Til hovedinnhold

Salgsapper til salgs!

Her er appene som kan gjøre salgsteamet ditt mer effektivt.

Artikkelen ble publisert første gang 17.10.2012

Salg handler ofte om mer enn bare salgsteknikk og produktkunnskap. I flere bransjer er produktivitet og organisering kanskje vel så viktig for en selger. Med gode rutiner blir arbeidsdagen din mer effektiv, og da får du også mer tid til å konsentrere deg om nysalg og bedre kundeoppfølging.

Alt starter med gode systemer, og ditt salgsteam bruker sannsynligvis et CRM-system for PC allerede. Hvis du jobber med salg kan likevel en salgsapp være svært nyttig.

Les også: Vaktselskap vil passe på mobilen din

Hvilke systemer bruker du i dag?

Ettersom du nå har lest forbi innledningen betyr det at du er interessert i ta i bruk mobilapper for å gjøre arbeidsdagen din mer effektiv. Det første du bør gjøre er å undersøke om det finnes apper som korresponderer direkte med det systemet du allerede bruker. For eksempel kan det være at ditt salgsteam bruker SuperOffice eller SAP uten å vite at begge disse tilbyr egne salgsapper.

SuperOffice til iPhone.

Det beste rådet er å besøke tilbyderens nettsider først, og se om det står noe der om mobile løsninger. SuperOffice har for eksempel en salgsapp som kan lastes ned via Apple App Store, men den er ubrukelig hvis du ikke er kunde med tilgang til deres Pocket CRM-server fra før. Og Android-brukere får tilgang til løsningen først etter bestilling via nettsiden, så i Google Play finner du ingen søkbar SuperOffice-app. SAP har også flere apper til iPhone/iPad og Android, men også disse appene krever at du abonnerer på tjenester fra SAP.

Denne typen ordninger er mye brukt for veletablerte salgssystemer, så hvis du synes mobil-versjonen av systemet din bedrift bruker virker nyttig for deg bør du overtale salgssjefen din til å betale for løsningen. Et veldig godt gratis-alternativ er Base CRM til Android og iPhone.

Andre salgsapper

Business Calendar til Android.

Hvis kunderelasjonshåndteringssystemet (CRM) ditt fungerer utmerket fra før finnes det likevel mobilapper som kan gjøre andre deler av salgsprosessen lettere.

Android: Har du en Android-mobil er oversikten over jobbrelaterte apper i Google Play et godt sted å starte. Her finner du apper som QuickOffice Pro, DocumentsToGo, File Manager (filbehandling) og TouchDown (Exchange ActiveSync), som kanskje vil være nyttige i noen salgsyrker.

Ellers kan du søke deg frem til mer spesifikke apper. Appen Business Calendar kan for eksempel falle i smak hvis du vil skaffe deg bedre oversikt over hvilke salgsmøter du hver uke. Trenger du en enkel notatapp? Da er for eksempel ColorNote et godt valg. Utforsk Google Play og søk etter apper du selv tror vil gjøre arbeidsdagen din lettere, og les brukervurderingene.

iPhone: For iPhone-brukere kan det være lurt å se over appene som ligger i kategorien Næringsliv, og spesielt det som er "Populært nå". Her finner du mye forskjellig, men for selgere kan apper som SignEasy (digital signatur), Podio (prosjektstyring), SharePlus: SharePoint Mobile Client eller kanskje Handshake Sales Rep & Catalog App – som lover en mye mer effektiv måte å skrive ordrer på.

Eksempler på andre iOS-apper som kan være nyttige i salgsyrket er Business Card Reader (visittkort) og Smart Office 2. Igjen finnes det ganske sikkert apper som passer til den typen salg du driver med, eller den bransjen du jobber i.

Salgstrening og videreutvikling

For å være en god selger må du hele tiden være "på hugget" – du klør i fingra etter å lande den neste årsavtalen eller selge premiumsproduktet. Videreutvikling er viktig i de aller fleste yrker, og heldigvis har du gode muligheter til akkurat det via mobilen din, uten at det koster deg stort annet enn tid.

På vei til jobb kan du for eksempel kutte ut radio, surfing eller mobilspill med et kurs via iTunes U på din iPhone. Hva med Market, Sales & Client Relationships fra Cranford University, for eksempel? Bruker du dødtiden på læring, gir det næDet finnes også haugevis av podcaster og lydbøker som kan være av interesse i iTunes. Android-brukere kan finne podcaster via en podcast-app (doubleTwist Player etc.)

Les også: iTunes U i bruk på videregående skole (Amobil)

Det finnes også apper som kan være til hjelp. Til Android er det dessverre ikke så mange gode apper som går på salgstrening, men appen Close The Sale (Free) har fått nokså gode tilbakemeldinger i Google Play. Til iOS finnes det langt flere apper som tilsynelatende kan hjelpe deg til å bli en bedre selger, deriblant Sales Training, Sales Techniques and Training Secrets og Sales Effect.

iTunes U får du til iPhone og iPad.

Kreative salgsmetoder

Salg kan være så mangt, men dette gir samtidig rom for kreativitet og bruk av nye løsninger. Her kan mobilen være et nyttig hjelpemiddel. Hvis det for eksempel virker for deg å skrive huskelister hjemme, så bør du kanskje begynne med det samme når du kommer på kontoret. Og listene over gjøremålene kan du kjapt lagre på mobilen din.

Det finnes dessuten apper og lydbøker som går på bruk av kroppsspråk, riktig håndtrykk, overtalelsesteknikker og lignende, og dette vil være uvurderlig for en selger i verdensklasse. Nå har du kommet til slutten, så da gjenstår det bare for deg å fiske frem mobilen din og søke frem en salgsapp som gjør arbeidsdagen bedre i morgen.

Hvilke salgsapper bruker du? Kommenter i forumet nederst på siden!

Les også: Bruk apper til personlig utvikling (Amobil)

annonse