Tek.no

Guide

Slik kan det gjøres

22 Sept 2010 15:08

Introduksjon

Ikke alle har et ønske om å vise frem alt av bokser, dyre kabler og gjerne massive høyttalere i stua. Selv hadde jeg rett og slett ikke plass.

1. februar

For snart syv måneder siden overtok jeg min første leilighet. Et renoveringsobjekt på 55 m2. Absolutt hele leiligheten ble ribbet til skjelettet. Det endte med at jeg snudde en trang leilighet med mange små rom, til en lys og åpen 2-roms.

Lite proposjonal planskisse over deler av leiligheten, sofa til høyre.

Etter å ha fjernet veggen mellom både stuen og kjøkkenet, samt mellom gangen og stuen, ble én detalj klar for meg. Bak flere tiår med forskjellig tapet og diverse veggamaterialer fant jeg en eldgammel brannvegg, fra den tiden hvor huset var delt opp i enda flere små leiligheter.

Samtidig innså jeg at stuen ikke lenger hadde noen vegger store nok til å plassere en sofa eller TV-benk. Førstnevnte løste jeg ved å flytte døren inn til soverommet en meter mot venstre, slik skissen viser. Jeg innså derimot at planene som en stor TV-benk måtte skrinlegges.

Skjult i veggen

Løsningen ble like genial som den var sporadisk. Den gamle brannveggen med de mange hjørnene skulle inneholde min nye TV-løsning Fremfor å ha hjørne etter hjørne, foret jeg ut hele greia til ett stor firkantet skille mellom kjøkkenet og stuen, markert med stiplet linje på tegningen.

Når jeg først var i gang, og med alle muligheter til å bygge dette helt fra bunnen av, ble en rekke løsninger implementert. Et solid bærepunkt ble satt opp for å bære en veggfestet TV, og en rekke hulrom og kabelgater skulle skjule alt av kabler og bokser, samtidig som jeg skulle ha tilgang til både strøm og skjulte antenne- og internett-kabler.

Hele prosessen følger

Etter over 5 år som skribent for både hardware.no og audiovisuelt.no skulle man kanskje tro at jeg ville satse på høy nerdefaktor og fett utstyr. Det ble derimot ikke tilfellet. Jeg ville ha det stilrent, pent og enkelt, men samtidig mer enn god nok for mitt enkle bruk.

Denne artikkelen har kun blitt skrevet for å gi inspirasjon til andre, dette er kun et eksempel på hvordan en slik løsning kan gjennomføres.

Samtidig må jeg få beklage den dårlige bildekvaliteten her. Det var først nå nylig jeg innså at dette faktisk kunne bli en morsom artikkel. Bildene ble opprinnelig tatt for å dokumentere min egen byggeprosess. Det er i all hovedsak min kjære mobil, en HTC Hero, som står for bildene. Kvaliteten er deretter, take it or leave it.

Så, bla om til neste side så forteller jeg hvordan min lille TV-krok ble skapt!

Les også