Tek.no

Guide Grand Theft Auto V

Dette er perfeksjonisme

Bli med til en rålekker utgave av Los Santos i den velpolerte PC-utgaven av storselgeren GTA V.

16 Apr 2015 10:04
annonse

Innledning

Grand Theft Auto V er det nyeste spillet i den svært så populære og kontroversielle serien. Hoveddelen preges av en noe spesiell tilnærming, det er nemlig hele tre forskjellige «helter». Hver av dem er rimelig sære, i god GTA-stil.

Spillet er skikkelig digert og altoppslukende. Typisk noe man lett kan bruke veldig mye tid på, til ektefelles, barns og arbeidsgivers store fortvilelse. Her kan du leke deg med en knallsterk enkeltspiller del, løpe rundt og lage kvalm i flerspillerdelen eller kjøre gjennom flere oppdrag sammen med noen venner.

GTA V har lenge, nærmere bestemt siden september 2013, vært tilgjengelig for konsollfanatikerne. Mot slutten av fjoråret kom spillet også til de nye konsollene og da ble vi lovet at starten av 2015 skulle være tiden vi skulle krysse av på runestaven. Likevel, forsinkelser ble det og først 14. april kom dagen som mange har ventet på.

Vakker solnedgang over Los Santos. 4K-oppløsning.

Svømmetur i måneskinn.

Litt av det som er nytt på PC-utgaven er en oppgradert grafikk, og mulighet for å kjøre med solide 3840 ganger 2160 piksler. Dette krever naturlig nok sitt av skjermkortet ditt, men resultatet er som du skal få se helt fantastisk.

– Den urbane sandkassekongen har aldri vært bedre.

Vår kollega Audun Rodem i Gamer.no skrev en omtale av GTA V da spillet kom i 2013.

Biler er i fokus.

– Takket være godt manus, interessante oppdrag og en bunnsolid skyte- og kjøremekanikk blir det aldri kjedelig. Selv etter over to sider med tekst er det mange detaljer, finurligheter, og minispill jeg ikke har nevnt, og selv etter godt over tretti timer med spilletid er det en god del jeg ikke har sett enda, skriver Rodem.

annonse

– Nytolkingen av San Andreas har klatret seg til toppsjiktet over tumleplasser i spillmediet. Der massive verdener ofte druknes i halv-labre gjøremål og kvapsete mekanikker, har Rockstar greid å presse inn så mye godt i denne pakken at jeg ikke ser for meg at jeg blir lei med det første, avslutter Rodem.

Les omtalen av Grand Theft Auto V hos Gamer.no »

Takk til Digital Impuls som lånte oss GeForce GTX 980 og Titan X til å bruke i denne saken.

Les også