Til hovedinnhold

Slik får du tilgang til Netflix’ hemmelige kategorier

Finn nøyaktig den filmen du var ute etter.

Montasje: Netflix/Niklas Plikk, Tek.no

Før i tiden forsvant mange av timene dine foran TV-skjermen til å bla deg igjennom kanalene på TV-en. Rundt og rundt, zapp, zapp, helt til du kanskje fant noe du kunne se på. Så dukket reklamepausene opp, og runddansen begynte på nytt.

I dag har tilstanden blitt litt bedre, i hvert fall for oss som stort sett bruker TV-en til videotjenester som Netflix. Men selv om vi nå, i hvert fall i teorien, skal kunne se på «hva vi vil», har den evige kanalswitchingen blitt erstattet med timesvis med skrolling gjennom de enorme listene over TV-serier og filmer.

«Skal vi se denne? Nei? Hva med denne? Denne da! Kom igjeeen!»

Desto flere som sitter i sofaen og synser om hva som skal bli sett, jo lenger tid tar det.

Netflix gjør det heller ikke så mye enklere for oss når de har altomfattende kategorier som «action og eventyr», som tar for seg alt fra den voldelige sci-fi-filmen Judge Dredd til Adam Sandler-kalkunen Ridiculous Six.

Slik finner du nøyaktig det du er ute etter

Heldigvis finnes det en løsning, skriver nettstedet What’s On Netflix. De oppdaget at Netflix egentlig deler inn TV-seriene og filmene sine i hundrevis av kategorier, men slår dem sammen til store samlekategorier for sluttbrukeren. Ved å skrive inn unike kategori-koder i adressefeltet øverst i nettleseren din kan du imidlertid finne nøyaktig det du er ute etter.

Alt du trenger å gjøre er å gå til følgende nettadresse, og bytte ut den siste delen med en kategorikode:

Hvis du for eksempel er i dårlig humør og trenger en musikal for å gjøre dagen litt lysere, skriver du inn følgende URL:

Du kan finne en komplett liste over alle kategorikodene hos What's On Netflix, men her er noen utvalgte kategorier du aldri ville ha funnet ellers på Netflix.

Obs, funker bare via nettleseren på PC-en din.

En av de aller største underkategoriene ser ut til å være romantiske komedier. Hvem hadde trodd?

Den enda enklere metoden: Super Browse

Super Browse gjør det enda lettere å finne de bortgjemte underkategoriene.

Hvis du synes det er litt klønete å skrive inn kategorikodene manuelt i adressefeltet finnes det et nettlesertillegg som gjør jobben for deg. Tillegget heter Super Browse, og gir deg rett og slett en ekstra søkeknapp når du besøker Netflix fra nettleseren din.

Ved siden av «bla gjennom»-knappen vil du nå se en «Super Browse»-knapp, som gir deg den komplette oversikten over alle de ulike kategoriene Netflix har holdt skjult for deg.

Super Browse kan lastes ned til enten Firefox eller Chrome, og koster ingenting.

Visste du at du kan tvinge Netflix til å gi deg 1080p-innhold?
10 enkle Netflix-tips du neppe visste om »

annonse