GuideGammel bærbar blir bilderamme

Dette kan du få til på 30 minutter

Det tok ikke lang tid å gjøre maskinen om til en digital bilderamme.

HP Compaq 6510b var en racer i sin tid, men ikke stort å skryte av i dag.

Introduksjon

Har du en bærbar maskin som samler støv på loftet? Eller fikk du en ny bærbar PC til jul, og vet ikke hva du skal gjøre med den gamle? Vi har tidligere nevnt syv gode grunner til å ikke kaste den gamle maskinvaren din, og ett av forslagene våre er å bruke maskinvaren på en ny måte. I dag skal vi prøve å lage en digital bilderamme av en gammel bærbar PC.

Maskinen vi fant i en roteskuff, og som blir dagens offergave til maskinvaregudene dersom alt går rett vest, er en seks år gammel Hewlett Packard Compaq 6510b. Denne var slettes ingen sinke i sin tid, med en Intel Core 2 Duo prosessor, 2 GB RAM, DVD-brenner, fingeravtrykkleser og en ellers trendy firkantet stil. Skjermen er på 14,1 tommer i 16:10-format, med 1280 x 800 piksler og matt overflate.

Bilderammen vår kostet under hundrelappen på Clas Ohlson.

Ikke helt standard prosedyre

Vi hadde egentlig planlagt å prøve å snekre vår egen bilderamme. Men siden det er veldig lenge siden noen av oss i redaksjonen gikk på ungdomsskolen, der sløyd var obligatorisk, fant vi raskt ut at den beste løsningen ville være å kjøpe en tradisjonell, analog bilderamme.

Målene til skjermen på vår bærbare er 19,5 cm x 31 cm, noe som dessverre ikke er en utbredt standard for bilderammer. Vi fikk derfor nøye oss med en ramme i A4-formatet. Denne hadde indre mål på 21 cm x 29,7 cm.

Vi hermer etter Yoga

Selve ideen til å lage denne bilderammen kom etter annonseringen av Lenovo Yoga, der skjermen kan vris hele veien rundt. Vi tenkte at dersom vi kan løsne skjermfestet til vår mye mindre fleksible HP Compaq 6510b, kan vi plassere skjermen på undersiden av maskinen, og på et elegant vis sette hele denne galskapen inn i bilderammen.

På de neste sidene vil vi først konsentrere oss om å løsne skjermen fra de stive skjermleddene. Deretter gjelder det å tilpasse bilderammen til maskinen vår. Vi har plukket fra hverandre skjermen til en bærbar PC før, den gangen fordi vi skulle oppgradere skjermpanelet til en høyere oppløsning. Og selv om det den gangen var en relativt enkel prosess, er det ikke sikkert vi er like heldige denne gangen.

Men la oss ikke sitte her og støve ned av bekymringer om alt som kan gå galt. Bli med på neste side hvor vi forsøker å demontere skjermen vår.