GuideNeed for Speed: Rivals

Frostbite-motoren byr på flere visuelle godsaker

Men burde spillet heller hett «Need for Speed: Limit»?

Innledning

Som navnet sier, handler Need for Speed: Rivals om to motståande krefter som ikke uventet er politi og villmannskjører. Som føreren av et muskuløst, eksotisk eller elegant kjøretøy, må du unngå politiet for enhver pris. Om du gjør en god jobb og kommer deg unna mange politifolk, vil du stige i gradene og på denne måten låse opp nye kjerrer du kan råkjøre med.

I rollen som politiet kan flere spillere samarbeide om fakke fartssyndere. Her vil du også stige i gradene, noe som låser opp nye politibiler og teknologier som gjør det lettere å fakke skurkene.

Tittelen Rivals er ikke tilfeldig valgt. Rivals beskriver nemlig først og fremst forholdet mellom de to fraksjonene i spillverdenen, politi og racerkjørere.

Dens andre betydning handler om deg og dine venner. Med et nytt flerspillersystem, kalt AllDrive, oppløses barrieren mellom en- og flerspillerdelen. I årets Need for Speed-utgave kan du altså sitte i ditt eget private Rivals-univers og gjøre aktiviteter for én spiller i det ene øyeblikket, for så å sømløst ta del i vennebaserte billøp i det neste. Dette høres jo fint og flott ut, men som vi skal se fører AllDrive også med seg en gigantisk ulempe av dimensjoner som i alle fall ikke vi har opplevd maken til tidligere.

Ny teknologi

Spillverdenen vi denne gang har å boltre oss i, er laget ved hjelp av DICE sin Frostbite 3-motor. Den svenskutviklede spillmotoren er mer enn noe annet kjent for ødeleggelse og katastrofer i Battlefield-serien. Rivals handler dog ikke like mye om ødeleggelse som det Battlefield gjør, noe som betyr at fokus i denne omgang har ligget på gjerder og lignende ting som man kan krasje gjennom på sin vei for å se ødeleggelsene ned til minste detalj.

Frostbite-motoren gir også opphav til et dynamisk vær- og tidssystem, med ulike værfenomener som stadig inntreffer. Snøbyger på fjelltoppen og en real regnskur i den dype skogen må man regne med på sin ferd.

Til tross for at spillet utnytter denne relativt nye grafikkmotoren, viser det seg imidlertid at Need for Speed: Rivals langt i fra er det mest krevende spillet du kan tyne maskinene din med, og ikke av grunner vi skulle kunne forutse på forhånd.

Om du vil oppleve en spennende politijakt fra lovens riktige side, eller føle adrenalinet boble mens du stikker av fra Onkel P, er det likevel enkelte forhåndsregler som er lure å ta før du går i gang.

Om du oppfyller minimumskravene til spillet kan du få en ganske grei opplevelse. Men vi kan fortelle deg at det er de middels krevende innstillingene du bør strekke deg etter, om du da ikke kommer enda lenger opp. Ved å sikte rett over minimumskonfigurasjonen får du nemlig en mye bedre totalopplevelse av spillet enn på minimum, uten at det krever noe særlig mer av maskinen din.

Bli med til neste side, så titter vi på hvilke grafikkinnstillinger du kan endre i Need for Speed: Rivals »