GuideTrådløs strømming til TV-en

Trikset som alle med nettbrett bør kunne

Alt du trenger er et nettbrett, en ny TV og et trådløst nettverk.

Introduksjon

Dypt nedgravd i sofaen, nettbrett i venstre hånd, mobil i den andre, og en TV milevis av meter unna. Fjernkontrollen er for lengst rotet bort blant puter og tilfeldige tepper. Du drømmer om en hverdag hvor du bare kan få opp innhold du vil ha på TV-en, rett fra mobilen eller nettbrettet du har i hånda, uten å flytte deg en millimeter. Det var kanskje poenget med fjernkontrollen en gang i tiden, men i dag holder det rett og slett ikke med et par knapperader og kronglete menyer. Vi trenger trådløs overføring, og tro det eller ei: Det finnes allerede.

Teknologien du ikke visste du hadde

Selv om det fortsatt ikke blir brukt av så mange, har mange TV-er hatt muligheten for å spille av trådløst medieinnhold fra kompatible enheter i flere år, men av en eller annen grunn glemte produsentene å gjøre et stort poeng ut av det. Kanskje fordi teknologien ikke var helt klar, eller kanskje fordi det fortsatt var litt for kronglete å sette det opp. Uansett hva som kan være grunnen, finnes det altså flere måter du enkelt kan få videoen, bildet eller sangen du sitter og koser deg med i fanget, direkte over til TV-en uten en eneste kabel.

Alt du må vite er hva slags enhet du har, hva slags overførignsteknologier den bruker, og hva TV-en din støtter.

DLNA eller Airplay?

Vi har testet ut de to største og kanskje enkleste trådløse overførignsteknologiene fra et nettbrett til TV-en: Apples Airplay-teknologi, og den åpne standarden DLNA, som finnes i tilnærmet hvert eneste nettbrett med den konkurrerende plattformen Android.

Ettersom Apple ikke lager egne TV-er enda, har de laget en liten medieboks man kan koble til TV-en for å strømme innhold fra mobiler og nettbrett, kalt Apple TV. Uten denne vil du få problemer med å koble opp iPaden eller iPhonen til TV-en. Android-telefoner og nettbrett har det imidlertid langt lettere, da de bare trenger en nyere TV med DLNA, eller en annen DLNA-dings som er koblet opp til TV-en, slik som for eksempel Sonys spillkonsoll Playstation 3.

Følg med til neste side, så kan du se hvordan det gikk da vi koblet opp nettbrettene våre, og hvordan vi gjorde det.