GuidePå innsiden av en ekstern harddisk

Hva skjuler seg inni denne?

Vi spretter opp en gammel ekstern harddisk og gir den nytt liv.

Introduksjon

Den store eksterne harddisken du kjøpte for fire-fem-seks år siden begynner vel å bli litt sliten nå? Er det kanskje litt lite plass, eller har du erstattet harddisken med andre, mer lettvinte løsninger å oppbevare dine verdifulle data på? Vi har i alle fall en slik harddisk i skuffen, og som det meste annet som har mistet sin opprinnelige verdi ønsker vi jo aller helst å gi dingsen nytt liv, hvis mulig.

En harddisk som har ligget i skuffen i to år og samlet støv (Foto: Alexander Tøgard, Tek.no).

Derfor har vi bestemt oss for å plukke fra hverandre den eksterne harddisken vår, og se om det finnes noen andre måter vi kan bruke den på som gjør den mindre unyttig. Bra for oss, bra for miljøet, og bra for dingsen og dets selvbilde. Skulle den gå i stykker i prosessen har vi i alle fall hatt det litt moro.

Hva slags nytte?

På verktøybenken i dag har vi altså med oss en 3,5 tommer ekstern harddisk av merket Western Digital. Den har 750 GB kapasitet og bruker USB 2.0-standarden for overføring. Det er veldig lite som skiller denne eksterne harddisken fra de du kjøper i dag, foruten den nye USB 3.0-standarden som overfører filer mye raskere både til og fra harddisken. For mange og store filer har dette faktisk en hel del å si.

Hvordan kan en gammel ekstern harddisk komme til nytte, spør du? Vel, det er flere potensielle bruksområder for disse herlige boksene, såfremt det er en standard SATA-kontroller på innsiden vel å merke. Og det er det som regel. Vi skal gå litt nærmere inn på alternative bruksområder på side tre.

Aller først vil vi ha deg med oss på neste side hvor vi finner frem skrutrekker, hammer, drill og vinkelsliper!