Tek.no

Guide

Lag runde kabler selv

6 Feb 2002 00:00

Bakgrunn

Bakgrunn

Du kan få kjøpt runde kabler rundt omkring på de forskjellige webshop'ene. Dette medfører imidlertid en viss kostnad, særlig om du har mange disker og CD-ROM'er. Selv har jeg 3 harddisker, DVD og brenner. To av diskene er "vanlig" ATA33, mens den største er ATA100. Jeg måtte ha kjøpt 4 kabler; 1 ATA100, 2 ATA33 og en floppy. Hos Microplex ville dette ha kostet 494,- for meg. Det er mye sammenliknet med de 25,- kronene jeg brukte på en pakke strips - som jeg trengte til annet allikevel.

Da jeg er student med ikke altfor god råd, kikket jeg litt rundt på nett for å se etter andre løsninger. Der fant jeg en artikkel som gav meg inspirasjon til å lage mine egne runde kabler.

Grunnen til å gjøre dette, er at vi skal gjøre luftens vei gjennom kabinettet fri for de største hindringene. En god gjennomluftning av kabinettet gjør at du får lavere temperaturer på CPU, harddisker og alt annet du måtte ha i maskinen din.

Luftstopper! Denne gamle kabelen
får være vårt demooffer.

Lurer du på hvor de nederste lederne er blitt av? De tjener som ledning fra prinkortet til LED - lampene i baybus'en min. =)

Les også