Til hovedinnhold

Microsoft Xbox 360 - Spillmaskin som stueenhet

Å bruke en spillmaskin i mediesenterløsningen sin er også praktisk, etter som maskinen allerede har en plass i stua på grunn av hovedfunksjonen sin.

Xbox 360 kommer i flere forskjellige utgaver, med forskjellig utstyrspakke. Spillkonsollen har ikke direkte utganger med de vanlige A/V-kontaktene vi trenger for å koble den til TV og lydanlegg, men løser dette ved hjelp av tilleggskabler. Det som følger med standard er analog komponent videosignal og S/PDIF digital lyd. Dersom en ønsker å koble seg til TV-en med HDMI kabel, kreves tilleggsutstyr når en har kjøpt den rimeligste modellen. På samme måte varierer prisene for de forskjellige modellene på grunn av hva slags intern lagring enheten har, alt fra 256 MB til 120 GB harddisk. Modellen med 120 GB harddisk, medfølgende HDMI og nettverkskabel kommer opp i drøye 2 500 kroner.

Her finner du de andre artiklene i guiden:

Stor guide til mediesentre
Fujitsu-Siemens Scaleo EVi 2565
Apple TV
Microsoft Xbox 360
Sony Playstation 3
Qnap TS-409
Zyxel DMA-1000
Digital samarbeid i stua
Kobler til andre
Det er mulig å spille av innhold som finnes på den innebygde harddisken eller via USB-tilkoblede eksterne enheter, men det er ikke dette som er den viktigste muligheten når det kommer til mediefunksjoner. Xbox 360 kan også stå som en «Extender» for et Microsoft mediesenter. Det betyr at konsollen kan koble seg til et mediesenter som finnes i hjemmenettverket, og presentere og spille av innholdet den finner der. Dette fungerer sammen med Windows XP Media Centre Edition, Windows Vista Home Premium og Windows Vista Ultimate.
Ifølge Microsoft er Xbox 360 DLNA sertifisert. Vi kunne ikke finne produktet på listen over sertifiserte spillkonsoller hos DLNA da vi lagde denne artikkelen, men Microsoft mener at det kommer av at oversikten ikke er oppdatert. Microsoft er uansett et medlem med høyeste staus («Promoter») av DLNA, og det er ingen tvil om at det er viktig for Microsoft å skaffe Xbox 360 denne merkingen. Da vil den garantert kunne samarbeide med alle medieservere som DLNA har sertifisert.
Produktnavn: Microsoft Xbox 360
Pluss: Lav pris.
Minus: Krever tilleggskabler for HDMI.
Pris: fra 1 595 kroner
Internett: www.xbox.com

Mer om
annonse