GuideRaske tips til sammensatte bilder

Sett sammen din egen fantasiverden

Akam har fått proff-tips for deg som vil lage sammensatte bilder i Photoshop

Introduksjon

I denne guiden har Akam teamet opp med en annen akamist for å gi deg en grundig innføring i kompositt. Da kommer vi ikke unna noen tips for rask og effektiv arbeidsflyt i Photoshop, samt forklaring av de mest nødvendige verktøyene vi trenger for kompositt. Vi skal i tillegg spytte inn en hel del konkrete illustrerte eksempler som vi må takke vår bidragsyter for. Han fortjener en egen introduksjon.

Christoffer Meyer er fotostudent på sisteåret på Fotofagskolen i Trondheim. Der går det aller helst i kompositt, hvor ett bilde perfeksjoneres ut i det hinsidige. Etter at interessen virkelig tok av under et opphold på folkehøgskole i Lofoten i 2010 har det blitt mange sene netter i Photoshop. Dette betalte seg nylig da han vant en konkurranse fra Jazzfest Trondheim om festivalmotiv:

6 timers arbeid ga 5000,- i gevinst.Foto: Christoffer Meyer

Vi har tatt en prat med ham og fått litt innsyn i hans tankegang: Fra speiding etter perfekte locations til nitidig sammenklipping i etterbehandlingen. Vi har i denne guiden valgt å fremheve de mest generelle tips- og triksene som lett kan overføres til og anvendes på helt andre motiver og bilder.

Les også: Guide: Hva slags kamera skal jeg kjøpe?

Bli med til neste side der vi tar for oss prosessen før bildetakning og hva slags utstyr du trenger.