Tek.no

Guide FIFA 14

Slik får du best grafikk i FIFA

Årets FIFA-spill er på plass, og det er en stor grafikkoverraskelse på lur.

27 Sept 2013 10:20

Innledning

FIFA-serien har herjet i 20 år, og nå dukker en nystriglet jubileumsversjon opp, med mye nytt bak teksturene.

Serien er uhyre populær, og selger flere og flere kopier for hvert år som går. Det hjelper nok også på at den finnes på omtrent alle plattformer.

Husk å smile til kameraet.

I FIFA 12 innførte utviklerne «Player impact engine», som revolusjonerte fysikken og gjorde at kollisjoner mellom spillere ble mer realistiske og i større grad fulgte fysikkens lover. Til årets utgave har fysikk og biomekanikk vært blant de virkelig store fokusområdene, og disse tingene har fått navnet «Precision Movement».

Med helt ny fysikkmotor og et utall animasjoner skal det være slutt på urealistiske bevegelser som til nå har sett veldig rare ut. I FIFA 13 kunne du midt i en spurt bråsnu uten å være nær bakken, i FIFA 14 må du derimot bremse noe ned, før du greier å snu. Det er mange slike detaljer som det har blitt fokusert på, og det hele skal dermed fremstå som mer virkelighetsnært.

– Det mest interessante steget serien har tatt på lenge

Kollega Tobias Strøm-Blakstad i Gamer.no har anmeldt spillet, og han liker absolutt hva han ser. Likevel er det naturligvis ting å sette fingeren på.

Får du mål kan du nyte synet så mange ganger du vil.

– FIFA-serien har alltid vært komfortabel i sitt lille konservative hjørne, og har stort sett levert mindre endringer som har finpusset opplevelsen, snarere enn omformet den. Årets «Precision Movement» er heller ingen stor fotballrevolusjon, men er likevel det mest interessante steget serien har tatt på flere utgivelser, skriver Strøm-Blakstad.

– «Precision Movement» ofrer høyt tempo for presisjon og realisme, og er en gavepakke til tålmodige sjeler som setter pris på å terpe kontroller og lære seg grunnmekanikken. FIFA 14 øker derfor gapet mellom rutinerte og uerfarne spillere, et modig trekk for en serie som alltid har scoret poeng på å være tilgjengelig, utdyper han.

Hele omtalen av FIFA 14 kan du lese på Gamer.no.

Bli med over på neste side, så titter vi på hvilke grafikkinnstillinger du kan endre »

Les også