Guide

Kreativ totalløsning

Dette produktet er mye mer en totalløsning enn Sonos og Logitech sine systemer. Hovedenheten er et komplett stereoanlegg inklusive CD-spiller, FM-radio, forsterker og høyttalere, i tillegg til den innebygde musikkstreameren. Hovedenheten fungerer som masterenhet i trådløst multiromssystem der opptil fem satellittanlegg får servert musikken sin trådløst fra hovedenheten.

Kan henge og stå
Komponentene er i én enhet der hovedenheten står i det medfølgende stativet, mens det følger med veggoppheng til satellittene. Hovedenheten kan også kobles til en PC i lokalnettet, eller til radio- og musikktjenester på internett.
Hovedenheten har også fått en intern harddisk på 80 gigabytes som kan brukes til å lagre musikk på. Denne musikken kan være kopiert fra CD-spilleren, fra eksterne enheter eller nettverket. Ved hjelp av denne harddisken er dermed anlegget helt uavhengig av oppkoblete PC-er i hjemmenettet for å fungere. Den har også en USB-port for tilkobling av eksterne lagringsenheter, og en tilkobling for en iPod-stasjon (kjøpes separat) for å spille av musikk som er lagret på slike enheter.
Satellittstasjonen har på samme måte som hovedstasjonen innebygde høyttalere og forsterkere, i tillegg til FM-radio. Den mangler imidlertid CD-spilleren. All musikk som hovedenheten er i stand til å spille av, lar seg overføre til satellittene ved hjelp av vanlig trådløs hjemmenettverkteknologi.


Slik ser hovedenheten og satellitten ut.
Philips har valgt å plassere fargeskjermen på selve stasjonene og ikke på begge fjernkontrollene. Skjermen på enhetene er heller ikke spesielt stor, så det kan tenkes at du må forlate godstolen for å finne fram til favorittmusikken din ved hjelp av fjernkontrollen og skjermen på enheten. Alternativet er at den ene fjernkontrollen som følger med i pakken har en sekslinjers skjerm som kun viser tekst. Du får med andre ord ikke albumcoverne presentert her, men du slipper i det minste å gå bort til anlegget for å se på skjermen.
Totalløsning
Det er i grunnen samme ting som er styrken og svakheten til dette systemet fra Philips. Både hovedenheten og satellittene har egen forsterker og høyttalere, og ingen utganger (bortsett fra hodetelefon-utgangen) for å koble til et eksisterende stereoanlegg. Det gjør at den kresne lytteren ikke har mulighet til å bruke sine egne favorittkomponenter til å produsere godlyden, samtidig som dette er en komplett totalløsning for de som ikke er fullt så kritiske til lyden.
Prisen på drøye ni tusen kroner omfatter en hovedenhet og en satellittenhet, i tillegg til fjernkontroller til begge. Dette er slett ikke av de billigste løsningene, men prislappen er i det minste en totalpris inklusive høyttalere. Løse tilleggssatellitter koster 2.400 kroner, inklusive fjernkontroll.
Produkt: Philips Streamium WACS7500/12
Pris: 9 029 kroner
Internett: www.philips.no
Pluss: Innebygd harddisk i hovedenheten, komplett anlegg med høyttalere.
Minus: Høy pris, mangler mulighet for egne forsterkere og høyttalere.

Les også
Stor guide: Musikk i alle rom
Les også
Mest for kjøkkenbenk og nattbordet
Les også
Lettbeint og brukervennlig
Les også
Den store løsningen
annonse