Guide

10 tips for bryllupsfotografering

Vet du hva du skal gjøre når du blir bedt om å fotografere din beste venns viktigste dag?

Til brudeparet

Skal du gifte deg i år, eller har du en nær venn eller venninne som skal spleises i løpet av våren eller sommeren? Da er oddsene gode for at du trenger å lese nettopp denne artikkelen. Her kommer ti tips til den som skal fotografere et bryllup - og ett til den som skal fotograferes. Sistnevnte først:

Til brudeparet

Bryllup er dyre greier, og skal du gifte deg i løpet av det neste halve året har du sannsynligvis tenkt tanken at du burde forsøke å spare litt inn på utgiftene. Det baller raskt på seg, og innen den store dagen nærmer seg er det mange som har bestemt seg for å be en kompis med speilrefleks om å ta bildene i stedet for å hyre inn en proff til mange tusen kroner.

Til det er det bare én ting å si: Ikke gjør det!

Ser ikke dette brudeparet litt... stive ut?

Å bruke en middels kamerakyndig kompis til å ta bryllupsbildene sine, er i beste fall risikabelt og i verste fall katastrofalt. Er det virkelig HER du vil spare penger i bryllupet ditt? Man bruker masse penger på kaker, drinker, lokaler og kjole, bare for å nevne noe, men det eneste man tar vare på resten av livet (foruten ektemaken da), skal du liksom spare penger på og risikere å ikke få perfekt?

Tenk deg om grundig før du går ned denne veien. En proff bryllupsfotograf kan dette faget til fingerspissene og kan gi deg nøyaktig det du ønsker. Til en pris, selvsagt, men ikke mer enn at prisen raskt er glemt når du ser bildene av deg og din kjære.

Hvis du likevel er fast bestemt på å få en hobbyfotograf av en kompis til å ta bryllupsbildene dine, bør du peke ham eller henne til de neste sidene i denne artikkelen, sånn bare for sikkerhets skyld.