Guide

Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier

Skal du velge Netflix, HBO eller en av de mange norske tjenestene?

Disse har vi sjekket

Vi fortærer enorme mengder videoinnhold på nett, faktisk så mye at nettrafikken i Norge har eksplodert med hele 40 prosent hvert år. Det vi ser på kommer fra en rekke kilder, alt fra nettsteder med gratis video som YouTube og NRK, til rene strømmeleverandører som Netflix, Viaplay og HBO.

I dag finnes det syv rene strømmetjenester i Norge, som alle lar deg seg en ubegrenset mengde film og serier til en fast månedspris. Når de alle koster mer eller mindre det samme, og byr på mye av den samme tekniske kvaliteten, begynner selve innhold å bli en av de viktigste elementene, men det er ikke lett å finne alt du vil se på et sted. Filmindustrien er nemlig et komplisert sammenvevet system, der rettigheter til de ulike produksjonene beskyttes for en hver pris – her er det nemlig enorme summer i omløp.

Allikevel er det en del aktører som klarer å samle en god del serier og filmer under samme tak, og i jungelen av tilbydere har vi nå tatt tak akkurat dette, vi har sjekket hvem som gir deg det mest varierte innholdet for pengene. Med fem ulike topp ti-lister på hånd, som tar for seg alt fra de aller nyeste filmene og seriene, til gamle klassikere og norske filmer, har vi sjekket hvem som kan gi deg flest av disse.

Med disse databasene har vi fått et bredt grunnlag for å sjekke de filmene og serie som folk aktivt søker etter og har lyst til å se, og det er det som er fokuset i denne testen – filmer og serier du kan se akkurat når du vil

Netflix

Pris: 89 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Netflix er kanskje den mest kjente blant aktørene som vi har med. Riktignok var det HBO som først annonserte at de skulle satse på Norge av de to, men det var Netflix som først festet grepet. Siden den gang har Netflix hatt en voldsom vekst, og stadig flere får øynene opp for selskapet. Innholdet fra denne leverandøren kan spilles av på en rekke plattformer, blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

Den amerikanske giganten er også tidlig ute med å tilby 4K-strømming, og har store mengder med filmer og serier. Det som ofte blir ansett som ankepunktet mot Netflix er at det meste av innholdet er av litt eldre dato, og at innholdet på den norsk versjonen Netflix ikke er sammenfallende med innholdet på den amerikanske utgaven, på grunn av det kompliserte rettighetssystemet til filmbransjen.

HBO Nordic

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

HBO er en annen amerikansk kjempe som har festet sine klør om Norge. HBO har valgt en litt annet tilnærming enn Netflix, blant annet ved å etablere et nytt selskap; HBO Nordic. Selskapet har også en litt annen tilnærming til innholdet enn for eksempel Netlix. HBO Nordic tilbyr nemlig i all hovedsak de ekslusive HBO-seriene du vil slite med å finne andre steder.

Nå trenger ikke det være noe feil, for selskapet står bak en rekke av de virkelig de virkelig store serietitlene som Game of Thrones og True Blood. Som kunde hos dem får du tilgang til serier og filmer med en gang de er vist i USA, og ikke lenge etter slik du ofte må forholde deg til med andre leverandører.

Innholdet fra HBO Nordic kan også spilles av på en rekke plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

TV 2 Sumo

Pris: 129 kroner per måned
Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud.

TV 2 Sumo er nettsatsningen til en av landets største TV-kanaler. Riktignok er dette en tjeneste som gir deg mer enn bare muligheten til å strømme innhold, men allikevel en klart kandidat til å være med i vår vurdering.

En av tingene som skiller Sumo fra flere av de andre aktørene, er at du i tillegg til tilgang på et filmarkiv, også kan betale for å kunne se TV-kanaler via nettstedet. Med andre ord kan du legge til egne pakker som for eksempel gir deg tilgang til det kanalen produserer av fotballinnhold.

Også Sumo er å finne på en rekke ulike plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, og Smart-TV.

Filmnet

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Neste aktør som er med i vår oversikt er Filmnet, en tjeneste som eies av C More. Forskjellen mellom de to er at Filmnet kun gir deg arkivet med filmer og serier, og du får ikke med de tilleggskanalene og innholdet som om du går for C More Play.

Med Filmnet kan du se film via PC, enheter med iOS, eller nettbrett som kjører operativsystemet Android.

Inne i tjenesten kan du bla deg igjennom filmer og serier, og innholdet er delt opp i en rekke kategorier og sjangere. Blant annet kan du sortere filmer etter opprinnelse, noe som gjør det enkelt å for eksempel finne norske filmer.

C More Play

Pris: 99 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

En annen tilbyder som finner veien til vår test er C More Play. Her er det også mulighet for å utvide innholdet du har tilgang til, ved å betale ekstra for å kunne se TV-kanaler i tillegg. Med andre ord kan du for eksempel kjøpe totalpakken som gir deg tilgang til alt fra filmer til sport.

Som C More-kunde kan du spille av innholdet du har tilgang til i C More Play via PC, mobiltelefon eller nettbrett.

Det kan være verdt å merke seg at dersom du allerede har en filmpakke fra C More inkludert i TV-abonnementet ditt, har du antageligvis også gratis tilgang til C More Play.

Viaplay

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Viaplay er en av de største strømmeaktørene på det norske markedet, og er inkludert i prisen om du tilfeldigvis er kunde hos Viasat fra før.

Dette er også en ren nettjeneste som lar seg stømme innhold via nettet på de aller fleste plattformer som PC, iOS, Android-nettbrett, spillkonsoller og Smart-TV.

På lik linje som både Sumo og C More Play kan du også her betale ekstra for for å få tilgang til sportsinnholdet til Viasat, som blant annet gjør at du kan se Champions League.

Du kan også betale ekstra for å leie filmer som ikke finnes i gratisutvalget.

Voddler Plus

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ukjent

Voddler Plus er en svensk tjeneste, og ble i sin tid ansett som å være videobransjens svar på Spotify. Tjenesten lokket med lave priser og gratis innhold, men slo likevel aldri helt an. Blant annet skal utvalget av frie filmer ikke ha vært spesielt imponerende.

Selskapet baserer seg på en spennende peer-to-peer-løsning, og benytter gjerne din egen harddisk som en mellomlagring av innholdet. Du kan også dele innholdet med venner, slik at om du leier en film kan du også la flere venner få se den samme filmen i etterkant.