GuideBeste Apple TV-apper

Apple TV-oppdateringsmal

Sjekk ut vår komplette app-liste.

Innledning

Nye Apple TV ble lansert i høst, og for halvannen uke siden fikk vi boksen inn til test. Nå har vi fått litt mer tid med boksen og appene som hører til. I tillegg har den nok rukket å havne under en anseelig mengde TV-er allerede. Dermed er det på høy tid med en liten gjennomgang av innholdet du kan laste ned i App Store.

Les hele testen av Apple TV (2015) »

Det har seg slik at svært mange av appene vi kjenner fra App Store på nettbrett eller telefon også er å finne for Apple TV. Du har muligens handlet et knippe av dem allerede på dine håndholdte dingser, og da kan du forvente å se dem igjen på TV-en din så fort du har koblet opp den nye boksen.

Men det er ikke nødvendigvis slik at det som virker bra på en telefon, eller et nettbrett, fungerer like bra på storskjermen. Her er også selve App Store en fallgruve. Mange av appene som vises frem er kritikerroste varianter fra andre plattformer.

Unngå de dyre skuffelsene

Noe av det første vi gjorde da vi testet boksen, var å betale rett oppunder hundrelappen for Geometry Wars. Et spill som har rykte på seg for å være ett av de beste i sin sjanger. Det tok ikke lange tiden før vi følte oss kraftig snytt. Spillet fungerer nemlig knapt uten dedikert spillkontroller, og sånne koster fra rundt 300 kroner til.

Joda, det går an å spille det på fjernkontrollen som hører til også, men da er ikke hverken kontroller eller spillopplevelse noe særlig å skryte av.

Slike skuffelser er det flere av i App Store, og vi kan ikke hjelpe deg med å unngå alle, men forhåpentligvis kan denne oversikten gi deg litt hjelp når du skal velge.

Finn de beste appene

På de neste sidene har vi fordelt appene vi anbefaler i ulike kategorier, slik at det blir lettere å finne riktig app til riktig bruk. Noen ganger vil du for eksempel bare spille et spill, mens andre ganger vil du bruke den til å strømme filmer og TV-serier.

Her er de ulike kategoriene: