Guide

Bruker du mye data, bør du velge dette abonnementet

Vi kårer månedens billigste mobilabonnementer.

Prisene på mobilabonnementer endrer seg hele tiden, og operatørene kommer stadig med nye abonnementer med nye betingelser, datapakker og hastigheter. Det lønner seg derfor å følge med – hvis ikke risikerer du å betale mer enn du må.

Hver måned kårer vi i Tek.no månedens billigste mobilabonnementer, med utgangspunkt i vår egen Mobilabonnement-kalkulator.

Her er vinnerne i april.

Er hastighet viktig eller ikke?

Et abonnement som er billigst for én bruker, behøver ikke være billigst for alle. Vi har derfor satt sammen tre pakker vi tror vil passe for mange, og kåret en vinner i hver kategori.

I en fersk undersøkelse spurte vi Tek-leserne om de ville foretrekke store datapakker fremfor høye hastigheter, eller om begge deler var like viktig. Et overveldende flertall, 75,9 prosent, svarte at stor datapakke var det viktigste.

I dag henger datapakker og hastighet nøye sammen i abonnementene som tilbys av de fleste operatører, men ettersom 10 Mbit/s normalt vil være nok for de aller fleste formål på mobiltelefon har vi valgt å se bort fra hastighet i denne testen – og forutsette at størrelsen på datapakken er det viktigste.

Trenger du høyere hastighet bør du derfor justere verdiene selv i Mobilabonnement-kalkulatoren for å finne det abonnementet som passer best til ditt bruk.

Plott inn tall fra regningen

Når du skal finne ut hvor mye data du trenger i løpet av en måned, er det enkleste å ta en kikk på de siste mobilregningene dine. Disse tallene kan du plotte inn i Mobilabonnement-kalkulatoren, eller du kan gjøre det enkelt og velge en av de ferdige pakkene vi har satt sammen for deg litt lenger ned i denne artikkelen.

Her er månedens vinnere

I april var det få endringer i mobilabonnementene, og de samme abonnementene som vant forrige måned stikker også av med seieren denne måneden.

ICE Mobil 1 GB

Kategori: Lite data (1 GB/måned)

Hvis du bare bruker litt data hver måned er det ICE mobil 1 GB til 99 kroner i måneden som er billigst. Her får du en surfehastighet på hele 50 Mbit/s og dekning via TeliaSonera sitt nett.

Nest billigst er Hello 1 GB. Du får 1 GB data og en surfehastighet på 10 Mbit/s for 100 kroner i måneden. Men siden Ice gir deg hele fem ganger nedlastingshastighet for én krone mindre i måneden, ville vi gått for Ice. Telenor-dekning.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Hello 5GB

Kategori: Middels data (5 GB/måned)

Det billigste abonnementet for deg som trenger middels mye data er Hello 5GB til 250 kroner i måneden. Da får du Telenor-dekning og fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS. Hastigheten er 10 Mbit/s.

Det nest billigste abonnementet er Telio Fri bruk + 5GB til 258 kroner i måneden. Da får du 5 GB datapakke og 40 Mbps nedlastingshastighet. Telia-dekning.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Hello 10 GB

Kategori: Mye data (10 GB/måned)

Det rimeligste alternativet for deg som krever mer enn 10 GB data i måneden er Hello 10 GB til 300 kroner i måneden. Ringeminutter, SMS og MMS er inkludert i abonnementet, og du får en nedlastingshastighet på 10 Mbit/s. Telenor-dekning.

På andreplass finner vi Ice Mobil 10 GB. Dette abonnementet koster 399 kroner, altså 99 kroner mer enn Hello 10 GB, men her får du 50 Mbit/s nedlastingshastighet. Ringeminutter, SMS-er og MMS-er er inkludert.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Hvis du trenger høye nedlastingshastigheter og mye data, er det Ice Mobil 10 GB du bør velge. Eventuelt Chess Easy 20 GB, om du vil ha enda større datapakke.

Tips! Pass på å velge et abonnement fra en operatør som har god dekning der du bor. I Norge er det Telia og Telenor som tilbyr dekning til mobil, mens Ice foreløpig kun har dekning for mobilt bredbåndsrutere (og Telia-dekning når du bruker mobil).

Snart kommer Norges største test av mobilnettene »

Les også
Billigste mobilabonnement-kalkulatoren har fått offentlig kvalitetsstempel
Les også
Hvor stor datapakke til mobilen trenger du egentlig?
Les også
Så mye mer må du betale for datapakken du hadde før
Les også
Telenor gjør det «gratis» å surfe på mobilen i hele EU og EØS
Les også
Tek-leserne: – Hastighet ikke like viktig som store datapakker
Les også
– I fremtiden vil det være fri bruk av data på mobilen
Les også
– Telenor og Telia bløffer landets mobilkunder
annonse