Til hovedinnhold
GuideiOS/Android/Windows:

Se hva som rører seg på appfronten nå

Vi har samlet sammen haugevis av nye apper til Android, iOS og Windows Phone.

Det begynner å bli en liten stund siden sist vi presenterte et knippe nye apper som vi vurderte til listene over "de essensielle appene" til Android, iOS og Windows Phone. De siste par månedene har det imidlertid dukket opp norske og internasjonale apper som det er verdt å få med seg.

Poenget med denne artikkelserien er å vise frem både apper som er generelle- og gjennomførte nok til å havne på topplistene, og apper som kanskje bare er aktuelle for noen få, men som har noe interessant ved seg.

Apper som får plass på listene over de essensielle appene merkes med tre stjerner på logoen eller etter navnet***.

Les også: Her er ukens utvalgte apper

FocusTwist

Denne spesielle kamera-appen til iPhone vil falle i smak hos alle som liker å trikse litt med mobilbildene. Med FocusTwist kan du fokusere på et valgt punkt i bildet, slik at det som er i forgrunnen blir grumsete, mens det du vil fokusere på i bakgrunnen holder seg skarpt. Eller omvendt. Bildene kan du også dele kjapt på Twitter (#focustwist).

Format: iOS

Velg fokus med FocusTwist (14 kroner)

Google Keep

Notatappen Google Keep er på mange måter en digitalisering av post-it-lappene som mange pleide festet på kjøleskapsdører og vegger. Får du plutselig en god idé, eller kommer på et gjøremål som du ikke må glemme igjen, kan du bruke Google Keep til å hjelpe deg med å huske det. Du klistrer fast mobilskrevne notater, bilder eller lydopptak til "tavla", og merker dem med ulike farger. Dette er en veldig praktisk notat-app, i alle fall for enkle, hverdagslige oppgaver.

Format: Android

Ta notat av alt du ser med Google Keep (gratis)

DragonBox Algebra 12+

Fransk-norske DragonBox vant prisen for Årets app på Gulltasten 2012 med sin første app, og nå har de lansert en ny matte-app til iOS og Android. DragonBox Algebra 12+ er beregnet på ungdomsskole- og videregående skole-nivå, men følger samme mal som forgjengeren. Poenget her er at du skal spille deg flinkere i algebra, og systemet fungerer tilsynelatende meget bra. Prisen på 70 kroner er høy, men hvis det hever matte-karakteren et hakk eller to, er det kanskje er det verdt investeringen.

Format: iOS og Android

Forstå algebra-prinsippene med DragonBox Algebra 12+ (70 kroner)

Soma Nordic Litt Sunnere

Dette er en mat-app for gluten-allergikere, melke-allergikere, lavkarbo-entusiaster og supermat-fråtsere, med mange spennende oppskrifter og informasjon om det utgiveren anser å være et "sunnere kosthold". Vi liker designen på denne appen, og at rettene er tydelig merket for de ulike målgruppene. Det vi ikke liker like godt er den overdrevne promoteringen av en rekke "alternative" helseprodukter, som fremstilles som nærmest uunnværlige for de som ønsker å leve litt sunnere. Disse produktene selger nemlig Soma Nordic fra sine hjemmesider, uten at de opplyser om det i appen.

Format: iOS

Lag sunnere Stevia-søtsaker med Soma Nordic Litt Sunnere (gratis)

RoundR

Denne appen er et eksempel på hvorfor Android og åpen kildekode kan være morsomt; Den lar deg nemlig tilpasse noe så lite som hjørnene på skjermen din, slik at den blir rund i kantene. Det er en bitteliten endring som gjør en stor forskjell. Hvorvidt runde hjørnekanter forbedrer Android-opplevelsen eller ei kan selvsagt diskuteres, men vi heller i retning av at forandring fryder.

Format: Android

Kutt hjørnene med RoundR (gratis)

Repix - Inspiring Photo Editor

Vi burde kanskje vært møkk lei fotoapper som legger til effekter og filtre, og som lar deg justere kontrast, metning, lysstyrke og den slags. Den tid nærmer seg definitivt, men helt på tampen tar vi med iPhone-appen Repix, for den er faktisk ikke så dum. Med noen kjappe fingerstrøk kan du finpusse på mobilbildene som du senere kan spre ut i sosiale medier, og resultatet blir stort sett meget vellykket. En av de bedre "quick fix"-appene for bildene du tar med iPhone.

Format: iOS

Legg til kule effekter på bildene dine med Repix (gratis/utvidelser koster 7-35 kroner)

I'm Here

Den nye Windows-appen I'm Here gjør noe så enkelt som å sende en SMS, e-post eller melding via sosiale medier med adressen og posisjonen din, som vises på et kart, samt påskriften "I'm Here" (eller noe annet valgfritt). Akkurat det kan imidlertid være ganske nyttig i noen sammenhenger, for eksempel hvis du bare vil gi beskjed om at du har kommet trygt hjem eller hvis du skal møte noen.

Format: Windows Phone

Bli funnet av vennene dine med I'm Here (gratis)

4 pics 1 word

Dette spillet går ut på at du skal gjette deg frem til et ord, basert på hintene du får i fire bilder. Du får utdelt tolv bokstaver per runde, og det er kun disse bokstavene som kan brukes for å lage det riktige ordet. Spillet er kanskje enkelt, men det kan også være et morsomt tidsfordriv.

Format: Android og iOS (tilsvarende til Windows)

Gjett ordet som samsvarer med bildene i 4 pics 1 word (gratis)

Øvrige til Android:

Øvrige til iOS:

Øvrige til Windows Phone:

På jakt etter flere kule apper? Vi samler våre favoritter i listene over de essensielle appene til Android, iOS og Windows Phone

Lik oss på Facebook:

annonse