For det er ikke helt logisk hvor du finner innstillingene for «Always on display». Man skulle kanskje tro det lå under «Skjerm» (merkelig nok...), men neida – her må du inn under «Låseskjerm og sikkerhet». Der, midt blant masse norske tilvalg, finner du valget du leter etter – men oversette navnet, det har man ikke gjort. For å endre utseendet på klokken, følger du simpelthen disse enkle stegene:

  • InnstillingerLåseskjerm og sikkerhet Always On DisplayKlokkestilBruk

Eller, du kan følge vår fremgang i videoen under:

Som du ser, så er det ikke veldig mye du må gjøre for å få for eksempel kalenderen på låseskjermen, men mulighetene som ligger her går langt utover kun dette. Du får i utgangspunktet seks hovedmoduler å velge mellom:

  • Digital klokke – stor tallklokkemodul
  • Analog klokke – stor, tradisjonell klokkemodul med visere
  • Verdensklokke – to, små klokkemoduler; en med lokal tid og en med en annen tidssone
  • Kalender – stor kalendermodul med dagens dato markert.
  • Bilde – viser et selvvalgt bilde i egendefinert størrelse
  • Kantklokke – viser en bitteliten klokke langs skjermbøyen

Alle modulene viser i tillegg batteristatus, ukedag, dato og varselsymboler som små symboler rundt om, i litt varierende posisjoner og oppsett.

Kalender- og bilde-modulene. Endelig kan du ha Tek-logoen fremme hele tiden! Yay!

Mest nyttig og kanskje også minimalistisk er nok den store klokkemodulen, som du dessuten kan tilpasse ganske kraftig. Du kan velge mellom en drøss forskjellige farger på selve tallene, velge om du vil ha store timetall og små minuttall eller like store tall på begge – og også legge på en bakgrunn.

.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det er ikke så grusomt mange bakgrunner å velge i, men de som er der er i det minste fine og dekorative. Ett eksempel ser du øverst i saken her, der vi har valgt tropisk farge på timetallene, hvitt på minuttene og en palmebladbakgrunn. Snasent!

Du kan selvsagt gjøre det enklere også, eksempelvis med kun én farge på tallene og en mindre prangende bakgrunn (høyre/over).

Flere valg og flere modeller

I tillegg til disse modulene, kan du tilpasse og velge mellom en del annet under samme innstillingsmeny.

Du kan blant annet velge hvor mye informasjon du vil ha om varslene dine, hvilke apper du vil ha varsler fra og hva som skal vises selv med en sikker lås på. Dette gjelder blant annet musikkontrollpanel, tidsplanen din for dagen og når den neste alarmen du har satt går av.

Under Always On Display finner du også disse valgene, som setter deg i stand til å tilpasse ytterligere.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Du kan attpåtil velge å blåse i alt vi tidligere har nevnt, og heller vise telefonnummeret, e-postadressen, navnet ditt eller hva enn annet du vil at skal dukke opp i front i ren tekst. Valget heter «Kontaktinformasjon», men så langt vi skjønner er det ingenting som hindrer deg fra å skrive hva du vil her. Se skjermdumpene over for bedre forklaring.

Til slutt er det verdt å nevne at disse funksjonene slett ikke er unike for Samsungs nye toppmodeller. Faktisk støtter både Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S7 Active, Galaxy Note 7 (om du finner en som ikke har tatt fyr enda og kan leve uten flyreiser), Galaxy S8, Galaxy S8+ og den splitter nye Galaxy Note 8 dette rett ut av boksen. I tillegg skal visstnok støtten være å finne i hele Galaxy A-serien, og muligens i enkelte Galaxy J-modeller.

Har du noe fra Galaxy S6-serien eller Galaxy S5-serien er du imidlertid dårligere stilt, selv om det allvitende internettet mener å vite at det finnes en viss offisiell støtte for funksjonen der ute.

  • Har du noe å tilføye? Er det noe vi har glemt å nevne? Syng ut i kommentarfeltet, da vel!

Ikke fått med deg Note 8-testen enda?
TEST: Noe av det råeste du kan få tak i, men prisen er vond »

Mer om
annonse