Guide

Dette er det beste spilltilbehøret

Sjekk ut våre stalltips innen skjerm, tastatur, mus og hodesett.

Spillindustrien har vokst til et voldsomt omfang, og antall produkter som er myntet på spillerne er enormt. Det kan være vanskelig for de fleste å holde følge, og om du ikke har vært på markedet før er det et vell av produkter å holde styr på.

Her får du våre beste stalltips på hvilket utstyr du skal velge, og vi har tatt med skjerm, tastatur, spillmus og hodesett. Fokuset er naturlig nok på spilling, og da spesielt slikt som vanlige skytespill.

Denne gangen har vi gjort det litt enkelt, det er bare to oppsett som er med. Det utelukker selvfølgelig ikke at det også finnes andre gode produkter, men satser du på våre anbefalinger er du sikker på at det ikke er dårlige produkter du ender opp med.

Det beste valget

Skjerm: Asus ROG Swift PG278Q

Dette er en steike fin skjerm, som er helt klart å anbefale. Det eneste ankepunktet er kanskje at den er hakket mer kostbar enn mange andre. Her får du mye i samme pakke, blant annet bildekvalitet og spillglede i skjønn forening.

Skjermen byr blant annet på 144 hertz og 2560 x 1440 piksler, dette er gull verdt på den virtuelle slagmarken. Fordelen fremfor skjermer som kjører på 60 hertz er at du får mindre hakking i bildet, og det kan bli lettere å sette det perfektet skuddet mens ting er i full bevegelse.

Høres det litt anstrengende ut for skjermkortet ditt kommer det godt med at skjermen også har Nvidia G-Sync, men det forutsetter at du har et nyere Nvidia-kort i maskinen din.

Lest test av Asus ROG Swift PG278Q »Finn beste pris på Asus ROG Swift PG278Q »

Tastatur: Corsair Gaming K70 RGB

Mekaniske tastaturer er det mange av på markedet, og det er veldig mange gode produkter på markedet. Fordelen med mekaniske brytere er at man får en veldig god følelse med nedtrykkene, samtidig som at levetiden er langt høyere enn alternativene.

Ett av de som skiller seg litt ut er Corsair Gaming K70 RGB. Dette tastaturet bruker Cherry MX RGB Red-brytere, noe som gjør at du kan stille bakgrunnslyset til akkurat den fargen du vil.

I tillegg har du mulighet til å ha forskjellige farger på hver eneste tast, eller legge opp diverse effekter. I tillegg er tastaturet knallfint til spilling, og fremstår som godt sammenskrudd og med pen design.

Lest test av Corsair Gaming K70 RGB »
Finn beste pris på Corsair Gaming K70 RGB »

Mus: Corsair Gaming M65 RGB

Samtidig med at Corsair slapp sitt nye og fargesprakende tastatur kom de også med en matchende mus, M65 RGB. Dette er en veldig god mus, selv om den nok passer aller best for dem med mellomstore og små hender.

Av spesielle egenskaper har den justerbar DPI i fem nivåer, med LED-lys som viser hvilket nivå som er aktivt. Den har også en egen skarpskytterknapp, som senker DPI-en dersom du skal finjustere siktet litt. Den styres av samme programvare som tastaturet over, og designmessig passer de godt sammen.

Les test av Corsair Gaming M65 RGB »
Finn beste pris på Corsair Gaming M65 RGB »

Hodesett: Sennheiser G4me One

På starten av året slapp Sennheiser to nye spillhodesett, og forventningene var ganske høye. Sennheiser innfridde med god margin, og G4me One er en av våre absolutte favoritter.

Skal du ha et spillhodesett går du ikke feil med dette, her får du god lyd i en solid innpakning. Det mangler kanskje litt i bassen, men det synes vi er helt greit med tanke på de andre fordelene, alternativt kan bassgærningene vurdere Zero-utgaven.

Les test av Sennheiser G4me One »
Finn beste pris på Sennheiser G4me One »

Det rimeligere, men fullgode alternativet

Skjerm: BenQ XL2420Z

BenQ har laget gjennomførte spillskjermer i lang tid. De gjorde spilling med 120 Hz-skjermer tilgjengelig til folket, og med dagens modeller har de økt opp til 144 Hz. XL2420Z er en veldig god spillskjerm til prisen. Du får en panelstørrelse på 24 tommer, og det holder godt til de aller fleste.

Foruten et lynkjapt panel kan BenQ-skjermene by på mulighet for flere profiler, der du for eksempel har flere profiler for ulike spill. Det er lett å bytte mellom de ulike profilene ved hjelp av et medfølgende kontrollpanel som festes på foten.

Lest test av storebroren på 27 tommer »Finn beste pris på BenQ XL2420Z »

Tastatur: Func KB-460

Func er en av de mindre aktørene på markedet, og dette er det første og hittil eneste tastaturet de har i stallen. Selv om de ikke har noen tastaturerfaring traff de blink på første forsøk.

Deres KB-460 er et enkelt tastatur som likevel gjør jobben mer enn godt nok. Du får ikke slikt som bakgrunnslys eller noe annet fancy, men Cherry MX Red-brytere er på plass. Til prisen er dette rett og slett et knallkjøp.

Lest test av Func KB-460 »
Finn beste pris på Func KB-460 »

Mus: Corsair Vengeance M65 Performance

Vi har lenge hatt sansen for Corsairs feteste spillmuser. Denne er er forrige generasjon, og dermed ganske rimelig. Rundt 400 kroner for noe slikt er ikke å forakte.

Her får du justerbar DPI hele veien opp til 8200, justerbare vekter for regulering musens vekt og veldig gode knapper. Du får også skarpskytterknappen som nærmest har blitt et av mange kjennetegn for Corsair-mus.

Les test av Corsair Vengeance M65 Performance »
Finn beste pris på Corsair Vengeance M65 Performance »

Hodesett: Logitech G35

Vi har dessverre ikke hatt gleden av å testen Logitech G35 selv, men gjengangeren når dette hodesettet blir testet er at dette virkelig er et hodesett å regne med. Lyden skal være knallfin til prisen, og det er bra med trøkk.

Enkelte trekker frem at hodesettet til tider kan brekke, men dette føler vi at gjelder det meste på markedet. Overvekten av tilbakemeldingene går uansett på at dette hodesettet tåler både fall i gulvet og mer til.

Finn beste pris på Logitech G35 »

Selvfølgelig finnes det mange andre spennende produkter på markedet, men dette er våre favoritter i de to kategoriene som vi har listet opp. Sett gjerne opp dine egne favorittkombinasjoner og del i forumtråden under.

Har du noensinne stusset litt på forskjellen mellom alle tastaturene på markedet?
Sjekk ut vår guide på mekaniske tastaturer »

Les også
Asus kommer med en ny og helt rå spillskjerm – vi har prøvd den
Les også
Sennheiser Urbanite XL: Sennheiser utfordrer Beats
Les også
Logitech G910 Orion Spark: Logitech hevder dette er verdens raskeste spilltastatur
Les også
Bli med på et skikkelig grafikkeventyr
Les også
Denne musen er for seriøse spillere
Les også
Sony låner deg 4K-filmer ved kjøp av ny TV
Les også
BenQ med velutstyrt IPS-skjerm
Les også
Nye iMac klarer 5K-oppløsning med hele 60 bilder i sekundet
annonse