Til hovedinnhold

Alt på ett sted

Det er ingen hemmelighet at både du og Windows nyter godt av å reinstallere av og til, om ikke annet for å få ryddet og luket ut gammel programvare. Men det betyr jo også at du må reinstallere dine vante programmer på nytt - nettleser, antivirusprogram, VLC, Flash, Java, PDF-leser og så videre. Dersom du ønsker siste versjon (som du naturligvis gjør), må du da innom laste ned alle disse programmene på nytt.
I stedet for denne tidskrevende jobben finnes det dog alternativer.
Ninite
Dette er et enkelt konsept, noe som ofte geniale ting er. Du klikker deg inn på ninite.com, hvor du får opp en lang men oversiktlig liste over forskjellige programmer som er aktuelle for en Windows-bruker. Huk av for applikasjonene du er interessert i, klikk "Get Installer" og du laster ned en installasjonsfil som sørger for å laste ned og installere alle disse - uten at du trenger å gjøre noe selv. Alle applikasjonene installeres for øvrig med standardverdier (og uten alskens verktøylinjer og annet jalla).


Dessverre er det slik at ikke alle applikasjonene vil installeres på noe annet språk enn engelsk (disse er merket med et lite flagg), men dette er noe utviklerne jobber med. Savner du et bestemt program kan du også foreslå nye å legge til.
De samme gutta står forresten også bak en annen nettside (som er i beta) kalt Baseshield App Store, som også er verd en kikk.
 
Allmyapps
Hvis du ikke er fornøyd med utvalget hos Ninite kan du i stedet ta turen til Allmyapps. Her får du flere applikasjoner, du kan klikke deg inn for å lese nærmere om hvert enkelt program og legge igjen kommentarer om du ønsker det. Ellers kan du velge å installere programmene straks og enkeltvis (men husk å installere Allmyapps Secure Installer først), eller legge de i en liste for å så ta alt på en gang senere. Velger du det siste er du også nødt til å registrere deg, men til gjengjeld betyr det at listen lagres til senere bruk.


Allmyapps kan kjøres på Linux Ubuntu i tillegg til Windows. Som med Ninite vil kun noen av programmene støtte flere språk, men her kommer det ikke klart frem hvilke dette er.
Google Pack
Mange Google-holics vet kanskje om denne allerede, men for dere mer vanlige brukere kan det også være greit å få med seg Google Pack. Dette er Googles versjon over samme konsept, men med mer begrenset utvalg når det gjelder applikasjoner (og ikke overraskende med stor vekt på deres egen programvare).
Ekstra fint er det at programmene er med norsk språk.

Les også
10 fine triks i VLC
Les også
Kontor på en pinne
annonse