Tek.no

Guide Far Cry 4

Bli med på et skikkelig grafikkeventyr

Du trenger ikke dra til Asia for å oppleve fargerike fjellkulturer, men du trenger en kraftig nok maskin og Far Cry 4.

30 Nov 2014 11:00

Innledning

Som så mange andre ganger begynner det ganske så uskyldig, men før du vet ordet av det står du med med trøbbel til langt over nesetippen. Du er forresten Ajay Ghale, og skulle egentlig bare ordne din mors begravelse, men har endt opp med å skulle redde et helt land fra en noe spesiell karakter.

Pagan Min er navnet hans, og han kan vel best beskrives som hakke spenna gær'n, og rimelig spesiell der han sprader rundt i rosa silkedress og platinablondt hår.

Det er på tide med et nytt spill i Far Cry-serien, og nok en gang dyttes grafikkgrensene. Far Cry-serien har alltid sett veldig bra ut, og det gjør den til gangs denne gangen også.

Settingen er fjellregionen Kyrat, som minner en god del om virkelighetens områder i Tibet. Her er det høye, snøkledde monsterfjell med bygninger på de rareste steder.

Her er det fantastisk natur og en stor og åpen verden som bare ligger der og venter på deg. Du kan frese rundt som du vil, eller du kan kjøre historielinjen hardt. Underveis er det veldig mye moro å oppdage, og det gir et skikkelig sug i magen når man freser rundt på en tuktuk (overbygget trehjulssykkel) på trange fjellveier.

– Det beste på lenge

Vår kollega Andrine Vold Fangberget i Gamer.no har skrevet en omtale av Far Cry 4.

– I løpet av de snaue 15 timene det tok meg å komme gjennom historien har jeg knapt skrapt overflaten, så det sier sitt om hvor enormt og omfattende spillet er. Du kan gå hvor du vil nesten fra starten av, og det er en fantastisk følelse å bli sluppet fri i et vilt og vakkert land hvor eventyr venter hvor enn du snur deg.

– Historien er ganske spennende, men det er fristende å spore av når situasjoner man møter på veien virker forlokkende. Etter min mening er det her spillet virkelig kommer til sin rett, når man får utforske fritt og får en drøss med spennende eventyr å begi seg ut på. Jeg har fullført historien, men jeg er på ingen måte ferdig med å oppleve alt Kyrat har å by på.

Gamer.no endte opp med å gi spillet ni av ti poeng, og bedømte det til klassisk.

Les hele anmeldelsen av Far Cry 4 hos Gamer.no »