Til hovedinnhold

Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier

Skal du velge Netflix, HBO eller en av de mange norske tjenestene?

Disse har vi sjekket

Vi fortærer enorme mengder videoinnhold på nett, faktisk så mye at nettrafikken i Norge har eksplodert med hele 40 prosent hvert år. Det vi ser på kommer fra en rekke kilder, alt fra nettsteder med gratis video som YouTube og NRK, til rene strømmeleverandører som Netflix, Viaplay og HBO.

I dag finnes det syv rene strømmetjenester i Norge, som alle lar deg seg en ubegrenset mengde film og serier til en fast månedspris. Når de alle koster mer eller mindre det samme, og byr på mye av den samme tekniske kvaliteten, begynner selve innhold å bli en av de viktigste elementene, men det er ikke lett å finne alt du vil se på et sted. Filmindustrien er nemlig et komplisert sammenvevet system, der rettigheter til de ulike produksjonene beskyttes for en hver pris – her er det nemlig enorme summer i omløp.

Allikevel er det en del aktører som klarer å samle en god del serier og filmer under samme tak, og i jungelen av tilbydere har vi nå tatt tak akkurat dette, vi har sjekket hvem som gir deg det mest varierte innholdet for pengene. Med fem ulike topp ti-lister på hånd, som tar for seg alt fra de aller nyeste filmene og seriene, til gamle klassikere og norske filmer, har vi sjekket hvem som kan gi deg flest av disse.

Med disse databasene har vi fått et bredt grunnlag for å sjekke de filmene og serie som folk aktivt søker etter og har lyst til å se, og det er det som er fokuset i denne testen – filmer og serier du kan se akkurat når du vil

Netflix

Pris: 89 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Netflix er kanskje den mest kjente blant aktørene som vi har med. Riktignok var det HBO som først annonserte at de skulle satse på Norge av de to, men det var Netflix som først festet grepet. Siden den gang har Netflix hatt en voldsom vekst, og stadig flere får øynene opp for selskapet. Innholdet fra denne leverandøren kan spilles av på en rekke plattformer, blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

Den amerikanske giganten er også tidlig ute med å tilby 4K-strømming, og har store mengder med filmer og serier. Det som ofte blir ansett som ankepunktet mot Netflix er at det meste av innholdet er av litt eldre dato, og at innholdet på den norsk versjonen Netflix ikke er sammenfallende med innholdet på den amerikanske utgaven, på grunn av det kompliserte rettighetssystemet til filmbransjen.

HBO Nordic

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

HBO er en annen amerikansk kjempe som har festet sine klør om Norge. HBO har valgt en litt annet tilnærming enn Netflix, blant annet ved å etablere et nytt selskap; HBO Nordic. Selskapet har også en litt annen tilnærming til innholdet enn for eksempel Netlix. HBO Nordic tilbyr nemlig i all hovedsak de ekslusive HBO-seriene du vil slite med å finne andre steder.

Nå trenger ikke det være noe feil, for selskapet står bak en rekke av de virkelig de virkelig store serietitlene som Game of Thrones og True Blood. Som kunde hos dem får du tilgang til serier og filmer med en gang de er vist i USA, og ikke lenge etter slik du ofte må forholde deg til med andre leverandører.

Innholdet fra HBO Nordic kan også spilles av på en rekke plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

TV 2 Sumo

Pris: 129 kroner per måned
Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud.

TV 2 Sumo er nettsatsningen til en av landets største TV-kanaler. Riktignok er dette en tjeneste som gir deg mer enn bare muligheten til å strømme innhold, men allikevel en klart kandidat til å være med i vår vurdering.

En av tingene som skiller Sumo fra flere av de andre aktørene, er at du i tillegg til tilgang på et filmarkiv, også kan betale for å kunne se TV-kanaler via nettstedet. Med andre ord kan du legge til egne pakker som for eksempel gir deg tilgang til det kanalen produserer av fotballinnhold.

Også Sumo er å finne på en rekke ulike plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, og Smart-TV.

Filmnet

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Neste aktør som er med i vår oversikt er Filmnet, en tjeneste som eies av C More. Forskjellen mellom de to er at Filmnet kun gir deg arkivet med filmer og serier, og du får ikke med de tilleggskanalene og innholdet som om du går for C More Play.

Med Filmnet kan du se film via PC, enheter med iOS, eller nettbrett som kjører operativsystemet Android.

Inne i tjenesten kan du bla deg igjennom filmer og serier, og innholdet er delt opp i en rekke kategorier og sjangere. Blant annet kan du sortere filmer etter opprinnelse, noe som gjør det enkelt å for eksempel finne norske filmer.

C More Play

Pris: 99 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

En annen tilbyder som finner veien til vår test er C More Play. Her er det også mulighet for å utvide innholdet du har tilgang til, ved å betale ekstra for å kunne se TV-kanaler i tillegg. Med andre ord kan du for eksempel kjøpe totalpakken som gir deg tilgang til alt fra filmer til sport.

Som C More-kunde kan du spille av innholdet du har tilgang til i C More Play via PC, mobiltelefon eller nettbrett.

Det kan være verdt å merke seg at dersom du allerede har en filmpakke fra C More inkludert i TV-abonnementet ditt, har du antageligvis også gratis tilgang til C More Play.

Viaplay

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Viaplay er en av de største strømmeaktørene på det norske markedet, og er inkludert i prisen om du tilfeldigvis er kunde hos Viasat fra før.

Dette er også en ren nettjeneste som lar seg stømme innhold via nettet på de aller fleste plattformer som PC, iOS, Android-nettbrett, spillkonsoller og Smart-TV.

På lik linje som både Sumo og C More Play kan du også her betale ekstra for for å få tilgang til sportsinnholdet til Viasat, som blant annet gjør at du kan se Champions League.

Du kan også betale ekstra for å leie filmer som ikke finnes i gratisutvalget.

Voddler Plus

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ukjent

Voddler Plus er en svensk tjeneste, og ble i sin tid ansett som å være videobransjens svar på Spotify. Tjenesten lokket med lave priser og gratis innhold, men slo likevel aldri helt an. Blant annet skal utvalget av frie filmer ikke ha vært spesielt imponerende.

Selskapet baserer seg på en spennende peer-to-peer-løsning, og benytter gjerne din egen harddisk som en mellomlagring av innholdet. Du kan også dele innholdet med venner, slik at om du leier en film kan du også la flere venner få se den samme filmen i etterkant.

Dette har strømmetjenestene

Filmene og seriene vi sjekket

Innholdet vi har sett etter kommer fra litt ulike topplister hos nettstedet IMDB.com. Disse topplistene er basert etter hva folk søker etter og hva de liker best, og er ansett som en bransjestandard for hvilke filmer som er mest populære, ansett som klassikere og hvilke filmer du virkelig bør få med deg.

Totalt har vi sjekket 50 filmer og TV-serier, fordelt på fem helt forskjellige kategorier. Dette gir testen vår en god bredde, både i type innhold og i hvilken grad innholdet er nytt eller gammel. Kategoriene fordeler seg på følgende måte:

Målingene ble foretatt 13. og 14. mai, og innholdet hos de enkelte kan ha endret seg siden da, selv om det neppe vil være snakk om spesielt omfattende endringer.

Tabellene under angir om en leverandør har serien tilgjengelig eller ikke, og skiller ikke mellom de som har eksempelvis ti av ti sesonger tilgjengelig av Venner for livet og de som bare har én sesong tilgjengelig. Denne forskjellen kommer derimot frem i poengoversikten, der denne situasjonen ville ført til henholdsvis ti og ett poeng. Vi gir også ti poeng for hver film som er tilgjengelig.

De nyeste og mest populære TV-seriene

De mest populære TV-seriene, påbegynt minst ti år siden

De nyeste og mest populære filmene

Topp ti filmer gjennom tidene

Topp ti norske filmer

Konklusjon

TV-hverdagen er i ferd med å endres. Hvor vi før passet klokken for å rekke hjem til filmen som startet til en gitt tid, ser vi nå stadig mer innhold akkurat når det passer oss. Samtidig ser vi film på langt flere plattformer enn tidligere, der mobiltelefonen og nettbrettet har tatt en langt større rolle som filmfremviser enn tidligere.

Den beste og enkleste måten å gjøre dette på, er å strømme filmer og TV-serier via Internett, og i løpet av det siste året er det syv aktører som virkelig har slått rot her i Norge.

De syv tjenestene, Voddler Plus, TV 2 Sumo, C More Play, Filmnet, HBO, Viaplay og Netflix, kan alle servere deg innhold på flere plattformer. De har ofte tilnærmet samme bildekvalitet og prisen er nesten lik. Men det er ett viktig punkt som skiller dem fra hverandre, og det er innholdet de tilbyr.

Vi har derfor laget en liste på totalt 50 titler over filmer og serier, basert på rangeringer fra nettdatabasen IMDB.com, for å se hvilken av aktørene som kan gi deg den beste innholdspakken. Blant sortimentet har vi tatt for oss nyheter innen både filmer og serier, samtidig som gamle klassikere og norsk filmer også er representert.

Generelt kan vi si at aktørene ikke er spesielt tilfredsstillende om du du jager det nyeste av det nye, er det foreløpig lite å hente blant strømmetjenestene. Noen av dem har riktignok egenproduserte serier som gjøres tilgjengelig så fort den er vist i USA, men generelt sett er det lite nyheter å velge i.

Som et alternativ for folk flest må vi si at noen av aktørene holder mål. Er du blant dem som liker å se film innimellom, uten en higer etter å få med deg det aller nyeste, vil du kunne få mange timer med underholdning før det begynner å gå tomt – med hvor aktuelle titlene er varierer kraftig.

Se den komplette tabellen:
Disse filmene og seriene har strømmetjenestene »

#7 Voddler Plus – 0 poeng

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ukjent

På testens jumboplass finner vi tjenesten Voddler Plus. I løpet av perioden vi hentet inn testdata, fikk vi aldri mulighet til å bruke tjenesten skikkelig, og ble til stadighet hindret på grunn av tekniske problemer. Om vi prøvde oss på å etablere en brukerkonto eller kjøre i gang filmer, ble vi møtt av samme feilmelding.

Allikevel fungerte søkefunksjonen slik at vi fikk mulighet til å se hvilke av de 50 titlene som var tilgjengelig hos aktøren. Svaret på det er ingen. Ergo vil vi anbefale deg å styre unna denne tjenesten, som i våre øyne slettes ikke er verdt de 79 kronene tjenesten koster i måneden.

#6 TV 2 Sumo – 30 poeng

Pris: 129 kroner per måned
Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud

På plass nummer seks finner vi nettsatsingen til TV 2. Sumo tilbyr mer enn bare innhold som kan strømmes, og du kan betale ekstra for å få tilgang til blant annet sportsinnhold.

Ser vi nærmere på hvilke titler tjenesten kan skilte med, finner vi kun noen få titler fra vår toppliste. Riktignok er de helt i toppen når det kommer til de nyeste TV-seriene, men faller igjennom når det kommer til filmer. Her kan de kun skilte med én av de totalt 15 filmene som står på vår liste.

Isolert sett gir det nest laveste poengsum i vår test, og tjenesten må derfor ta til takke med sjetteplassen.

#4 C More Play – 40 poeng

Pris: 99 kroner i måneden
Bindingstid: Ingen

På delt fjerdeplass finner vi C More Play. I likhet med TV 2 Sumo kan du her strømme filmer og serier fra et arkiv, eller betale ekstra for å abonnere på pakker som gir deg tilgang til TV-kanalene fra selskapet.

Dog er det svært få titlene i vår liste som ligger i arkivet til C More Play. Av de totalt 50 titlene vi søkte etter fant vi kun fire fire, men tjenesten scorer høyest blant de norske filmene vi sjekket.

Alt i alt er dette et godt stykke unna de beste i klassen.

#4 Filmnet – 40 poeng

Pris: 79 kroner i måneden
Bindingstid: Ingen

Sammen med C More Play plasserer Filmnet seg på den delte fjerdeplassen. At de to havner på samme plass kommer av at førstnevnte eier Filmnet, og i den forbindelse deler de to det samme utvalget av filmer. Den største forskjellen på de to er at du med C More Play kan abonnere på TV-kanalene i tillegg til selve arkivtjenesten – noe du ikke kan med Filmnet.

Dermed finner vi naturlig nok igjen de samme fire titlene hos Filmnet som vi gjorde med C More Play. Prismessig er dog 20 kroner billigere å ha tilgang til Filmnet sin portal.

Alt i alt er fire av i alt 50 titler ikke mye å slå i bordet for, men det rekker til en fjerdeplass i denne oversikten.

#3 HBO Nordic – 45 poeng

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

På den første pallplassen finner vi den amerikanske giganten HBO. Selskapet baserer seg primært på egenproduserte serier og filmer, noe også våre resultater bærer preg av.

For HBO Nordic er den aktøren i vår test som gir deg flest nye serier, der i blant Game of Thrones, Vikings og Fargo.

Ellers er det svært lite å finne i arkivene til den amerikanske aktøren, noe som i grunn er meningen. HBO satser på egenprodusert innhold, og kan derfor skilte med færre filmer fra eksterne leverandører. Av de øvrige filmene og seriene på vår liste er det kun Schindler's liste som dukker opp i søkene vi gjør.

#2 Viaplay – 79 poeng

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

På en andreplass finner vi tjenesten til Viaplay. Tjenesten høster gode poeng i de fleste kategoriene vi har målt, foruten blant de norske filmene – der har de ikke en eneste én.

Ser vi bort i fra de norske filmene kommer de best ut testen blant de noe eldre, men fortsatt populære, TV-seriene. Samtidig som de også har noen nye filmer og serier å skilte med.

Viaplay er den eneste tilbyderen i vår test som kan gi deg noen av de nyeste filmene vi er på jakt etter.

En ting som også kan være nyttig å merke seg, er at du kan leie en del av filmene som ikke allerede ligger klare i arkivet.

#1 Netflix – 125 poeng

Pris: 89 kroner per måned
Bindingstid: Ingen

Testens soleklare vinner er Netflix. Selskapet har på kun noen få år etablert seg som en stor aktør her til lands, og generelt er det denne tjenesten som gir deg flest treff i vår toppliste.

Tjenesten er blant annet den som gir deg fleste norske filmer å velge i blant, samtidig som de har flest av de eldre filmene i arkivet sitt.

Netflix har allikevel mye å gå på når det kommer til nye titler. Her henter selskapet null poeng, samtidig som de kun har én av de i alt ti nye seriene vi søkte etter.

Du kan få strømmetjenestene direkte i TV-en:
Slik gjør du TV-en til det ultimate underholdningssenteret »

Googles Chromecast er kanskje den enkleste måten å få Netflix på TV-en:
I tillegg er den årets enkleste kjøp »

annonse