Guide

Slik får du nye Windows Phone uten å vente

Vi viser deg hvordan du laster ned WP8 GDR3 med én gang.

Mens vi venter på den kommende storoppdateringen Windows Phone 8.1, er det den tredje oppdateringen av Microsofts mobil-OS Windows Phone 8 som gjør seg gjeldende.

Les også: Slik blir «nye» Windows Phone

Med støtte for større skjermer, kan du ha flere «fliser» i bredden i GDR3-versjonen av Windows Phone 8.Foto: Microsoft

Oppdateringen, som kalles «General Distribution Release 3» (GDR3) er lansert for utviklere i første omgang, mens mobiloperatører må gå gjennom og godkjenne pakken for vanlige brukere. Har du ikke tålmodighet til å vente på at Telenor eller Netcom skal få ut fingeren, kan du faktisk skaffe deg WP8 GDR3 nå med én gang.

Nettstedet PocketNow har laget en liten guide til hvordan du enkelt kan installere den nyeste versjonen av operativsystemet, uten å vente. Bare følg disse fem stegene (obs, du gjør dette på eget ansvar):

1. Registrer deg

Ta turen innom Windows Phone App Studio for å registrere deg som en utvikler. Husk å bruke samme Microsoft-ID som du bruker på telefonen din.

2. Installer utviklerapp

Last ned og installer Preview for Developers App på mobilen. Start appen og følg instruksjonene.

3. Oppdater telefonen

Gå til Innstillinger > Mobiloppdateringer for å lete etter oppdateringer. Telefonen skal deretter finne GDR3, slik at du kan laste ned og installere oppdateringen. Telefonen starter på nytt et par ganger mens den installerer, og til slutt har du en fungerende utgave av Windows Phone 8.0 GDR3.

Større skjermer

Blant nyhetene i Windows Phone 8 GDR3 er støtte for større skjermer, med innføringen av en oppløsning på 1080 x 1920 piksler – også kjent som Full HD.

GDR3 støtter dessuten Qualcomms toppbrikke Snapdragon 800, slik at vi kan vente oss kraftigere Windows-telefoner i framtiden. Introduksjonen av en Bluetooth-kompatibel kjøremodus skal gjøre det tryggere å kjøre bil, ettersom varsler begrenses til et minimum under en kjøretur.

Ellers blir det enklere å bruke mobilen som tilgangspunkt, blinde og svaksynte vil ha glede av en skjermleser, ulike kontakter kan nå få forskjellige ringetoner, lagringshåndteringen blir bedre, automatisk skjermrotasjon kan skrus av og mye mer.

Her kan du lese om alle nyhetene i Windows Phone 8 GDR3 »

(Kilde: Pocketnow)

Les også
Dette er «nye» Windows Phone
Les også
De smarteste triksene til Windows Phone
Les også
Nokia Lumia 1020: Er Lumia 1020 den beste kameramobilen?
Les også
– Appene må ikke være like bra, men bedre
annonse