Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

GuideFinn den beste mobilen

Dette er de beste mobiltelefonene akkurat nå

Trenger du penn, god lyd eller kjempelang batteritid?

Montasje, Tek.no

Mobilmarkedet bugner av heftige toppmodeller for tiden. Enten du har et favorittmerke eller starter mobiljakten med blanke ark kan det være utfordrende å finne frem i butikkenes mobilutvalg.

I denne guiden skal vi prøve å gjøre valget ditt enklere ved å peke på de konkrete forskjellene mellom hver av de rammeløse toppmobilene. De har nemlig litt ulike egenskaper og egner seg dermed for ulike brukere.

Sjekk også ut våre andre anbefalinger:

Nykronet kamerakonge

Huawei P20 Pro Dual SIM

Huawei P20 Pro Dual SIM

Hvem skulle trodd at Huawei ville ta over kameratronen fra Samsung? Årets P20 Pro gjør nettopp det, og den gjør det med en kombinasjon av spinnvill maskinvare og veldig smart programvare. Her kan du ta flere sekunder lange bildeeksponeringer når det er mørkt. Du trenger ikke stativ - det er nok å holde den i hånden. Telefonen plasserer automatisk inn lyset den sanker på riktig sted i bildet, slik at det ikke blir uklart. Programvare og et kamera med 3x optisk zoom virker sammen for å gi deg totalt fem ganger zoom på dagtid. Det også er imponerende. I tillegg er dette en telefon med digert batteri, flott design og god brukervennlighet. P20 Pro er, for øyeblikket (april 2018) den beste telefonen på markedet.

Velg denne om du trenger: Markedets beste mobilkamera, lang batteritid.

Hopp over denne om du: Hater skjerm med busslomme i toppen (kan skjules med proramvare), ikke liker glass på baksiden av telefonen eller trenger trådløs lading.

Huawei P20 Pro Dual SIM
Huawei P20 Pro Dual SIM

Hvis iOS er førstevalget

Apple iPhone X (10) 64 GB

Apple iPhone X (10) 64 GB

Hvis du er virkelig mobilinteressert og ikke går av veien for å bruke mange penger på hobbyen din har Apple det aller heftigste flaggskipet i dag. 11 000 kroner for en mobiltelefon er vanvittig dyrt, men brukeropplevelsen er faktisk god nok til å matche den heidundrande prisen. Det er spesielt ansiktslåsen som imponerer, ettersom den fungerer i nær sagt alle lysforhold. At telefonen er dyrisk rask, har vanntett og flott ytre og stadig vekk tilgodeses med de nyeste appene først, gjør dette til en helhetsopplevelse av de sjeldne. Samtidig er det vanskelig å stikke under en stol at for eksempel en Moto G5 Plus kan gjøre omtrent samme jobb for under en fjerdedel av prisen. Ikke mobilen for alle, men for deg som virkelig er interessert eller bruker iPhone fra før.

Velg denne om du trenger: iOS og tilgang på apper du har fra før, er lei av å tørke av fingersensoren eller fingrene for å åpne mobilen og ønsker den raskeste telefonen på markedet.

Hopp over denne om du: Ikke vil blakke deg på telefon, om du foretrekker Android eller trenger penn. Større skjerm kan du også få.

Apple iPhone X (10) 64 GB
Apple iPhone X (10) 64 GB

Liten toppmodell

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

Sonys Compact-utgaver har alltid vært blant våre favoritter. Sony har nemlig hatt en tendens til å dytte inn alt de har greid av heftige spesifikasjoner, og når de har vært ferdige har de smekket på en fordelaktig prislapp og sendt hele sulamitten til butikken. Etter bittelitt hosting og harking er serien endelig tilbake igjen til sine gamle høyder. Dette er rett og slett en liten sjarmør som har fornuftig pris, bra kamera og knallgod brukeropplevelse. Sony har utmerket seg på kjappe oppdateringer av produktene sine de senere årene, og vi forventer ikke andre noter for XZ2 Compact.

Velg denne om du trenger: Topp ytelse i kompakt innpakning, godt kamera og vanntett telefon.

Hopp over denne om du: Trenger større skjerm, større batteri eller penn. Enda kvassere kamera må du til S9 eller P20 Pro for å få.

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324
Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

For deg som vil ha penn

Samsung Galaxy Note 8 64GB

Samsung Galaxy Note 8 64GB

Samsungs Galaxy Note 8 kom i fjor høst, men henger fortsatt godt med. Rett og slett fordi den har flest funksjoner paret med et fantastisk utgangspunkt. Den er tross alt en nær slektning av Galaxy S8-modellene. Men du bør likevel vurdere om Note 8 er riktig for deg. Forskjellene mellom den og S8-modellene er i praksis en penn, et ekstra kamera og bittelitt større skjerm. Hvis du er en person som noterer mye kan Note 8 være riktig for deg. Hvis du har hatt tidligere Note-modeller og satt mer pris på pennen enn for eksempel større skjerm og batteri, som var vanlig før, er dette definitivt modellen for deg. Men den koster så mye mer enn S8-modellene at har du ikke pennebehov bør du se på originalene i stedet.

Velg denne om du trenger: Klasseledende digital penn.

Hopp over denne om du: Ikke trenger penn, eller ønsker en mer kompakt telefon.

Samsung Galaxy Note 8 64GB
Samsung Galaxy Note 8 64GB

Samsungs oppgraderte

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Galaxy S9 er oppfølgeren til fjorårets S8-modell, som vi beholder litt lenger ned i denne listen. Nytt av året er sterkere glass, kraftig stereolyd og kamera som har variabel blender. Dermed tilpasser det seg bedre vekslende lysforhold. Maskinvaren inni telefonen er også blitt kraftigere og som alltid er en fersk Galaxy S-modell fra Samsung en fryd å bruke. Men disse telefonene har blitt dyrere siden i fjor, og for noen vil Galaxy S8 gjøre samme nytten som årets modell - til en vesentlig rimeligere pris.

Velg denne om du trenger: Meget bra mobilkamera, flott glassdesign og god lyd på farten.

Hopp over denne om du: Har Galaxy S8 fra før, trenger lenger batteritid, ikke liker glass på begge sidene eller trenger penn.

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB
Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Heftigste nye Samsung

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

Plus-modellen av Samsungs Galaxy S9-modell passer greit til navnet. Den har større skjerm, større batteri og enda et kamera på baksiden. Bittelitt ekstra maskinvare på innsiden har det også blitt plass til. S9-modellene er dyre sammenliknet med fjorårets S8-varianter, men oppgraderingen fra vanlig til plus er ikke så gærent priset, så hvis du først skal ha Samsungs nyeste og vil ha varianten med mest moro sammenliknet med fjorårets kan det være like greit å gå for denne. Her er begge kameraene stabiliserte slik at zoom-kameraet virker i dårligere lys enn hos mange av konkurrentene. Brukeropplevelsen med Samsung-menyer og Android 8 er også upåklagelig.

Velg denne om du trenger: Meget bra mobilkamera med zoom-funksjon, flott glassdesign og god lyd på farten, stor skjerm.

Hopp over denne om du: Har Galaxy S8, eller S8+, fra før, hvis du trenger lenger batteritid, ikke liker glass på begge sidene eller må ha penn. Hvis du synes 6,2 tommer er for stort.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB
Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

For lydnerden

LG V30

LG V30

Utseendemessig likner LGs V30 på de andre toppmobilene på markedet, men er slett ikke lik. Den er testet for fall fra 1,2 meter, og skal tåle det selv om det er glass i konstruksjonen. Den har dessuten en fantastisk analog lyddel som er i stand til å drive selv de mest hårete hodetelefonene uten større problemer. Kameraet tar ikke portrettbilder med bokeh slik de andre dobbelkameratelefonene gjør, men i stedet kan du bruke det til zoom og til å ta ekstreme vidvinkelbilder. Eksempelvis om du står nærme en bygning og vil ha med deg hele fasaden. Dette er en utmerket telefon for deg som setter pris på lyd, eller som vil ha et kamera med litt andre egenskaper enn de vanligste.

Velg denne om du trenger: Å fotografere store ting på nært hold, eller en lydkilde til hodetelefonene dine.

Hopp over denne om du: Ikke trenger god analoglyd, heller vil ha penn eller en mer kompakt telefon.

LG V30
LG V30

Endelig ny design fra Sony

Sony Xperia XZ2 Dual H8266

Sony Xperia XZ2 Dual H8266

Den største XZ2-modellen fra Sony markerer et stort skille fra den japanske mobilprodusenten. Her er det glass og en helt ny design på vei inn, etter årevis med pene, men nokså trauste, mobildesign. XZ2 skiller seg litt ut og har kameraet midtplassert på baksiden av telefonen, og den tar også meget gode bilder denne telefonen. I tillegg har den nyeste maskinvare under panseret, så om den utmerker seg på et spesielt område er det muligens at den er meget rask i bruk. At Sony også har lært mobilene sine å «oppskalere» gammeldags video til HDR gjør sammen med en innebygget ristefunksjon mobilen til en svært engasjerende underholdningsdings. Det føles litt som å ha en slags mobil subwoofer mellom hendene, selv om ingen andre hører rumlingen. Funksjonen kan naturligvis også skrus av.

Velg denne om du trenger: Uvanlig glassdesign, svært kvikk brukeropplevelse, flott skjerm og en mobil som rister i takt med eksplosjonene i TV-serien.

Hopp over denne om du: Foretrekker mindre mobiler eller ikke liker mobiler med glass på baksiden.

Sony Xperia XZ2 Dual H8266
Sony Xperia XZ2 Dual H8266

Standardvalget

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Da Samsung slapp sin Galaxy S8 i våres ble den møtt med stående ovasjoner fra både mobilkjøpere og teknopressen. Den tar med seg alle de gode egenskapene fra Galaxy S7 og legger til en fabelaktig heldekkende skjerm oppå det hele. Menymessig har det også kommet forenklinger til og designen er mer gjennomført enn noen gang fra Samsung. Hvis den fikk noe kritikk innledningsvis handlet det om prisen, men den har blitt en del mer fornuftig siden den gang. Hvis du vil ha en av årets toppmodeller uten å blakke deg helt, og samtidig få ett av de beste mobilkameraene du får klørne i er Galaxy S8 omtrent fasit.

Velg denne om du trenger: Fantastisk kamera, flott design, tett mobil.

Hopp over denne om du: Trenger penn, større skjerm eller batteri.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Større skjerm

Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8+

Galaxy S8+ byr på mer av det samme som den vanlige S8-en har. Større skjerm og større batteri er hovedforskjellene. Dette er faktisk den av Galaxy 8-modellene som har størst batteri, noe den antakeligvis vil tjene på når Android 8 er på plass, ettersom det meste ellers er likt. Igjen; velg denne om du vil ha et fantastisk kamera og klasseledende skjerm uten at prisen kryper altfor nærme 10 000 kroner.

Velg denne om du trenger: En S8 med større skjerm og bedre batteritid.

Hopp over denne om du: Trenger andre lydfunksjoner eller penn.

Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8+

Den som varer lenge

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro har ikke så mange spennende finesser. Men det er greit, for alt den kan gjør den svært, svært godt. Solid batteritid og svært kort ladetid er det stor praktisk nytte i, og opplevelsen av krefter når menysystem og appveksling aldri stopper opp er suveren. Vi vet fra forgjengeren, Mate 9 Pro, at når Huawei lover at dette skal holde seg slik, så stemmer sannsynligvis det. Legg til vanntetthet, masse lagringsplass og et supert kamera og du har en veldig flott telefon. Med startpris på 8000 er den heller ikke blant de aller dyreste, selv om den koster mye. Har du riktig ledning kan den kobles til storskjerm og bli en slags PC, slik Samsungene også kan, men uten å kreve mer tilbehør. Et godt alternativ til Galaxy 8-modellene om du ikke har veldig tydelige enkeltkrav (så som penn eller lyd) til mobilen din.

Velg denne om du trenger: En ekstremt god allrounder med batteritid som overgår konkurrentene og et kamera som aldri skuffer.

Hopp over denne om du: Trenger penn, god analog lyd eller større skjerm.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Helskjerm på budsjett

LG G6

LG G6

LG G6 ble lansert først av alle årets nye helskjermmobiler. Men den er ikke dårlig av den grunn. Den har litt svakere innmat enn resten, uten at det merkes i praktisk bruk. Den er som nesten alle telefonene i dette utvalget vanntett, og den har heldekkende HDR-skjerm til Netflix-tittingen. Kamerariggen på baksiden likner dessuten veldig på den du får i V30, så her får du altså også den flotte vidvinkellinsen som gir deg mulighet til å pakke ekstra mange venner eller store bygninger inn i ett og samme bilde. Prisen på knappe 4000 kroner gjør dette til et nært uslåelig valg om du vil ha en toppmodell uten å bli helt blakk.

Velg denne om du trenger: En toppmodell til halve prisen, med muligheter for ekstreme vidvinkelbilder.

Hopp over denne om du: Aller kraftigste maskinvare, bedre batteritid, penn eller bedre lyd.

LG G6
LG G6

Den kinesiske originalen

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Xiaomi Mi Mix var telefonen som satte igang overgangen til helskjermmobiler. Oppfølgeren Mix 2 har kommet, og byr på mer av det samme, i en vesentlig mer kompakt innpakning enn originalen. Designen er fortsatt bittelitt uvanlig, med den lille skjermrammen mobilen har samlet under skjermen. Samtalelyden har blitt topp sammenliknet med den litt skarpe lyden i forrige modell, og maskinvaren er nå på linje med de andre telefonene i dette utvalget. Dessverre har den fått mindre batteri enn forgjengeren, menyene er ikke på norsk og tett er den fortsatt ikke. Alle disse tingene kan være avgjørende for deg som skal handle mobil. Men designen er fortsatt flott med keramisk bakside og gulldetaljer. En spesialutgave i keramisk unibody-design er på vei.

Velg denne om du trenger: En litt annerledes helskjermdesign, massevis av lagringsplass og en mobil få andre har.

Hopp over denne om du: Er ekstra opptatt av kamerakvalitet eller trenger en vanntett mobil.

Xiaomi Mi Mix 2 256GB
Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Fullskjermvarianten av HTCs toppmodell

HTC U11+

HTC U11+

HTC U11 bød på en herlig brukeropplevelse og en helt fabelaktig tilbehørspakke da den kom tidligere i år. Skåret i gleden var at den ikke forholdt seg til dagens designtrend. Store rammer over og under skjermen gjør den mindre iøynefallende enn den burde være i dagens marked. Nå har HTC sluppet en plussvariant som korrigerer det. Den får bedre skjerm, litt bedre kamera og mye mer lagringsplass. Siste versjon av Android har den også.

Velg denne om du trenger: Fabelaktig lyd, en rimeligere toppmodell enn konkurrentene og et svært kapabelt kamera. Oppdatert Android og masse lagringsplass med minnekortmulighet attåt er også fordeler.

Hopp over denne om du: Trenger penn eller vil ha enda større skjerm.

HTC U11+
HTC U11+

Disse kommer:

Det er fortsatt viktige enheter på vei til butikkene, og ikke testet av oss. Men siden de er såpass viktige gjør vi en foreløpig vurdering av dem basert på førsteinntrykk og spesifikasjoner. Når testene er ferdige gjør vi eventuelle endringer i vurderingene, og flytter dem opp sammen med de andre mobilene på listen.

Konklusjonene for hver telefon er nødvendigvis mest forventninger. Disse er ikke testet og ikke nødvendigvis ferdig lanserte, men de er rett rundt hjørnet.

Sjekk også ut sammenligningstabellen vi lagde for de aller mest relevante toppmodellene her!

Midterste bukk P20

Huawei P20 Dual SIM

Huawei P20 Dual SIM

Huawei slapp tre blad P20 nå nylig. Dette er den «vanlige» utgaven. Denne har kanskje aller mest til felles med fjorårets Mate 10 Pro, bare i en mer kompakt design. Du får ikke det ekstreme kameraoppsettet fra P20 Pro i denne telefonen, men at Huaweis vanlige dobbelkamera kan bite fra seg har vi sett i flere sammenhenger. Vi forventer at denne telefonen gjør det godt også på den fronten. Men her mister du vanntettingen som er viktig for mange. Samtidig er telefonen en god del rimeligere enn P20 Pro. Vi har fortsatt ikke testet denne, og det fortoner seg derfor litt usikkert hvor godt kjøp denne er.

Velg denne om du trenger: Relativt rimelig toppmodell med ålreit kamera

Hopp over denne om du: Trenger vanntett telefon eller trådløs lading. Bedre kamera er å finne i P20 Pro.

Huawei P20 Dual SIM
Huawei P20 Dual SIM

Ny toppmodell på vei fra LG

LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ

LGs G7-telefon lanseres begynnelsen av mai. Vi vet foreløpig ikke mye om telefonen, men ryktene sier at den vil få en svært lyssterk skjerm som dekker hele forsiden, og ryktebildene tilsier at den, i likhet med flere andre Android-telefoner, får busslommen på toppen for kamera og høyttaler. På baksiden får den et kamera som skal fungere ekstra godt i mørket, og en fingerleser. Om ryktene stemmer, altså.

Velg denne om du trenger: Foreløpig usikkert

Hopp over denne om du: Foreløpig usikkert

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ
Mer om
annonse