70 harde julegaver vi anbefaler
Fra en femtilapp og opp til 4000 kroner.
Innhold
Julen nærmer seg med stormskritt, og det er ikke alltid så lett å vite hva man skal putte under juletreet.
Vi tester haugevis av produkter her på Tek, så vi har i hvert fall en formening om hvilke produkter som er gode, og hvilke som gir mye verdi for pengene, som forhåpentligvis kan være en nyttig pekepinn når du er på julegaveshopping.
Det skal også sies at vi ikke tester så mange myke produkter, så selv om vi ikke nevner hjemmestrikkede raggsokker i listen vår nedenfor, synes vi fortsatt at det er en fin julegave også altså!
Vi har forsøkt å ikke anbefale så mange av de aller dyreste produktene vi har testet, for selv om nordmenn elsker å kjøpe dyre TV-er, mobiler og elsykler, er det kanskje mer en gave til seg selv eller hele familien, og ikke noe du putter under juletreet.
Vi har sortert tipsene våre etter priskategorier, og begynner i den billigste enden.
Julegaver under 500 kr
Måneder med spill-lykke
Om mottageren allerede har en nyere Xbox og/eller en PC, kan et abonnement på Microsofts «Netflix for spill» være en meget god idé. Xbox Game Pass gir nemlig tilgang til et stort bibliotek av spill i alle kategorier, og en stor gulrot er også at alle spill fra Microsoft-eide utviklere blir tilgjengelig samme dag som de lanseres.
Dette er sannsynligvis den beste valutaen for pengene du får i spillmarkedet i dag, og er kanskje spesielt en ypperlig gave til noen som får en Xbox for første gang og ikke har rukket å bygge seg opp et eget bibliotek av spill. Én måned koster 125 kroner, og Ultimate-varianten gir både Xbox Live Gold og tilgang til et stort bibliotek av spill også på PC.
Lys og glede på telttur: teltlykten som sørger for god stemning
Sitt ikke inne i et mørkt telt, men skaff en skikkelig god teltlykt som skaper god stemning og dus belysning for enhver anledning.
Denne lille, runde saken passer i enhver sekk, veier ikke noe særlig (108 gram) og avgir et fantastisk lys.
I utgangspunktet er det kun fire lysdioder som avgir Moji sitt lys. Men fordi fronten er frostet, spres lyset den avgir til hele lysflaten. Dermed får du et konsentrert lys som former seg rundt hele lykten og lyser opp like godt på hver side.
Ved å holde inne av/på-knappen kan du også enkelt dimme lyset, slik at du får akkurat den lysstyrken som passer deg. I tillegg har den strobelys, som fungerer som nødlys hvis dette skulle bli nødvendig.
Den holder også ut veldig lenge. Vi registrerte at den stod på i «over 24 timer», og kan med det enkelt bekrefte at den blir permanent installert på enhver telt- og hengekøyetur.
Les samletesten av teltlykter her »
I all sin enkelhet er dette vår foretrukne lykt
Fordeler
- +Liten og nett, passer i enhver sekk
- +Enkel dimming av lyset
- +Avgir svært behagelig, varmt lys
- +Frostet front
- +Den enkle formen gjør at den står godt uansett
- +Har nødlys i form av blinkende lys
Ting å tenke på
- —Kan ikke lades opp, bruker vanlige batterier
Nødlader: Kjekt å ha for alle
Stadig flere av dingsene våre går på batteri og kan lades opp, så en ganske «safe» julegave kan være å helt enkelt kjøpe inn en nødlader til din nære og kjære.
Nødladere kommer i alle mulige størrelser og kapasiteter, men er du ute etter en relativt kompakt sak, er det Dacota Platinum A10 du bør se etter. Vi har testet mange titalls nødladere, og det er denne som havnet helt på toppen av vår siste samletest.
Vi sjekker nemlig hvor mye strøm hver nødlader faktisk gir deg, for det har vi oppdaget varierer veldig fra produkt til produkt. Dacota Platinum A10 kommer godt ut på dette, og er samtidig både kompakt og lekker, støtter både Micro-USB og USB-C-lading, og støtter hurtiglading på flere porter.
Ulempen er prisen, 399 kroner er ikke direkt billig for en nødlader i dette segmentet, men du får det du betaler for. Vil du ha et billigere alternativ kan du sjekke ut hele testen:
Les samletesten av nødladere her »
Dacota Platinum A10 er en veldig kompakt lader med høy kapasitet og alt du trenger.
Fordeler
- +Høy prosentytelse
- +Veldig lekkert design
- +Meget kompakt
- +Både Micro-USB og USB Type-C-lading
- +Hurtiglading på flere porter
Ting å tenke på
- —Dyr
Vaffeljern: Et «må ha produkt» i alle hjem?
Vafler, og naturligvis vaffeljern, har sin plass i hjemmet både for hverdager og høytider. Julen også – det finnes faktisk flere oppskrifter for litt «julete» vafler. Uansett kan et nytt vaffeljern være en god gave til den som liker å kose seg og/eller varte opp for andre.
Her på Tek.no har vi over noen år testet en rekke vaffeljern, og OBH Nordicas «flaggskip» Elite 6955 er et av dem vi har likt aller best – det kan levere vafler som er fine og fyldige samtidig som de er knasende sprø.
Men det er også mange andre gode vaffeljern på markedet, så sjekk ut vår samletest. Forresten, husk at det også finnes enkle vaffeljern, og vi har testet ut flere slike også.
Fordeler
- +Steker jevnt, sprøtt og litt fyldig
- +Rask steketakt
Ting å tenke på
- —Litt tungt
- —Ingen ferdigindikator
Termokoppene vi elsker
Ingen termokopper kan gjøre alle jobbene, men Thermos JMY Vacuum Mug 0,35L kommer farlig nær. Den er like bra for den køkjørende bilisten, løpe-til-bussen-mosjonisten, og syklisten som brygget en god kopp kaffe før hun syklet hjemmefra fordi jobbkaffen er giftig.
Stanleys Classic Trigger-Action Travel Mug 0.35L kom ikke best ut i samletesten fordi den ikke hadde de aller beste temperaturmålingene. Men den er en helt fantastisk pendlerkopp. For det er ingen (!) termokopper som er så god og enkel å drikke av som denne. Du trenger bare å trykke inn en knapp, så er jobben gjort. Den anbefales først og fremst til bilistene, buss-mosjonistene, tog-pendlerne og vandrerne, som drikker kaffen fort.
Med Asaklitt Insulated Travel Tumbler 0.3L får du innmari mye termokopp for pengene. Den er slank og fin, behagelig å drikke av og koster innmari lite. Mindre enn alle andre termokopper vi har testet (og det begynner å bli en hel del).
Ingen termokopp holder bedre på varmen enn Thermos.
Fordeler
- +Holder svært godt på varmen, lenge.
- +Enkelt design
Ting å tenke på
- —Noe klønete å åpne lokket.
Sporingsbrikke: Aldri mist en dings igjen
Hvis enten du eller noen du kjenner har en tendens til å glemme og miste ting – enten det er nøklene du aldri får med deg ut av døren, eller passet du aldri finner før du skal ut på reise – kan en sporingsbrikke være den perfekte gaven. Ganske billig er den også!
Vi testet nylig Tile Pro, som vi virkelig hadde sansen for. Den treffer på de fleste punkter vi ser etter i en sporingsbrikke, nemlig rekkevidde, lyd, formfaktor og byttbart batteri. Den mangler såkalt UWB, som gjør at du kan få retningshjelp til å finne brikken når du er i nærheten, men dette er mer en «kjekt å ha»-funksjon, ikke noe du må ha.
Knallgod gave til de fleste, og selges også i pakker med flere hvis du tror personen trenger det.
Les testen av Tiles sporingsbrikker her »
Tile Pro (2022) er den beste sporingsbrikken, men mangelen på UWB svir litt.
Fordeler
- +Meget god rekkevidde
- +Høyere lyd enn forrige generasjon
- +Ny og bedre formfaktor, spesielt for nøkkelknippe
- +God appløsning
- +Fukt- og støvmotstandig
- +Byttbart batteri
Ting å tenke på
- —Har ikke UWB
Sporingsbrikken for Samsung-eiere
Hvis din heldige gavemottager elsker Samsung-mobilen sin, og du ikke tror den vil bli byttet ut med noe annet merke i nærmeste fremtid, er Samsungs sporingsbrikke SmartTag+ faktisk helt strålende. Vi har egentlig bare lovord om den, bortsett fra at den kun er for Samsung-mobiler.
I motsetning til Apples sporingsbrikke, som bare er for iPhoner, men er dårlig i tillegg.
Det store esset her, som ikke Tile Pro har, er UWB-sporing, som utnyttes på en utmerket måte.
I fare for å gjenta oss: Kjøp denne til en Samsung-frelst venn, eller kjøp Tile Pro til alle andre.
Les testen vår av Samsung Galaxy SmartTag +
Den beste sporingsbrikken på markedet - men kun for eiere av nye Samsung-mobiler.
Fordeler
- +Veldig god rekkevidde
- +Klasseledende lydvolum
- +Trenger ikke ekstrautstyr for festing
- +Pent og rent design, både på brikke og i app
- +UWB-sporingen er superbra
- +Kameraintegrasjon med UWB er VELDIG nyttig
Ting å tenke på
- —Fungerer kun med Samsung-telefoner
- —Større og mer klumpete enn andre brikker
Spillmus: Billig og god
Det er mange ting i livet her som er en smakssak, og utforming på spillmus er én av disse. Steelseries Rival 3 er en ganske kompakt liten spillmus, så den vil ikke passe for de med store hender, eller for de som rett og slett foretrekker en stor spillmus.
Vi synes designet er både enkelt og godt, og vi digger programvaren som du kan styre musen via. Til en pris på bare 350 kroner skal du lete lenger etter en like god spillmus å kjøpe til en PC-gamer.
Les samletesten av spillmus her »
En bunnsolid mus til en lav prislapp? Ja takk!
Fordeler
- +Enkelt og godt design
- +Lekker og subtil belysning
- +Veldig mye mus for pengene
- +Responsiv, gode knapper og sideknapper
- +Fantastisk programvare
Ting å tenke på
- —Kroppen er liten; kanskje ikke den beste for store hender
- —Ingen ekstra knapper utover de to sideknappene
Nybrygget kaffe på tur
Når du er på tur er det ofte begrenset hva du har plass til å bære med deg i sekken. Men ingen tur uten kaffe, og om du heller vil ha den helt fersk enn fra en termos er det lite som slår GSIs Collapsible Java Drip.
Med en liten flikk med hånden forvandles denne plastdisken til en kjegleformet kaffebrygger som lager kaffe på «V60»-måten. Bare sett den over en kopp, legg oppi et standard papirfilter, fyll den med kaffe og hell over vann du har varmet på en primus eller lignende.
Bryggeren kan fint lage større mengder kaffe enn bare én kopp av gangen, og vi liker at den kommer med et lokk som hjelper til med å holde temperaturen oppe i bryggeprosessen, samt lettere å pakke den ned i sekken igjen før den har tørket helt uten å risikere søl.
Laget best filterkaffe i testen og fungerer for små og store mengder kaffe.
Fordeler
- +Svært enkel å bruke
- +Lav vekt
- +Praktisk pakkform
- +Kan brygge flere kopper kaffe
- +Lett å rengjøre
Ting å tenke på
- —Krever at du har med papirfilter
Luksusvarianten av turkaffe
Mange mener kokekaffe er den ultimate turkaffen. Etter å ha satt GSIs Glacier Perculator i sving over primusen er vi langt på vei enig.
Bare fyll den med vann, legge kaffe i det øverste kammeret og «glem» den over primusen til det begynner å koke. Så starter du klokka og løfter den av når det har putret i fire-fem-seks minutter, ettersom hvor sterk du vil ha kaffen din.
Perkulator-kaffe blir fyldigere og mer «teksturert» enn om du filtrerer kaffen med papirfilter, og minner mye om kokekaffe fra kjele.
Designet i 100 prosent rustfritt stål gjør denne ekstremt enkel å rengjøre. Ofte blir den helt ren av en dukkert i elva.
Den kan brukes både på vanlige brennere, over bål og på induksjonstopp, og er en super gave til den kaffeglade du vet er på turer der det fortsatt er litt plass igjen i sekken til «luksus».
Les mer om turvennlige kaffebryggere i testen vår »
God kaffe som lager seg selv.
Fordeler
- +Enkel å bruke
- +Kommer i flere størrelser
- +Gjennomsiktig håndtak gir innblikk i kokeaktiviteten
- +Lett å rengjøre
- +Fungerer på primus, bål og induksjontopp
Ting å tenke på
- —For stor og uhamslig for noen turer
- —Uten papirfilter får du i deg kaffeoljer
Oppladbare batterier og batterilader
«Ehh, batterier som julegave?», tenker du kanskje, men la oss forklare! Dette trenger ikke å være en isolert gave, men noe du kan gi sammen med noe annet batteridrevet. Kanskje en liten RC-bil, eller en Xbox-håndkontroller? Sistnevnte er faktisk en strålende gave til både de med Xbox eller med PC.
Og da trenger man batterier, og da er det faktisk bedre at de er oppladbare enn éngangs. Det tydet i hvert fall vår test av oppladbare batterier på, som viste at du både får mer brukstid ut av batteriet, samt at du «sparer» inn utgiftene etter 4–5 ladesykluser.
Ikeas Ladda-batterier kom best ut av testen fordi de er svært rimelige og har ganske god kapasitet.
Les testen av oppladbare batterier her »
Termos: Den beste og varmeste
Thermos sin termos er enkel, standhaftig og holder lenge på varmen. Termosens helletut er en gave i seg selv når man sitter og hutrer og fryser og trenger noe varmt i k(r)oppen, fort. En enkel knapp og verden ble straks et varmere sted. Utmerket gave for frysekopper som liker å gå på tur. Eller bare folk som liker å gå på tur og vil ha en god termos.
Les samletesten av termoser her »
Enkelt og greit, veldig god termos
Fordeler
- +Enkelt design som passer enkelt i enhver sekk
- +God størrelse på koppen
- +Holder godt på varmen over tid
- +Lav vekt
- +Ikke spesielt dyr
Ting å tenke på
- —Ståltermos kan bli ubehagelig i kulde
Termosen med livstidsgaranti
Stanley er en klassiker på tur, og det er det mange grunner til. Ikke bare holder den godt på varmen, den kommer også med livstidsgaranti. Den skal, ifølge dem selv, også tåle rimelig hard behandling. Dette forblir utestet fra vår side, men selv med normal behandling er den en kjempegod termos. Den er en kjærkommen følgesvenn for dem som skal på tur, på jakt, eller bare vil ha en termos som kan vare dem livet ut.
Les samletesten av termoser her »
Stanleys termoser holder koken, lenge.
Fordeler
- +Holder godt på varmen over tid
- +Har et godt ytre lag som er behagelig å holde i selv i kulde
- +Grei størrelse og form
- +Kommer med livstidsgaranti
Ting å tenke på
- —Innsnevringen på toppen gjør at det kan bli klønete å få den opp av fullpakket sekk
Julegaver mellom 500 og 1000 kroner
Dingsen som gir deg full strøm-oversikt
Tibber Pulse er en flott gave til enhver overkontrollør, alternativt til den som ønsker å gjøre sport av å få strømregningen så liten som mulig. Selve enheten putter du i sikringsskapet, og Tibbers app forteller deg hvor mye strøm du bruker akkurat nå. Og hvor mye du har brukt i dag – eller denne uken.
Produktet er kjekt for å finne «strømtyver», eller bare forsikre seg om at forbruket ligger på et fornuftig nivå. I tillegg kan appen sende deg varsel dersom Tibber skulle registrere uvanlig høyt strømforbruk, overbelastning eller lignende.
Har man et abonnement hos Tibber, får man også vite den nøyaktige kostnaden for strømmen, men et abonnement hos Tibber er ikke påkrevd for å få mye glede av produktet. Flere strømleverandører har for øvrig kommet på banen med lignende produkter, men disse er gjerne bundet til deres tjenester.
Obs: Tek.no er heleid av VG, som igjen er en del av Schibsted-konsernet. Schibsted har også en eierandel i Tibber. Vi testet Pulse lenge før Schibsted kjøpte seg opp i selskapet.
En kjekk sak som forteller nøyaktig hvor mye strøm du bruker akkurat nå. Og mer til, om du er Tibber-kunde.
Fordeler
- +Gir deg strømforbruket i nær sanntid
- +Fin app med smarthusaspirasjoner
- +Fungerer sammen med en del andre smarte enheter
Ting å tenke på
- —Krever Tibber-abonnement for best utnyttelse
- —Krever tilgang til internett
- —Krever Wi-Fi-signaler til sikringsskapet
Den beste steameren
Strykejern er ut, steamer er inn. Enten du skal få ut rynkene fra bunadsskjorten eller friske opp den gamle ulljakka litt - steamere er både mer skånsomme og enklere å bruke enn strykejern. Rett og slett noe de fleste burde ha hjemme i garderoben.
Heldigvis trenger de ikke å koste all verden, og i vår samletest av billige steamere fant vi ut at Philips’ 7000-modell var den beste av alle sammen. Merk at den kommer i to ulike utgaver, hvor det eneste som er forskjellen er farge og pris. Den svarte er dyrest, mens du får den blå for 300 kroner mindre.
Fordeler
- +Effektiv også på kraftige tekstiler.
- +Dampen glir fint over og man trenger sjelden å dampe over samme skrukk flere ganger.
- +To effektive modus.
- +Kan brukes vann- og loddrett.
Ting å tenke på
- —Tung og lang, dermed litt klumsete å manøvrere.
Den beste billige airfryeren
Airfryere har blitt ganske så populære de siste årene. Kanskje ikke så rart. De er tross alt ganske små og kompakte, og kan gi deg en rask og enkel middag uten så mye innsats. Helt på nivå med ekte frityrstekt mat er det nok ikke, men definitivt sunnere!
I vår samletest av billige airfryere var det Xiaomis airfryer som kom aller best ut. Den var enkel å bruke, kompakt og fin i størrelsen og hadde en rekke små fordeler vi virkelig satte pris på. Et trygt og godt kjøp.
En kjempegod og allsidig airfryer med testens desidert beste brukervennlighet
Fordeler
- +Fantastisk brukervennlighet
- +Stort spenn i varmenivå (40-200 grader)
- +Har alarmfunksjon
- +Flott design
- +Egner seg til å tine eller tørke med
- +Rimelig
- +Støtte for app
Ting å tenke på
- —Litt liten
- —Ikke avtakbar frityrkurv
Pulsbelte til treningsnerden
Kjenner du noen som elsker å løpe og trene og samtidig holde følge med alt av statistikk og data?
Et pulsbelte kan hjelpe deg både underveis på joggeturen med nøyaktig måling av pulsen, samt i ettertid for å loggføre hele sulamitten.
I vår samletest av pulsbelter var det Garmin HRM-Pro som kom aller best ut.
Soleklar 10er hvis det var litt mer behagelig
Fordeler
- +Det komplette pulsbelte med tanke på funksjoner
- +Kan "alt" - nå også med analyse av langrenn
- +Gir mest data å dykke ned i for en nerdete løper
Ting å tenke på
- —Kan ikke vaskes i vaskemaskinen
- —Fronten på beltet er stivt og skarpt, det kan gi gnagsår
Et billig, men testvinnende mekanisk tastatur for «gameren»
Da vi testet rimeligere tastaturer med bakgrunnsbelysning var det Deltaco som stakk av med seieren.
De mekaniske bryterne er gode både til skriving og spilling, tastene er individuelt belyst og tastaturet kommer med programvare til å styre det hele. Byggekvaliteten er svært solid og til prisen er dette så bra som det blir. Et supert «innstegstastatur» for den som er glad i gaming.
Les samletesten vår av billige tastaturer her »
Solid belysning, solid byggekvalitet og mekaniske taster. Kjøp denne og en billig håndleddsstøtte.
Fordeler
- +Behagelig mekanisk tasteopplevelse
- +Individuelt styrt belysning med intuitiv programvare
- +Svært solid byggekvalitet
- +Tekstilkledd kabel med kompakt USB-klump
- +Fungerer godt til både spilling og skriving
- +Veldig billig til mekaniske tastatur å være
Ting å tenke på
- —Noe metallisk gjenklang i mellomromstasten og Enter-tasten
- —Håndleddsstøtte må kjøpes separat
- —Ingen multimedieknapper
Osprey Tempest 30L
Osprey er en overlegen tursekk, med Tempest som en absolutt favoritt. Tempest er damemodellen til Osprey, mens Talon er den sammenlignbare herremodellen, som vi ikke har testet.
Selve ryggpanelet består av en ryggplate med skumputer som nærmest former seg etter ryggsøylen. De har god nok lufting til at det ikke oppleves unødvendig klamt. Sekken har i tillegg en perfekt liten svai i ryggen, som i tillegg svinger ut ved hoftepartiet – perfekt for dem av oss med svai i ryggen som alltid skaper sekketrøbbel.
Både hoftebeltet og skulderreimene benytter seg av samme luftige skumkonstruksjon som ryggpanelet og sørger for at også her får man luft. Brystbeltet kan enkelt tilpasses ved å dra det opp og ned, men sitter samtidig ikke så løst at det begynner å leve sitt eget liv i løpet av turen.
En helt «dronning» sekk.
Ingen over, ingen ved siden av. Osprey er bare skikkelig god på sekk.
Fordeler
- +Mange og smarte lommeløsninger
- +Svært gode hoftebelter
- +Gode brystbeltefester
- +Rygglengde kan justeres
- +Sitter svært godt på ryggen
- +En rekke ekstra fester til alt-mulig-rart
- +Vannposeløsning mellom rygg og sekkrom
Ting å tenke på
- —Savner å kunne åpne den helt opp som en «bag»
Aktiv støydemping til en rimelig penge
Aktiv støydemping i ørepropper er gjerne en funksjon som bringer prisen opp, men ikke for 1Mores ComfoBuds Pro. Her er den aktive støydempingen faktisk også ganske kompetent, selv om det selvfølgelig er et lite stykke opp til de aller beste på markedet.
Proppene har også god lyd til prisklassen, og de sitter stort sett godt på plass i ørene, i tillegg til at batteriet varer i seks timer med støydemping og åtte timer uten støydemping. Etuiet er kompakt og den tilhørende appen lar deg sette opp proppene slik du ønsker - i alle fall når de vil koble til på riktig vis.
Alt i alt er dette blant den beste valutaen du får for pengene om mottakeren gjerne vil ha aktiv støydemping og du ikke vil betale så veldig mange hundrelappene - og verdt det over lillebror ComfoBuds nettopp på grunn av støydempingen.
God støydemping i en helt annen prisklasse enn vi er vant til
Fordeler
- +God støydemping med flere moduser
- +God passform
- +Seks til åtte timers batteritid, flere fulladinger i etuiet
- +Kompakt etui, eget etuifutteral følger med på den svarte versjonen
- +Nøytral, fin lyd
- +Relativt lav pris
Ting å tenke på
- —Støydempingen er ikke aktiv som standard
- —Touchstyringen er i overkant sensitiv når du tar proppene ut av øret
- —Ustabil app-tilkobling
- —Kanskje litt forsiktig bassgjengivelse for enkelte
- —Ingen vannsikring
- —Ikke spesielt imponerende talekvalitet i støyende omgivelser
En superbehagelig kontroller for Xbox og PC
Vi skryter veldig av Microsofts Elite-håndkontroller lenger ned i julegavelisten, men også den «vanlige» Xbox-kontrolleren deres er veldig, veldig god.
Den koster dessuten godt under halvparten, noe som gjør den langt mer egnet som en gave.
Noe av luksusfølelsen mangler kanskje, men byggekvaliteten og alt det andre som er viktig for en håndkontroller er fortsatt veldig godt ivaretatt her. Denne kontrolleren er nemlig både solid bygget, har overlegen ergonomi og veldig god kompatibilitet med mange ulike PC-spill (i tillegg til alle Xbox-spill).
OBS: Om den som får denne som gave ikke får til å bruke den med datamaskinen sin, trenger hen kanskje en slik trådløs adapter i tillegg.
Les testen vår av Xbox Series X (og håndkontrolleren) her »
Myggjageren som holder insektene unna
Selv om myggen neppe er noen utfordring rundt juletider, så er dette likevel en flott gave å gi den som liker å være på tur i skog og mark når gradestokken tilsier at også myggen vil like seg utendørs. Denne lille enheten varmer enkelt opp en patron som holder myggen på god avstand i opptil 40 timer per refill. Du lader bare maskinen på samme måte som du lader mobilen din, og den er såpass liten og kompakt at du fint får plass til den i lommen din.
Vi slenger også inn Thermecall Backpacker som vi også hadde sansen for!
Les testen av Thermacell Radius her »
Les testen av Thermacell Backpacker her »
Gir deg fri fra myggen i opp mot 40 timer på en refill.
Fordeler
- +Jager mygg og knott som bare det!
- +Meget enkel å bruke
- +Oppladbar – og kan brukes mens den lader
- +40 timers bruk per refill (kun 12t følger med)
- +6 timers brukstid
- +Prisen på refillen gir en kost på 10 kr per time du bruker
- +Ganske kompakt og lett
Ting å tenke på
- —Litt dyr?
- —Bruker 5 timer på å lade seg opp
Superkompakt myggjager som bruker gassen du allerede har.
Fordeler
- +Perfekt turstørrelse
- +Passer på vanlig "Primus-kobling"
- +Lett å tenne opp
- +Holder myggen på solid avstand
- +Kommer med bærepose
- +Standard Thermacell-matter gjør pakkingen enkel
Ting å tenke på
- —Ingen arealmessige fordeler over vanlig Thermacell
- —Refillene er bare bittelitt billigere uten gass
- —Ingen plass for karabinkrok eller liknende til å henge opp
- —Mattene er giftige og må kastes/behandles på riktig måte
Den beste lommekniven / multiverktøyet til den turglade
Hvis du kjenner noen som elsker å dra på langtur kan det hende en lommekniv, eller et multiverktøy, er den perfekte gaven.
For når du går ut på langtur vil du gjerne pakke så lett som mulig, men det kan likevel være kjekt å ha ting som kniv, saks og andre ymse verktøy.
I vår samletest var det Sog Powerpint som kom aller best ut, hvor vi synes 16 av de totalt 18 verktøyene den byr på leverte godt. Merk dog at selve kniven, som kanskje er essensielt for noen, ikke er det aller beste, men «alt» annet er topp.
Les samletesten vår av multiverktøy her »
Verktøyet for deg som vil være klar for så mange utfordringer som mulig
Fordeler
- +Kraftig og sterk i forhold til størrelsen
- +Mange verktøy og funksjoner
Ting å tenke på
- —Lite ergonomisk
- —Lite knivblad, ikke egnet for turbruk
En skikkelig billig håndholdt støvsuger vi faktisk likte
Det er ikke mange robotøvsugere eller håndholdte støvsugere på denne listen (Les: ingen), og det er ikke fordi de ikke er gode, men fordi de er så dyre. Unntaket er On Stick Vacuum, som vi testet i sommer, rett og slett fordi prisen var så overraskende lav. Den koster under 800 kroner, så da måtte vi jo bare sjekke om den faktisk var noe tess.
Og jo, det var den faktisk! Både kraftig og brukervennlig, med LED-lys og alt! Den oser ikke akkurat kvalitet, og den er ingen vinner på dyrehår, men den koster også en tiendedel av noen av de aller dyreste modellene. Så her får du rett og slett mye for pengene, og det kan være en perfekt gave til studenten med litt for mye støv i hybelen.
Les testen av On Stick Vacuum her »
En rimelig, god og brukervennlig støvsuger.
Fordeler
- +Svært god brukervennlighet
- +Svært god sugeevne
- +Brukbar batteritid
- +Følger med rull til hardt underlag
- +Billig: veldig mye for pengene
- +Har LED-lys
- +Lett i vekt
Ting å tenke på
- —Ikke spesielt god på dyrehår
- —Batteri kan ikke lades separat
- —Medium god byggekvalitet
En rimelig kaffetrakter for den som brygger litt av gangen
I samletesten vår av kaffetraktere under 1000 kroner var det umulig å ikke merke seg denne fra Melitta. Få traktere lager så god kaffe for en så billig penge. Den trakter inntil 1,25 liter, men ekstra godt likte vi modusen som lar deg brygge bare en til to kopper av gangen samtidig som aroma og smak blir perfekt.
Kjenner du noen som sjelden lager mer enn en halvliter av gangen vil denne oppgradere kaffeopplevelsen til mottageren med minst to hakk.
Vi anbefaler den hvite modellen, som er mindre utsatt for støv og riper.
Les samletesten vår av billige kaffetraktere »
Har full kontroll på små og store brygg, raskt og enkelt.
Fordeler
- +Lager god kaffe
- +Brygger med rett temperatur
- +Rask
- +Støyer svært lite
- +Brukervennlig
- +Nyttig funksjon for enkeltkopper
- +Pen design
- +Plasseringsvennlig
Ting å tenke på
- —Middelmådig byggekvalitet
- —Blank plast tåler mindre og krever stadig rengjøring
- —Ingen mulighet for timerfunksjon
- —Ikke mulig å slå av varmeplate
- —Tømmes ikke helt for vann mellom brygginger
Mini-spillkonsoll for nostalgikere
Bare navnet Nintendo kan være nok til å frembringe et smil hos både gamle og unge med en interesse for dataspill, og selv om «Game & Watch» strengt tatt har røtter tilbake til 80-tallet, passer det lille formatet også til dagens yngre generasjoner. Og akkurat som i «gamle dager», kan en slik liten konsoll være en glimrende julegave til den rette personen.
Med G & W: The Legend of Zelda har Nintendo pakket de tidligste Zelda-titlene inn i et portabelt og klassisk skall. Dette er i stor grad vellykket, og konsollen kan derfor fungere både som nostalgi for gamle spillere og en introduksjon til Zelda-serien for nye. Men altså, dette er fremdeles gammel moro, og konsollen har kun de fire spilltitlene som følger med.
Les testen av Nintendo Game & Watch: The Legend of Zelda her »
PS. Et (rimeligere) alternativ er fjorårets G & W-konsoll med Super Mario Bros.
Fordeler
- +Riktig form og størrelse for G&W-nostalgien
- +Justerbar skjermlysstyrke og volum
- +Interaktiv klokkeskjerm og timer
- +«Støtte» (i kartong) medfølger
- +Pausefunksjon
- +Zelda og Link
Ting å tenke på
- —Kun fire spill
- —Litt liten skjerm for to av spillene
Gode og rimelige spillmus
Litt lenger opp i saken her har vi allerede nevnt én spillmus til omtrent 350 kroner, men går du litt opp i pris får du spillmusen som kom seirende ut i vår samletest: Xtrfy M4 RGB.
Den er ekstremt lett (69 gram!), og er ekstremt responsiv og god i bruk. Den er også særdeles enkel i form av det ikke er noen medfølgende programvare – alt styres direkte på musen. Det inkluderer ting som polling rate og DPI. Vi synes faktisk det var litt forfriskende å styre med enda et program på PC-en for å kontrollere dette.
Akkurat som Steelseries-musen vi nevnte tidligere er dette en ganske liten spillmus, så den er ikke for de med kjempestore hender. Den er også kun for høyrehendte. Men har du en mellomstor/liten hånd, og er høyrehendt, er dette en spillmus som trolig faller i smak.
Hvis du har litt større hender anbefaler vi Logitech G403 Hero i stedet.
Les samletesten av spillmus her »
Xtrfy gjør det aller meste riktig med M4; dette er den ultimate musa for FPS-spill.
Fordeler
- +Superlett og responsiv, fantastisk for FPS-spill
- +Ergonomisk og god i bruk
- +Lett og tilpassbar tøyledning
- +Enkel å sett opp; ingen programvare
- +Solid belysning og gode knapper
Ting å tenke på
- —Null programvare gir færre muligheter
G403 Hero er et knallbra alternativ om du liker litt større mus og knapper, og vil ha en superpresis sensor.
Fordeler
- +Knallbra sporing og responsivitet
- +Store og lette sideknapper
- +God tilbakemelding i knappene
- +God ergonomi og størrelse
- +Tilpassbar RGB-belysning
- +Super programvare
Ting å tenke på
- —Ser litt billigere ut enn de to andre Logitech-musene
Den beste blenderen under 1000 kroner
Kjenner du noen som elsker å lage smoothie om sommeren? Du trenger ikke en svindyr blender for å lage en god smoothie, noe vi kunne bevise i vår samletest av blendere.
Den beste blenderen under 1000-lappen ble Wilfas Xplode Vitamin BL1B-P1200, som klarte å lage en jevn og god smoothie og knuse is uten problemer. Den mangler litt mer avanserte funksjoner som muligheten til å «pulse» spinnene, men til denne prisen får du mye for pengene. Sjekk også lenger ned på listen for testvinneren, som er litt mer avansert.
Les samletesten av blendere her »
En svært god blender med beholder i vanlig glass. Egner seg best til smoothie.
Fordeler
- +Svært god kvalitet på smoothie
- +God til å knuse is
- +Flere programmer
- +Gradvis hastighetsjustering
- +5-års garanti på motordel
Ting å tenke på
- —Ikke pulse-funksjon
- —Ikke sikkerhetsmekanisme i lokket
En solid og enkel kaffekvern
Denne er til kaffenerden eller koffeinvraket i familien.
Alle vet at kaffe blir bedre når den kvernes like før bruk. Men en kaffekvern åpner også for at man kan prøve mange flere typer kaffe som bare selges som hele bønner.
Det finnes mange kaffekverner, men en av de beste er Wilfas «Svart Aroma», eller CGWS-130B, som noen også har turt å kalle den.
Den kverner veldig jevnt og takler alt fra kokemalt kaffe til aeropress. Den er både pen å se på, rask og veldig enkel å bruke.
Sammenlignet med den litt rimeligere sølvfargede broren (som kverner like bra) har den ikke problemer med at kaffepartiklene blir så statiske etter kverning. Det gjør hele prosessen mer fornøyelig, med mindre søl på kjøkkenbenken.
Les samletesten vår av kaffekverner her »
Det beste kjøpet for deg som ikke skal male espresso.
Fordeler
- +Svært god på maling for ulike filter-brygg
- +God byggekvalitet
- +Relativt lavt støynivå
- +Kverner lynraskt
- +Antistatisk skuff
- +Kabeloppbevaring under enheten
- +Stilig design
Ting å tenke på
- —Takler ikke espresso-maling
- —Oppsamlingskuff til venstre er lite plasseffektiv
- —Markeringene for malegrad er i beste fall veiledende
- —Timerfunksjonen er kronglete å være presis med
En kaffedings til den som har alt
Det er ikke alltid enkelt å kjøpe store eller må elektriske apparater som julegaver. Enten er de for dyre, eller så har mottageren dem fra før.
Her har vi funnet frem til en liten dings vi tror de færrest har, eller engang vet eksisterer.
Den heter Wacaco Nanopresso, og er noe så merkverdig som en portabel og manuell espressomaker. Den er absolutt ikke for alle. Men den leverte akkurat så bra resultat i vår test at vi tror den kan gjøre en kaffenerds reise, hytteopphold eller skogtur to knepp artigere.
Bare mat denne med espressomalt kaffe eller en Nespresso-kapsel, og varmt vann, pump det du hæler i 30 sekunder og vips, du har en (n)espresso med «crema» og full pakke uansett hvor du er.
Tips: Nanopressoen må forvarmes med varmt vann for et godt resultat. Etter at vi testet dingsen for et par år siden har den nå kommet i en ny versjon som inkluder adapteren som lar mottageren bruke små kaffekapsler, som de fra Nespresso. Dette kostet tidligere over 600 kroner alene.
Les testen av Wacaco Nanopresso her »
Det mest komfortable gamingheadsettet
Razer BlackShark V2 SE var det aller mest komfortable gamingheadsettet i vår samletest. Vi kunne ha det på i timevis uten at det gnagde, takket være god polstring og lav vekt.
Lyden er også knallgod, enten du foretrekker et tredimensjonalt lydbilde for spilling, eller stereomodusen for å lytte til musikk.
Putene er laget av stoff og puster bra slik at du ikke blir klam rundt ørene ved bruk. De fungerer også godt med briller.
Støyfiltreringen til mikrofonen er litt ustabil til tider og headsettet mangler chatmix som kan være kjekt å ha om du streamer eller spiller mye med andre over nett.
Testens mest komfortable headset med super lyd.
Fordeler
- +Lager et godt lydbilde i spill
- +Balansert lyd - supre til musikk
- +Anstendig mic
- +Lette og veldig komfortable
- +Stilig design og solid bygget
- +Programvare med mange justeringsmuligheter
- +Sidetone
Ting å tenke på
- —Støyfiltreringen er litt ustabil
- —Ingen chat/spill-mikser
Gamingheadsettet med best konstruksjon og støyfiltrering
Hovedrivalen til Razer-headsettet ovenfor er etter vår mening HyperX Cloud Alpha S. Det har like god lyd, men mulighet for en mer hartslående bass som du kan justere selv. Det har også bedre støyfiltrering for mikrofonen. Det er kjekt om det spilles mye i litt bråkete omgivelser.
I tillegg kan man bytte mellom skinnputer (for bedre passiv støydemping) og stoffputer som puster bedre. Det er brukt mer metall i konstruksjonen her for en mer «premium» følelse.
Alpha S har også en kontrollenhet på kabelen som gjør et lett å justere chatmix.
Komforten er god, selv om Razer drar det aller lengste strået på akkurat det punktet.
Et balansert gamingheadset med super lyd, god komfort og mange funksjoner.
Fordeler
- +Lager et overbevisende "3D-lydbilde" i spill
- +Engasjerende lyd med justerbar bass
- +God mikrofon med rå støyfiltrering
- +Komfortable å ha på
- +Veksle mellom skinn- og stoffputer
- +Svært høy byggekvalitet og stilig design
- +Programvare med mange tilpasningsmuligheter
- +Sidetone
- +Spill/stemme-mikser
- +Enklest betjening i testen
Ting å tenke på
- —"Mangler" equalizer
- —Vanskelig å skifte puter
Mye liggeunderlag for pengene
Enten det er for en frysepinne som skal på sommertur, eller du trenger et liggeunderlag som kan kombineres sammen med et gummiunderlag, for å spe på isolasjonsevnen i lavere temperaturer, så er dette et godt underlag. Den er komfortabel å ligge på og har en antiskli-overflate som også forhindrer for mye knitring. Du får rett og slett ganske mye for pengene.
Dette liggeunderlaget gir veldig mye for pengene.
Fordeler
- +Behagelig antiskli-materiale på ytterlaget
- +Veldig komfortabelt å ligge på
- +Høy R-verdi
Ting å tenke på
- —Koster en del (normalpris 899 kroner)
- —Høy vekt
En Rubiks kube som lærer deg alt du trenger
Dette er gaven til enten personen som har «alt», eller til kompisen din som aldri klarer å sitte stille uten å fikle med noe. For dette er ikke en hvilken som helst Rubiks Kube, dette er en kube som faktisk lærer deg å løse den mystiske gåten med milliarder av ulike mulige trekk.
Vi kan skrive under på at den fungerer, for testeren vår kan faktisk fortsatt løse en Rubiks kube nå, to år etter testen ble gjennomført, og selv uten den medfølgende appen er det en ekstremt god kube å løse. God vekt, veldig «glatte» og fine rotasjoner og generelt et lekkert design.
Les testen av GoCube Edge her »
Morsomt og lærerikt leketøy til personen som har alt
Fordeler
- +Utrolig smidig og god i bruk
- +Kjekt med lys hvis du vil løse den i mørke omgivelser
- +Apptilkoblingen fungerer godt, og gjør det lettere å lære
- +Vi lærte faktisk å løse en Rubiks kube!
- +Kan være gøy med spill i appen og globale topplister
Ting å tenke på
- —Dyr
- —Sporingen fungerer ikke alltid. Klønete hvis man må stille inn på nytt
- —Savner mer opplæring i appen etter de første stegene er gjennomført
Den enkleste måten å få piggdekk på sykkelen
Norske ReTyre overrasket oss positivt med sin løsning for å legge på piggdekk på sykkelen din. Her har du allerede et basishjul som fungerer godt som sommerdekk, og når vinteren kommer kan du bare legge et nytt lag med dekk utenpå ved hjelp av glidelås. Det gjør at du sparer mye tid på å legge om etter vær og føre, og dekkene viser seg å ha gode egenskaper på vinterføre. I øyeblikket får du en bundlepakke med både basishjul og pigg-overtrekk til under tusenlappen. Passer alle som liker å sykle året rundt.
Les testen av Retyre Winter Traveler skin her »
En genialt enkel måte å sko om sykkelen din på
Fordeler
- +Rask og enkel måte å legge om til vinterdekk på
- +Godt mønster som passer godt til det meste av vanlig vinterføre
- +Lette å rulle sammen og legge vekk etter bruk
- +Ikke noe dyrere enn vanlige piggdekk, gitt at du har base-dekket.
- +Godt egnet til elsykler
Ting å tenke på
- —Lite pigg i enkelte situasjoner. Da er Ice Racer et bedre alternativ
- —Gir en del rullemotstand
- —Litt usikker levetid vs. vanlige dekk
Den beste sykkellykten for pendlere
Dette er en sykkellykt med mye lys og batteritid og er en utmerket sykkellykt for pendlere. Den er kjempeenkel å montere av og på, og er smart nok til å justere ned lysstyrken fra sterkeste selv slik at batteriet holder lenger.
Avgir den da dårlig lys over lang tid? Niks, den holder en rimelig bra lysstyrke ganske lenge før den takker for seg. Den er kanskje ikke den billigste lykten, men vi stoler på den. Og det har alt å si når du pendler til jobb tidlig om morgenen.
Les samletesten av sykkellykter her »
Sterkt lys, enkel montering og generelt en robust sykkellykt
Fordeler
- +Enkel å montere
- +Lyser sterkt og bredt
- +Har lang batteritid
- +Av/på-knapp som lyser og indikerer batteritid
Ting å tenke på
- —Koster en del
Genial dings alle bør ha i bilen
Nok en «dings til personen som har alt», men denne er faktisk ganske smart! Det er en liten dings du kan ha i bilen som både kan måle trykket i dekkene, samt fylle til ønsket trykk.
Det er lekende lett. Du skrur rett og slett tuten på ventilen på dekket, og i displayet vil du se hva slags trykk du har nå. Deretter trykker du deg til trykket du ønsker, og et sekund senere begynner den å pumpe luft inn i dekket. Noen minutter senere har dekket akkurat det trykket du ønsker.
Det hele lades opp via en medfølgende ladekabel usb-kabel, slik at du også kan holde den ladet opp via bilen.
Vårt eneste virkelig trekk er at den bruker litt lang tid på å fylle opp dekket, men det er i hvert fall raskere (og enklere) enn å måtte kjøre til nærmeste bensinstasjon for å gjøre det samme.
Les testen av Xiaomis luftpumpe her »
Genial dings å ha i bakhånd
Fordeler
- +Svært enkel å bruke
- +Gir presise trykkmålinger
- +Pen og kompakt - tar ikke opp plass
- +Fyller til riktig trykk, hverken mer eller mindre
- +Ikke nødvendig med app
Ting å tenke på
- —Kunne jobbet raskere
- —Ikke så genial hvis den er tom for strøm
Liten og hendig høytrykksspyler
Vi gjennomførte en stor test av rimeligere høytrykksspylere tidligere i år, og her var det AVA P40 som ble den kåret til den beste modellen.
Dette er en hendig og lett spyler som du enkelt kan ta med deg, og som har krefter nok til å vaske bil og andre lettere oppgaver. Kombiner spyleren med en velfungerende skumkanon, og du har en topp løsning når bilen skal gjøres ren. Med andre ord en dings som passer alle som liker å ha en ren bil.
Les samletesten vår av rimelige høytrykksspylere »
En meget kompakt og hendig spyler
Fordeler
- +Kompakt og hendig format
- +Praktisk lanseløsning
- +Justerbar dyse
- +Relativt lav støy
- +God rekkevidde
- +Skumkanon
Ting å tenke på
- —Ikke den som gir aller mest vann
Solid og godt stormkjøkken
Kjenner du noen som er ute i skog og mark inni mellom, så kan dette stormkjøkkenet fra Primus noe som kommer godt med. Det er langt fra det billigste alternativet vi har testet, men det er til gjengjeld et produkt som vil tåle vær og vind i mange år. Dette er nemlig et meget robust system som takler de fleste forhold og gjør det den skal gang på gang. En kjærkommen turkompis når man trenger noe varme seg på.
Julegaver mellom 1000 og 2000 kroner
Dingsen som sparer strøm for deg
Har du noen du kjenner som har en varmepumpe, er sjansen stor for at de vil sette pris på denne enheten fra Sensibo. Dette er en smart dings som gjør at du enkelt kan sette opp forbruket og styret varmepumpen din via en app på mobilen. Og på den måten kan du enkelt sette opp ting som nattsenkning og andre justeringer som bidrar til at du kan redusere strømforbruket ditt når du ikke er hjemme eller sover.
Les hele testen av Sensibo Air her »
En enkel måte å gjøre varmepumpa smart på.
Fordeler
- +Enkel måte å gjøre varmepumpen din smart på
- +Enkel å installere
- +Enkel og ryddig app
- +Kan legges til andre apper som for eksempel Tibber
- +Nøyaktig og velfungerende sensor
- +Du kan spare penger på strøm
Ting å tenke på
- —Dyr å kjøpe inn
- —Sentralen må ha fri sikt til varmepumpen
Den beste rimelige kaffetrakteren
Trakteren fra Melitta vi har nevnt tidligere i saken har et lite overtak når det kommer til å brygge små mengder god kaffe. Men, er du på jakt etter en gave til noen som trakter litt større mengder av gangen vil OBH Nordicas noe dyrere «Blooming» være midt i blinken.
Den vant samletesten vår av rimelige kaffetraktere, blant annet fordi den laget testens beste litersbrygg. Hemmeligheten ligger i at maskinen emulerer håndbryggmetoden når den trakter, noe som får frem mer sødme og fylde i kaffen enn mange andre automatiske traktere.
Trakteren er dessuten godt bygget, er lett å bruke og ser veldig bra ut på kjøkkenbenken.
Lager knallgod kaffe med «håndbrygg-metoden», ser stilig ut og er enkel i bruk.
Fordeler
- +Lager god kaffe
- +Brygger med rett temperatur
- +Rask
- +Støyer lite
- +Brukervennlig
- +Nyttig «blooming»-funksjon
- +God byggekvalitet, stilig design
- +Lett å holde ren
- +Plasseringsvennlig
Ting å tenke på
- —Blooming-funksjonen fungerer ikke for små kopper
- —Ingen mulighet for timerfunksjon
- —Ikke mulig å slå av varmeplate
- —Tømmes ikke helt for vann mellom brygginger
De beste trådløse øreproppene til trening
Det finnes uhorvelig mange ørepropper på markedet, og mange vil fungere godt til å trene med. Men det er spesielt Jaybird Vista 2 som er de aller øreproppene til trening, rett og slett fordi de sitter dønn stabilt i øret – hele tiden.
Kjenner du noen som elsker å løpe, sykle eller bevege mye på seg, og trenger musikk mens de holder på, er dette et veldig solid kjøp - i alle fall om de holder seg til rundt tusenlappen.
Les testen vår av Jaybird Vista 2 her »
Jaybirds nye er gode til allroundbruk, utmerkede til trening
Fordeler
- +Engasjerende lyd
- +Sitter svært godt på plass
- +Mange kontrollmuligheter
- +Aktiv støydemping
- +Kompakt etui
- +Rimelig god batteritid
- +Omgivelsesmodusen har svært god vindfiltrering
Ting å tenke på
- —Kanskje ikke like raffinert lyd som de aller beste
- —Mister en sjelden gang tilkoblingen
- —Vinge og propp henger fast i hverandre; ikke veldig fleksibelt
- —Støydempingen veldig følsom for vind
- —Svak samtalekvalitet i støyete omgivelser
Evig populære AirPods
Apples AirPods er ikke de beste øreproppene du finner på noen områder, men de fortsetter å være standardvalget for veldig mange Apple-eiere.
Og det kan vi forsåvidt også skjønne - delvis fordi det rett og slett ikke finnes så mange alternativer til «åpne» ørepropper der ute, og delvis fordi de fungerer spesielt godt om du har flere Apple-produkter å ta av - med automatisk tilkobling, kildebytte og slikt.
Samtidig har Apple lagt til flere AirPods Pro-funksjoner i tredjegenerasjons AirPods Pro, samtidig som den forrige generasjonen fortsatt absolutt gjør nytten og koster betydelig mindre.
Generasjon tre har støtte for såkalt «spatial audio», bedre batteritid (seks timer mot 4,5) og et litt annet design, men koster også godt over to tusen kroner. Generasjon to koster en del hundrelapper mindre, og kan derfor være et utmerket alternativ om AirPods er på gavelista.
Den beste blenderen under 1500 kroner
Som vi nevnte lenger opp i listen – en blender kan være en knallgod gave å gi bort til en som elsker smoothies eller drinker hvor man trenger knust is. I vår samletest av blendere under 1500 kroner var det Wilfa Xplode Vital BBLSP-1800 som aller best ut, rett og slett fordi den leverte den aller, aller beste smoothien av samtlige modeller.
Beholderen er også laget i et spesielt materiale som skal tåle ekstra høye temperaturer, for eksempel hvis du vil blende sammen en suppe, og har en god og gradvis hastighetsjustering. Heller ikke denne har pulse-funksjon, men i vår test var det aldri noe vi savnet.
Les samletesten av blendere her »
En svært god blender som leverer på de fleste punkter.
Fordeler
- +Svært god kvalitet på smoothie
- +Veldig god til å knuse is
- +Flere programmer
- +Smart lokk
- +5-års garanti på motordel
- +Tåler godt varme ingredienser
- +Gradvis hastighetsjustering
Ting å tenke på
- —Ikke sikkerhetsmekanisme i lokket
- —Ikke ekstrautstyr
- —Ikke pulse-funksjon
En god høyttaler og en pen lampe, i ett
Vi synes Sonos lager gode høyttalere, om enn litt for dyre. Derfor har vi ikke overraskende også hatt sansen for samarbeidet deres med Ikea, hvor du får tilnærmet den samme lydkvaliteten og sømløse oppsettet via Sonos-appen, men til en enda hyggeligere pris.
I fjor oppgraderte Ikea lampehøyttaleren sin, og satte til og med ned prisen med et par hundrelapper - selv om den ble satt opp igjen i etterkant. Nytt i år er blant annet at du har litt mer kontroll over hvordan fot og lampeskjerm skal se ut, slik at du får noe som er enklere å plassere i hjemmet.
Her har du altså en knallgod gave til både noen som kan sette pris på et fint møbel, men også god lyd.
Les testen av Ikea Symfonisk lampehøyttaler her »
Fabelaktig lyd for enda mindre penger enn før
Fordeler
- +Veldig god lyd til både pris og størrelse
- +Multirom gjennom både Sonos-systemet og Airplay 2
- +Spotify Connect
- +Flere lampeskjerm-alternativer enn før
- +E27-sokkel gir flere muligheter enn E14
- +TruePlay-kalibrering gir romtilpasset lyd
- +Kan settes opp i stereo og også brukes som surroundhøyttalere til en Sonos-lydplanke
Ting å tenke på
- —TruePlay kun på iOS og iPadOS, og i skrivende stund ikke tilgjengelig på verken nyeste iPhone eller iPad
- —Ingen mikrofon = ingen taleassistent
- —Ingen dimmer for lampa
- —Fortsatt litt polariserende design?
Markedets beste håndkontroller for PC og Xbox
Microsofts Elite-kontroller feier alle andre håndkontrollere av banen, enten du skal bruke den til Xbox eller PC.
Særlig er byggekvaliteten fenomenal, med solid plast, et gummiert grep og metall i konstruksjonen og flere bevegelige deler. Kontrolleren er også ergonomisk utformet og veldig god å holde.
Kontrolleren har dessuten et hav av justeringsmuligheter og ekstrafunksjoner for å gi deg det lille ekstra i spill. Du får for eksempel fire ekstra knapper på baksiden som speiler A-, B-, X- og Y-knappene foran, du kan ta av styrespakene for å justere motstanden, bytte dem med andre varianter for annerledes grep og du kan lagre innstillinger i tre ulike profiler i skyen.
Prisen er stiv, så denne er nok bare aktuell for den som har vært snill hele året.
Rådyr, men råbra. Kvalitet og detaljfokus på alle områder.
Fordeler
- +Kompatibel med mange spill
- +Kan tilpasses på svært mange måter, fysisk og digitalt
- +Solid byggekvalitet
- +Svært god ergonomi
- +Stilig design
- +Lang batteritid og USB-C-lading
- +Etui med lader og utskiftbare knapper medfølger
- +Styrespakene gir godt grep
Ting å tenke på
- —Dyrest i testen
Kaffekoppen som aldri blir kald
Kaffeelsker? Personen som har alt? Eller kanskje til personen som alltid glemmer å drikke kaffen sin og sitter igjen med noe kaldt skvip?
Dette er gaven du er ute etter! Det står høyt på listen over «ting man egentlig ikke trenger», men også høyt opp på misunnelseslisten hos andre når de ser den i bruk.
Ember-koppen kan bare én ting, men den gjør det til gjengjeld svært godt. Den holder drikken din varm. Og til nøyaktig den temperaturen du selv har satt. Temperaturen kan du justere hver gang du bruker den, eller bare sette den til én standardtemperatur, som trolig er det de fleste vil gjøre.
Fatet den leveres med fungerer som dokkingstasjon og lader, og koppen er god og passe tung å holde i. Den må imidlertid vaskes for hånd, og vi synes hele greia er ganske dyr, men som gave kan den være ganske perfekt.
Vi testet versjon én av koppen, og nå har det visst kommet ut en ny versjon, men vi kan ikke tenke oss at forskjellene er så store.
Les testen av Ember Ceramic Cup her »
Fordeler
- +Fin å holde i
- +Ser ut som en vanlig kopp i keramikk
- +Holder jevnt temperatur
- +Merker alltid når det er tomt for drikke
- +Enkel og velfungerende app
- +God batteritid
Ting å tenke på
- —Koster mye for «bare» en kopp
- —Noen skrivefeil i appen
- —Drikken er nesten alltid litt varmere enn oppgitt
- —Kan ikke vaskes i vaskemaskin
En knallgod trakter til kaffeelskeren
I samletesten vår av premium kaffetraktere var det Wilfas Svart Performance som gikk til topps.
Det er greit å klargjøre at denne ikke lager kaffe som smaker bedre enn de beste rimelige trakterne som vi også har testet. Men, så er det noe med både byggekvaliteten, designet og brukervennligheten til denne som vi tror mange vil sette pris på. Særlig om kaffetrakteren er mye i bruk eller stort sett står fremme på benken.
Kaffen blir god, men spesielt godt liker vi at trakteren gir deg mulighet til å regulere hvor raskt vannet renner gjennom kaffen. Da kan du til en viss grad tilpasse brygget til en halvliter eller en liter.
I tillegg er vanntanken avtakbar, som er utrolig praktisk i tillegg til at det reduserer sjansen for at eieren faller for fristelsen å fylle den med vann fra kaffekolben, med gamle kaffeoljer i seg.
Pumpen sikrer at trakteren alltid brygger med bare ferskt vann, og ikke gammelt som har ligget i systemet siden forrige gang.
Trakteren er også veldig plasseringsvennlig, og gir god tilgang til alle deler selv på en full kjøkkenbenk.
Les samletesten av premium kaffetraktere her »
Tar seg godt ut på benken mens den lager god kaffe rask og enkelt.
Fordeler
- +Brygger med rett temperatur fra start
- +Rask
- +Svært brukervennlig med hjelpetekster og avtakbar vanntank
- +God kontroll på vanngjennomstrømming
- +Høy byggekvalitet og moderne, funksjonelt design
- +Svært enkel å rengjøre
- +Plasseringsvennlig og kompakt
- +God serveringskanne
- +Tømmes helt for vann etter trakting
Ting å tenke på
- —Lager noe støy, særlig i starten
- —Ingen mulighet for timerfunksjon
- —Ikke mulig å slå av varmeplate
Den beste smarte lysstripen
Hvis du kjenner noen som vil friske opp hjemmet litt med noen ekstra lys, gjerne av den smarte typen, så har vi et par forslag til deg.
Hvis du bare er ute etter en smart lyspære er det ganske enkelt, som vi konkluderer i vår samletest av smarte lyspærer. Velg Philips Hue-pære for det beste, eller Ikeas lyspærer for å spare litt penger.
Men er du ute etter lysstriper kompliseres valget litt, for her er det mye å velge mellom. Men vi synes faktisk Philips’ utendørs lysstriper er blant det beste du får, også innendørs, rett og slett fordi gummidekslet de bruker for å kapsle inn lysstripen er så bra. For ikke bare gjør det lysstripen vanntett, men lysdiffusjonen, altså spredningen av lyset, blir så bra at det faktisk ser ut som en stripe av lys, ikke bare mange lys på rekke og rad. Dermed står du langt friere til å plassere det der du vil.
Aberet er imidlertid at lysstripen ikke kan kuttes, i tilfelle de satte lengdene passer helt.
Hvis det er viktig, eller hvis du kan plassere lysstripen slik at man ikke ser direkte på den, kan du gå for noe enklere og billigere.
Les samletesten av utendørs smartlys her »
Superlekkert lys og bedre vanntetting enn noen av de andre produktene
Fordeler
- +Gir faktisk en stripe med lys, og ikke mange små-LED-lys
- +Enkelt å montere
- +Ekstremt enkel apptilkobling
- +Veldig godt sikret mot vann og smuss (IP67)
- +Kraftig og godt lys med gode justeringsmuligheter
Ting å tenke på
- —Kan ikke kuttes eller forlenges
- —Kan ikke endre fargene på ulike soner av lysstripen
- —Høy pris
Beste trådløse hodetelefonene for «de fleste»
Disse danske hodetelefonene har vi skrevet om i årevis nå, og de har ikke blitt noe dårligere med årene. Prisen har også gått gradvis nedover, så de fremstår nesten bare som bedre kjøp hver gang vi skriver om dem.
Som gave er de en «safe bet», rett og slett fordi de er gode på det aller meste. God lyd, god støydemping, veldig god støydemping og veldig god samtalekvalitet. Og uten at det koster skjorten, altså. Ingen bør bli misfornøyde hvis de finner disse under juletreet i år.
Les testen av Jabra Elite 85H »
Fordeler
- +Nøytral, fyldig, detaljert og luftig lyd
- +Meget god støydemping
- +Fantastisk samtalekvalitet, selv i bråkete omgivelser
- +Komfortable å ha på
- +Enorm batterilevetid
Ting å tenke på
- —Ikke helt like ekstrem demping som hos Sony
- —Ingen justering av nivå på støydempingen, kun av/på
- —Ingen av/på-knapp kan være irriterende
- —Kun middels rekkevidde
- —Sliter med å være tilkoblet to enheter samtidig
Den beste bluetoothhøyttaleren
Vi liker å tenke på bluetoothhøyttalere som sommerprodukter, fordi du er så fine å ha med på en tur i parken, på terrassen eller stranden. Men en bærbar høyttaler kan du ha med året rundt, og kan passe ypperlig under juletreet også!
Vil du gi bort det beste på markedet ville vi gått for JBL Charge 5, som virkelig imponerte oss i vår samletest i sommer. Høy og GOD lyd, lang batteritid og den tåler både vann og støv. Den litt mindre Flip 6 er også veldig god.
Les samletesten vår av bluetooth-høyttalere »
JBLs Charge 5 er rett og slett en utmerket bluetooth-høyttaler
Fordeler
- +Både bass, diskant og mellomtone i massevis.
- +Spiller høyt.
- +God batteritid, nødladerfunksjon
- +IP67-rating: Tåler å bli senket i vann
- +Fortsatt relativt kompakt
Ting å tenke på
- —Noe skarp diskant ved høyt volum
- —Ikke 360-graders lyd
- —De eksponerte basselementene kan kanskje være utsatte for støt?
Julegaver mellom 2000 og 4000 kroner
Den beste støydempingen på markedet
Apples ferske AirPods Pro-oppdatering imponerer med enorm støydemping til trådløse propper å være, og faktisk bedre støydemping enn de aller fleste store hodetelefoner også.
Ellers er de fleste nyhetene på etuiet, som først og fremst har fått en liten høyttaler så det blir lettere å finne om du har forlagt det - og en liten hempe du kan feste en snor i. Lyden er nøytral og svært balansert, og passer greit til det aller meste av innhold, selv om vi synes den kan oppfattes som litt «kjedelig» til livlig musikk.
Proppene er lette å operere via de «haptiske» knappene, og nytt av året er muligheten til å sveipe opp eller ned på stilken for å justere volum.
Totalt sett er det jevnt over forbedringer på alle nivåer for AirPods Pro, men støydempingen alene er verdt oppgraderingen fra «vanlige» AirPods i år.
Du får ikke bedre støydemping i et par ørepropper. Men du får bedre lyd
Fordeler
- +Den beste støydempingen i noen propper så langt
- +Meget god omgivelsesmodus
- +Veldig lette å betjene; ny volumkontroll er kjekt
- +Smart etui med høyttaler og gjenfinningsfunksjon
- +Nøytral, balansert lyd
- +Seks timers batteri er greit
- +God samtalekvalitet
- +Gode til å bytte kilde om du har flere iCloud-innloggede enheter
Ting å tenke på
- —Litt kjedelig lyd uten mulighet for justering
- —Andre har enda bedre batteritid
- —Noen av de beste funksjonene er kun tilgjengelige på iOS
- —Høy pris
Fitbits forrige smartklokke-konge
Fitbit Sense 2 ble sluppet i år, men vi vil heller slå et slag for 2020-modellen som byr på nesten akkurat samme spesifikasjoner til en hyggeligere pris.
Sense er stappfull av funksjonalitet, men gjør heldigvis mesteparten av ting i bakgrunnen uten at du tenke over det. Her vil klokken automatisk oppdage at du for eksempel har lagt ut på en joggetur. Samtidig har du en rekke målinger som til sammen kan være med å gi deg en indikasjon på helsen din – og ikke minst kan du få drahjelp via din egen «personlige» trener til å få treningsopplegg via appen til selskapet. Samtidig har du en god fargeskjerm og batteritid nok til å bruke klokken flere dager mellom hver gang trengs å lades.
Fitbits mest avanserte smartklokke hittil
Fordeler
- +Brukervennlig
- +Starter blant annet søvnmålinger automatisk
- +Meget god batteritid
- +Rask lading
- +God skjerm
- +Behagelig å ha på
- +Enkelt å skifte reimer
- +Appen er fortsatt blant de aller beste
- +Enkelt å måle stress
- +Enkelt å måle o2-metning
Ting å tenke på
- —Litt treg i bruk
- —Berøringsknappen på siden er ikke alltid like enkel å bruke
- —EKG-målingene fungerer ikke ennå
- —Proprietær lader
- —O2-målingen må bruke dedikert klokkeutseende for å fungere
- —Ikke all verden med tredjepartsapper å velge blant sammenlignet med de beste
Spilltastatur for den kresne gameren
Enhver «gamer» i familien vil kjenne at det er noe spesielt med dette tastaturet om de får det i gave.
Hemmeligheten bak den gode skrive- og spillopplevelsen ligger i de såkalte OmniPoint-bryterne dets, som er magnetiske. Det gjør dem utrolig jevne og lette, og gjør det i tillegg mulig å justere aktueringspunktet for hver individuelle tast i hele ti ulike nivåer. Slik kan tastene være så responsive som ønskelig, noe som er relativt sjeldent og kommer særlig til nytte for den som holder på med e-sport eller konkurransespilling.
Selve byggekvaliteten er helt på topp, det har skikkelig god RGB-belysning og mange funksjoner.
PS: tastaturet finnes også i en mer kompakt versjon som mange gamere vil foretrekke. Den utgaven er uten «numpad», og er bedre kjent som «Apex Pro TKL».
Les samletesten av spilltastatur her »
Lynraskt og lekkert spilltastatur med unike, tilpasningsdyktige brytere.
Fordeler
- +Unike brytere med tilpasset aktuering
- +Høy byggekvalitet og stilig design
- +Smart og behagelig håndleddstøtte
- +USB-port og kabelgate i tastaturet
- +Støysvake og ekstremt raske brytere
- +Funksjonsrik og brukervennlig programvare
- +Kompakt for formfaktoren
Ting å tenke på
- —Litt knotete multifunksjonsknapp
- —ABS-tastehettene blir glinsete
Luksushengekøyene du aldri vil bytte ut
Hvis du vil investere i god søvn i skauen er Amok og Haven Tent øverst på vår liste.
Med Amok får du en hengekøye hvor du ligger flatt ut fremfor buet, den kommer med eget tilpasset myggnett og har flust av lommer til alt du måtte trenge å ta med opp i køyen.
Minuset er at den må ha med et ekstra liggeunderlag, som ikke følger med når du kjøper køyen. Derfor er dette mest en julegave til en du virkelig, virkelig er glad i. Og som du vet vil sette pris på en påkostet luksushengekøye i skogen.
Med Haven Tent får du en hengekøye som favner om deg som et flygende telt. Og der er det oppriktig innmari godt og trygt. I tillegg til å være en kjempegod seng, har du også til sammen seks ulike lommer inne i teltkøyen, som gjør at du kan ta med deg det aller mest nødvendige, samt en snor du kan feste teltlykten din i.
I motsetning til Amok, hvor man må kjøpe tarp og liggeunderlag i tillegg, får du her med både tarp og liggeunderlag. Og komforten? Den er upåklagelig.
Les samletesten av hengekøyer her »
En hengekøye i sin egen liga
Fordeler
- +Ligg flatt og på tvers
- +Kan heises som hengestol
- +Masse oppbevaring i køya
- +Smart løst myggnett på god avstand fra liggeplass
- +Lett å henge opp med instrukser på stroppene
- +Tarpen som hører til dekker mye
- +God utsikt til alt rundt
Ting å tenke på
- —Svært dyr som komplett pakke
- —Krever oppblåsbart liggeunderlag
- —Krever litt tilvenning å legge seg i
- —Vekt og pakkstørrelse
Det føles utrolig trygt og godt å sove i Haven Tent
Fordeler
- +Veldig enkel å montere
- +Sover utrolig komfortabelt
- +Masse oppbevaring i køya
- +Hengekøye kan monteres til tarpen ved behov
- +Kan gjøres om til telt
Ting å tenke på
- —Koster en del
- —Krever Havens eget liggeunderlag pga mål
- —Veier litt
Den beste terrassevarmeren
Akkurat nå er det så iskaldt de fleste stedene i Norge at du neppe vil sitte ute på terrassen, men når vi nærmer oss våren igjen kan du starte ekstra tidlig med en slik stående på uteområdet ditt.
Vi testet en rekke terrassevarmere denne høsten, og det var Mill-modellene som kom best ut. Mye varme, lydløse og holdbare, i form av at du kan bytte varmerørene selv. Det er en stor fordel i lengden, for dette er en langtidsinvestering.
En fin gave som kan skape litt kos og hygge for hele familien, både i år og mange år fremover.
Les samletesten av terrassevarmere her »
En nærmest komplett kortbølgevarmer
Fordeler
- +Gir mye varme
- +Tåler godt vind og vær
- +Lager ingen lyd
- +Man kan bytte varmerør selv
- +Ikke behov for trege sikringer
Ting å tenke på
- —Middels sterkt lys
Fantastiske trådløse hodetelefoner
Vi satte prisgrensen på julegavetipsene vår på akkurat 3000 kroner, og Sonys strålende hodetelefoner WH-1000XM4 kommer akkurat inn under grensen - selv om vi nok forventer at disse vil gå ned frem mot jul.
Sony har nå i årevis levert fantastisk gode støydempende hodetelefoner, og var de første til å gi Bose skikkelig konkurranse på dette markedet. Siden har tronen gått litt frem og tilbake mellom de to, med litt innblanding fra Apple, og 1000XM4 har også fått en etterfølger i form av den mye dyrere 1000XM5.
For å holde prisen noenlunde edruelig holder vi oss imidlertid til XM4 i denne listen. De låter stort og fyldig, byr på utmerket støydemping og god batteritid, og har en autopausefunksjon når du tar dem av hodet som faktisk fungerer. Talekvaliteten er også forbedret fra forgjengeren, selv om de ikke akkurat er markedsledende på dette feltet. Nevnte Jabra Elite 85H er faktisk bedre på dette, selv om de bare koster halvparten.
Les testen av Sony WH-1000XM4 »
Det begynner å bli vanskelig å finne ting å utsette på Sonys flaggskip-serie
Fordeler
- +Markedsledende støydemping
- +Engasjerende, fyldig lyd
- +Høy komfort
- +God batteritid, rask lading
- +Autopause som fungerer godt
- +Bedre samtalekvalitet enn tidligere
- +Speak-to-chat og Quick attention er nyttige funksjoner
- +Multipoint bluetooth
Ting å tenke på
- —Mangler fortsatt litt åpenhet i lyden versus de beste
- —Ingen Aptx-støtte
- —Kun middels samtalekvalitet
- —Multipoint kan ikke brukes sammen med LDAC
Kompakt gassgrill du kan klappe sammen
Du tenker kanskje ikke på grilling midt i desember, men det gjelder å være forberedt til våren kommer!
Skal du på campingtur i vogn eller bobil så vil en grill være kjekt å ha. Det blir fort en erstatning for en stekeovn om sommeren, og vi nordmenn er jo meget glade i å nettopp grille. Denne gassgrillen er kjekk i så måte at den kan slås sammen og spare deg for plass når du skal på tur. Likevel er grillen stor nok til at den kan håndtere mat til hele familien på en gang.
Smart og kompakt gassgrill som kan klappes sammen
Fordeler
- +Enkel å slå sammen eller sette opp
- +Tar ganske liten plass til å være en såpass stor gassgrill
- +Støpejernsrist
- +To brennere
- +Ganske lett og enkel å løfte inn og ut av for eksempel en bobil.
- +Raskt til å komme opp i temperatur
- +Ikke kjempedyr, men ikke billig heller.
Ting å tenke på
- —Temperaturmåleren viser bare hver hele hundre grader
- —Sidebordene klarer ikke mye tyngde
- —Følger ikke med gasstilkobling
- —Ikke kjempedyr, men ikke billig heller.
Den klassiske «kaffemesteren»
Selv om en konkurrent vant testen vår av premium kaffetraktere kommer vi ikke utenom å anbefale den klassiske «Moccamasteren» som allerede står på så mange norske kjøkken.
Den har litt færre tilpasningsmuligheter enn Wilfas Svart Performance, og ingen avtagbar vanntank, men mange kan sette pris på at vannmengden regulerer seg helt automatisk og at trakterprosessen er velkjent her.
Dessuten er denne nye toppmodellen, kalt Optio, den første trakteren som er sertifisert av ECBC til å lage like god kaffe enten du brygger en hel kanne eller bare en halv liter.
Moccamaster er kjent som en svært driftsstikker maskin, med lett tilgang på reservedeler om noe skulle ryke. Den lager selvsagt veldig god kaffe, og blant det vi likte best var det ekstremt lave støynivået.
Passer for den som vi ha god kaffe på en så enkel og gjenkjennbar måte som mulig.
Brygger god kaffe enkelt, raskt og i stillhet. Ekstra god på halvliteren og oppover.
Fordeler
- +Brygger med rett temperatur
- +Rask
- +Forbedret trakting av halv mengde kaffe
- +Brukervennlig med automatisk styring av vanngjennomstrømming
- +Solid byggekvalitet og stilig design
- +Veldig støysvak
- +Kan få timerfunksjon med smartplugg
- +God serveringskanne
Ting å tenke på
- —Svært dyr
- —Andre takler enkeltkopp-brygg bedre
- —Ikke mulig å slå av varmeplate
- —Litt kronglete håndtering av filterholder
- —Fastmontert vanntank
Den beste gaven til partneren hvis du snorker som et uvær
Dette er et skikkelig enten/eller-produkt. For noen vil det være de best brukte tusenlappene i livet, mens for andre er det totalt bortkastede penger.
Snorker du selv kan det være den hyggeligste gaven du kan gi til partneren din, som må høre på bråket ditt hver eneste natt. Disse pluggene er nemlig så små at man fint kan sove med dem, også hvis man sover på siden med øret inn mot puten, uten at det butter imot.
Man hører ikke på musikk i dem, bare «hvitt støy», i ulike varianter. Man kan også bruke dem for å våkne opp ved at den spiller av en lun og hyggelig alarmtone for å vekke deg.
Vi synes de fungerte godt, men synes de er ganske dyre med tanke på hvor lite de faktisk gjør. Men de er også ganske unike på markedet, og hvis de faktisk redder nattesøvnen til noen så er det verdt ganske mye.
Les testen av Bose Sleepbuds II her »
Fordeler
- +Relativt gode til å maskere støy
- +Godt utvalg lyder
- +Pent etui med kraftige magneter
- +Stort sett behagelige å ha på
- +Smarte LED-dioder som forteller om status
Ting å tenke på
- —Fortsatt litt for store og harde til å være uproblematiske i alle liggeposisjoner
- —Svakere batteritid enn forgjengeren
- —Ganske kostbare for hva de gjør
Sonos Ray - Lydplanken med mye lyd i liten forpakning
Sonos Ray er selskapets nyeste og aller minste lydplanke, og er omtrent ti centimeter smalere enn den allerede lille Beam-lydplanken. Prisen er imidlertid også lavere, og sklir akkurat inn under 3000 kroner.
Den er litt begrenset i forhold til sine storesøsken, den har for eksempel bare en optisk kabel for å koble til TV-en i stedet for en HDMI-kabel, og den har heller ingen «smart» taleassistent eller Dobly Atmos.
Til gjengjeld er lyden fortsatt svært god, og det er jo det aller viktigste. Vi synes faktisk at Ray gjør seg litt bedre til musikk en storebroren Beam, mens de er like gode til TV-lyd.
En kjempefin julegave til den som trenger god lyd i et litt mindre rom, eller helt enkelt ikke vil bruke en halv formue på TV-lyd til stuen.
Sonos er som vanlig aller mest imponerende når de fysiske dimensjonene krymper
Fordeler
- +Svært kompakte dimensjoner
- +Balansert, pen lyd med skarp dialog
- +Airplay 2 og Spotify Connect
- +Romkalibrering med TruePlay
Ting å tenke på
- —Kun optisk overføring, ingen HDMI
- —Fjernkontroll må i mange tilfeller settes opp manuelt
- —Selvfølgelig ikke bass og drønn nok til de heftigste filmopplevelsene
- —Ingen Dolby Atmos-støtte
Den billigste Apple Watchen
Kjenner du en Apple-frelst person kan Apples nyeste Apple Watch SE være en strålende gave. Den fikk en solid oppgradering i år og byr på veldig mange av de viktigste funksjonene til de langt dyrere Apple Watch-modellene, men til en langt mer overkommelig pris.
Skjermen er kanskje ikke like stor, og den har ikke den hendige «alltid-på-funksjonen», men ellers er den likevel både lyssterk og fin å bruke. Vi irriterte oss litt over at den lader treigt da vi testet den, men så lenge du uansett lader den på kveldstid over natta, kommer du ikke til å merke noe av dette.
Rett og slett mye smartklokke for pengene, og en superkul julegave!
Du får en imponerende stor mengde av Apple Watch-oppskriften til en behagelig pris i Watch SE (2022)
Fordeler
- +Flott skjerm
- +Oppdager bilkrasj og fall
- +Haugevis av reimer og tilbehør
- +Svært motivernde på helsefunksjoner
- +Best støtte for smarte apper på klokke
- +Kan oppdage en del ulike helsetilstander
- +Mye smartklokke for pengene
Ting å tenke på
- —Kan bare brukes med iPhone
- —Kun én dags batteritid (18 timer)
- —Lader saaaaakte
Pizzaovn - Best for de fleste
Jul, snø, nissen og... pizza! Vi har laget pizza i pizzaovner i flere år på Tek nå, og Oonis minste versjon er fortsatt vår anbefalte valg for folk flest. Den holder seg nå jevnt under 3000 kroner, og kan lage helt fantastisk pizza på bare minutter.
Den kommer også i større og mer påkostede versjoner, men 12-tommeren holder i massevis for den som vil løfte pizzaopplevelsen til nye høyder. Merk at det faktisk blir litt enklere å lage pizza i de litt større ovnene, men de koster også betydelig mer. Med litt trening får du like god pizza i Ooni Koda 12.
En gave til hele familien, og mange gode middager i vente.
Aldri har det vært enklere å lage en fantastisk god pizza som blir klar på under to minutter
Fordeler
- +Enkel å bruke
- +Kjempelett
- +Enkelt å ta ut steinen for rengjøring
- +Billig
- +Lager knallgod pizza
- +Blir varm på bare 20 minutter
- +Klarer nesten 500 grader celsius
Ting å tenke på
- —Blir veldig varm utenpå
- —Ingen temperaturmåler på utsiden
Den rimeligste «moderne» spillkonsollen
Mens Sony valgte å skille mellom diskdrev og ikke diskdrev på sin Playstation 5 (og fortsatt sliter voldsomt med å levere nok konsoller til alle som vil ha), valgte Microsoft en annen tilnærming og laget et mindre kraftig, mer kompakt og betydelig rimeligere alternativ til sin toppkonsoll - i form av Xbox Series S.
Den lille hvite boksen egner seg likevel ypperlig om mottakeren ikke trenger topp-grafikkytelse, om den i hovedsak skal brukes som en Game Pass-maskin (se tips lenger opp) eller som en konsoll nummer to. En bonus er naturligvis også at denne ikke er omfattet av de samme leveringsproblemene som Series X lenge var.
En utmerket inngang til nestegenerasjons-gaming
Fordeler
- +Svært responsiv i bruk, Quick Resume er kjekt
- +Klarer 1440P ved 60 fps, kan oppskalere til 4K
- +Liten og plasseringsvennlig
- +Utmerket kontroller, lang batteritid. Kan også bruke gamle Xbox-kontrollere
- +I praksis fullstendig stillegående
- +Enormt bibliotek av bakoverkompatible spill
- +Xbox Game Pass er en flott tjeneste
Ting å tenke på
- —512 GB lagring er i praksis 364 GB
- —Ytelsen gjør den mindre fremtidsrettet enn Series X
- —Trøbbel med 120 Hz og VRR
- —Oppladbare batterier til kontrolleren er tilleggsutstyr
- —Dyrt å utvide lagringsplassen
- —At den ikke har diskdrev gjør at du ikke kan spille gamle spill du måtte ha fysisk
- —En del spill kjøres i 1080P
Julegaver 4000 kr +++
«Jammen Tek, hva med oss som vil kjøpe kjempedyre gaver til oss selv eller familien? Hva skal vi kjøpe?!»
Jada, vi hører deg! Vi tester masse dyre greier, og mange av dem er fantastiske! Du finner dem alle på tek.no/tester, eller i allerede rangerte lister på topplisteseksjonen vår: tek.no/topplister!
Hvis dere har andre gode ideer å komme med er det bare å hyle ut i kommentarfeltet også, og dele med dere noen gode tips og triks.
God jul!